Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medya Manipülasyonu

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Öncelikle konu benim için önemli; mümkün olduğunca yapıcı mesaj beklediğimi hatırlatmak istiyorum.

Bir makale yazacağım, Türkiye'deki medya manipülasyonu üzerine. Bunun içeriğinde, kendi çıkarları için bazı haberleri değiştirerek yayınlayan ya da yayınlamayan medya kuruluşları da olacak; aynı haberi 2 farklı üslupla verip okuyucu da tamamen farklı izlenimler oluşturan haberler de olacak.

Dolayısıyla da, Türkiye'nin yakın medya tarihinden örnekler arıyorum. Mesela Hüseyin Üzmez konusunda Vakit gazetesi ile Hürriyet'in üslubunun farklı olmasına değinilebilir bir örnek olarak. Ya da Genç Parti döneminde Cem Uzan'ın Star gazetesiyle yaptığı propagandaya değinilebilir. Bu noktada önemli olan, bu konularda mümkün olduğunca detaylı bilgi arıyorum. Yani sadece "şu da vardı" diye de hatırlatabilirsiniz ama daha kapsamlı bilgi verirseniz çok sevinirim.

Elbette bu örnekler daima kanıtlanabilir olmayacak; söylentileri de not alıp gerekirse onlara da değineceğim ama toplumda yer bulmuş, ya da dikkat çekici boyutlarda olan örneklere değinirseniz sevinirim.

Ayrıyeten, farklı kesimlerden insanlar olduğu için burada, farklı kuruluşlara yönelik haberler çıkabileceğini tahmin ediyorum. Hepsine açığız, Cumhuriyet'i de eleştirmek mümkün burada, Milliyet'i de.

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

CHP nin ve AKP nin her hareketini her gün Yeni Asya -kapıya bırakıyorlar her sabah- Zaman -öss denemeleri için- Hürriyet-internetten- ve NTV -televizyon- takip ediyorum. O kadar fantastik şeyler yazıyorlar ki, anca takip edilmesi lazım 1 ay falan. Zaten Türkiye aktif bi ülke, paso gündemde yeni birşeyler var. Sürekli farklı yorumlar her yandan.

Manipülasyon, evet muhteşem birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu konudaki en güzel örneklerden biri 28 şubat döneminde değilmiş daha önceymiş, zamanın başbakanı Necmettin Erbakan'ın iptal ettiği ulusa sesleniş konuşmasının iptal olduğunu anadolu baskısına yetiştiremeyip "Yalan rüzgarı" manşetiyle okurlarına olmuş gibi duyuran Hürriyet Gazetesi vermiştir. Google da ufak bi araştırma yapabilirsen o günkü gazeteye ulaşabilirsin sanırım. ben de bir bakayım.

10 ekim 1996 tarihindeymiş.

http://satis.hurriyet.com.tr/HurImageService.hur?data=cb8dd03e-f2f5-4204-bc16-d5a164879630
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela şöyle bir haber vardı , yanlış hatırlamıyorsam doğan gurubunun sürekli her gün , başörtüsü ile ilgili haber yaptığı zamanlardı. Nekadar haber değeri var , amacı nedir bilemiyorum.

said:
Sandalda namaz
24 Haziran 2008
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)
Sandalda namaz
ZONGULDAK'ta oturan 73 yaşındaki Ahmet Güneser, denizin ortasında sandalın üzerinde dalgıç kıyafetiyle namaz kıldı.

Denizden topladığı demirleri satarak geçimini sağlayan eski balıkçı Ahmet Güneser, dün öğle saatlerinde yine demir toplamak için Zonguldak Limanı'ndan ‘Define' isimli sandalıyla açıldı. Dalgıç kıyafetleriyle denize dalan Güneser, dipten topladığı demir parçalarını sandalına çıkardı. Sandala çıkan Güneser, dalgıç kıyafetleriyle sandalında öğle namazını kılmaya başladı. Namazını kılıp, duasını yapan Güneser, daha sonra yeniden demir toplamak için denize daldı.

Boy boyda fotoğraflarını çekmişler.

hürriyet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...