Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazım Hızı, CD/DVD'nin Ömrü ve En İyi DVD Markası

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

ufak bir anketimsi de yaptım, iki şey söyleyeceksiniz. bu iyi anlamında "+ Memorex", kötü anlamında "- philips" gibi. sonuçları derler toparlar yayınlarız. şıklı yapmadım ki deneyim paylaşımı da olsun.

Evet efendiler, bunun arasında bir ilişki var mıdır deyin bana hele bir.

açalım. ben dvd'ye yedek alırken, memorex kullanmama rağmen 4x'te yazdıran bir insanım. bu da bi dvd'nin 12-13 dakikada dolması demek. verification'la beraber toplam 22-23 dakikayı buluyor tam bir dvd. üzerine hiç düşünmediğim bir konu bu, şimdi yedek alırken aklıma geldi. hani bilirsiniz, level'ın verdiği cdler dvd'ler bi süre sonra çalışmamaya başlar. geyiklerde de şöyle açıklanır bu. "bunlar makinelerde çok hızlı yazıldığı için bir süre sonra ölüyor" herhalde buradan türemiş, dvd'lerim uzun ömürlü olsun deyü, yavaş yazdırır olmuşum.

şimdi siz okuyucularıma özetle sorum şu. elimizde iki dvd var, birini 4x'le, diğerini 16x'le yazdık. ikisi de verification'dan sorunsuz geçti. ikisinin ömrü arasında bir fark var mıdır? saygılar sçs kib.
Sosyal ağlarda paylaş

Emin değilim ama şöyle bir örnek veriyim. Kendim verbatim kullanıyorum ve 16x yazıyorum arşivimde 6 senelik diziler var dvd de ve hiçbir sorunu yok her bölüm gayet rahat izleniyor.Gene aynı 4x le yazılmış 6 senelik dvd var ve oda izleniyor sorunsuz :) Bence bir farkı yok ayrıca hiç verification da yapmadım hiçbirine.
Sosyal ağlarda paylaş

başlığı da değiştirdim, anket koymadım ama. ben en pahalısı o diye memorex kullanıyorum. şimdi anket yapsam millet tıklayıp geçer, deneyim paylaşalım. bi iyi bi kötü deme hakkımız olsun.

+ Memorex
Teknosa'daki en pahalı DVD bu diye aldım ilk önce. ara ara paraya kıyıp alırım hala arşiv yedeklerken. bir senelik dvdler var elimde en eski, hiç sıkıntısız çalışıyor.

- Fly
bu ne lan! verificationdan geçse formattan sonra geri yüklerken okumaz, hızlı yazarsan yanar falan. anca korsan cd'cilere yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben en hizli yaziyorum genelde hep. sadece xbox oyunu kopyalarken (orjinalden tabii.. hack crack warez dokunmam hic :) ) en dusukde yazdiriyorum. verbatim kullaniyorum dual layer, cunku diger DL DVD lerde hic basariya ulasamadim, hep bozuk kaydediyo.

Verbatimde de hizli yapinca bozuk oluyo cogu zaman taneside 3-4 dolar cok deneme yanilma yapmaya izin yok, belki orta bi hizda da duzgun yazar ama en dusukte yaziyorum garanti olsun diye..

ona ragmen basari orani %80-90 bu arada..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
ben en hizli yaziyorum genelde hep. sadece xbox oyunu kopyalarken (orjinalden tabii.. hack crack warez dokunmam hic :) ) en dusukde yazdiriyorum. verbatim kullaniyorum dual layer, cunku diger DL DVD lerde hic basariya ulasamadim, hep bozuk kaydediyo.

Verbatimde de hizli yapinca bozuk oluyo cogu zaman taneside 3-4 dolar cok deneme yanilma yapmaya izin yok, belki orta bi hizda da duzgun yazar ama en dusukte yaziyorum garanti olsun diye..

ona ragmen basari orani %80-90 bu arada..

3-4 dolar cok degil mi yav, 2tl'ye aliyorum ben dual layer verbatim?

@roket adam: müzik işine girersen falan bi dene bakalım hızlı yazmayı, kayıt olaylarına falan girince çok zorluk çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3 senelik arşivim var. hepsi verbatim. hemen hemen hepsi de 16xte yazılmıştır. daha okunamayan dvd'ye denk gelmedim.
verbatimden başka da dvd kullanmam zaten.
yazım hızının diskin yaşam süresine etki etmediği bi gerçek, bi makalede okumuştum bunu bulabilirsem yeniden paylaşayım sizlerle.
önemli olan nasıl bir ortamda hangi şekillerde sakladığın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...