ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Selamlar, Öncelikle konu benim için önemli; mümkün olduğunca yapıcı mesaj beklediğimi hatırlatmak istiyorum. Bir makale yazacağım, Türkiye'deki medya manipülasyonu üzerine. Bunun içeriğinde, kendi çıkarları için bazı haberleri değiştirerek yayınlayan ya da yayınlamayan medya kuruluşları da olacak; aynı haberi 2 farklı üslupla verip okuyucu da tamamen farklı izlenimler oluşturan haberler de olacak. Dolayısıyla da, Türkiye'nin yakın medya tarihinden örnekler arıyorum. Mesela Hüseyin Üzmez konusunda Vakit gazetesi ile Hürriyet'in üslubunun farklı olmasına değinilebilir bir örnek olarak. Ya da Genç Parti döneminde Cem Uzan'ın Star gazetesiyle yaptığı propagandaya değinilebilir. Bu noktada önemli olan, bu konularda mümkün olduğunca detaylı bilgi arıyorum. Yani sadece "şu da vardı" diye de hatırlatabilirsiniz ama daha kapsamlı bilgi verirseniz çok sevinirim. Elbette bu örnekler daima kanıtlanabilir olmayacak; söylentileri de not alıp gerekirse onlara da değineceğim ama toplumda yer bulmuş, ya da dikkat çekici boyutlarda olan örneklere değinirseniz sevinirim. Ayrıyeten, farklı kesimlerden insanlar olduğu için burada, farklı kuruluşlara yönelik haberler çıkabileceğini tahmin ediyorum. Hepsine açığız, Cumhuriyet'i de eleştirmek mümkün burada, Milliyet'i de. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Fikir olabilir buda fikir verebilir Bide kitap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 CHP nin ve AKP nin her hareketini her gün Yeni Asya -kapıya bırakıyorlar her sabah- Zaman -öss denemeleri için- Hürriyet-internetten- ve NTV -televizyon- takip ediyorum. O kadar fantastik şeyler yazıyorlar ki, anca takip edilmesi lazım 1 ay falan. Zaten Türkiye aktif bi ülke, paso gündemde yeni birşeyler var. Sürekli farklı yorumlar her yandan. Manipülasyon, evet muhteşem birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Deniz Feneri Olayına yaklaşımlarda değerlendirilebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 İmam Keçi Çaldı diye yapılan haberde aslında imamın keçisinin çalınması olması bir manipülasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 abi bu konudaki en güzel örneklerden biri 28 şubat döneminde değilmiş daha önceymiş, zamanın başbakanı Necmettin Erbakan'ın iptal ettiği ulusa sesleniş konuşmasının iptal olduğunu anadolu baskısına yetiştiremeyip "Yalan rüzgarı" manşetiyle okurlarına olmuş gibi duyuran Hürriyet Gazetesi vermiştir. Google da ufak bi araştırma yapabilirsen o günkü gazeteye ulaşabilirsin sanırım. ben de bir bakayım. 10 ekim 1996 tarihindeymiş. http://satis.hurriyet.com.tr/HurImageService.hur?data=cb8dd03e-f2f5-4204-bc16-d5a164879630 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Mesela şöyle bir haber vardı , yanlış hatırlamıyorsam doğan gurubunun sürekli her gün , başörtüsü ile ilgili haber yaptığı zamanlardı. Nekadar haber değeri var , amacı nedir bilemiyorum. said: Sandalda namaz 24 Haziran 2008 Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA) Sandalda namaz ZONGULDAK'ta oturan 73 yaşındaki Ahmet Güneser, denizin ortasında sandalın üzerinde dalgıç kıyafetiyle namaz kıldı. Denizden topladığı demirleri satarak geçimini sağlayan eski balıkçı Ahmet Güneser, dün öğle saatlerinde yine demir toplamak için Zonguldak Limanı'ndan ‘Define' isimli sandalıyla açıldı. Dalgıç kıyafetleriyle denize dalan Güneser, dipten topladığı demir parçalarını sandalına çıkardı. Sandala çıkan Güneser, dalgıç kıyafetleriyle sandalında öğle namazını kılmaya başladı. Namazını kılıp, duasını yapan Güneser, daha sonra yeniden demir toplamak için denize daldı. Boy boyda fotoğraflarını çekmişler. hürriyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Istersen MSN'ime gel, Türkiye'de medya etiği ve spor haberciliği üzerine yazdığım makaleyi yolliyim, güzel kaynak olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 engin ardıç ı yılmaz özdil i filan alcan lüksemburga koyucan. al sana ne ergenekon var ne deniz feneri ne akp ne chp. en büyük işkence. intihar ederler 3. gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 alper görmüş'ün bu konuda baya bi makalesi mevcut, örneklerle ve çok detaylı inceliyo bu tip olayları. burada mevcut epey bi yazı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Alexi_Septimus said: Istersen MSN'ime gel, Türkiye'de medya etiği ve spor haberciliği üzerine yazdığım makaleyi yolliyim, güzel kaynak olabilir. wikipedyayı kaynak olarak göstereni bile görmüştüm.. kendini kaynak olarak göstereni de ilk kez görüyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Hicbirsey tarafi kaynak gostermek gibi olamaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Seversiniz sevmezsiniz orasini bilmem ama Turk basini Ahmet Kaya'nin katilidir ayni zamanda. Benzer tipte olaylarin bir cok kisinin daha basina geldigine eminim. Ahmet Kaya ile ilgili belgesel tarzi birsey var. Bulabilirsen bir bak derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 yayınlanacak mecra ve ortam ahmet kayayı kaldırmaz=) alper görmüş güzel oldu, kendisiyle röportaj ayarlayabilirsem mis gibi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar