Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS değişiyor (yalama oldu dfdgdf)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

lgs de de ishal olursa gerisinin pek anlamı kalıyor ki kaymak tabakaya oynayan bir çocuğun ? yalan oluyor sonuçta o sınavı, diğer ikisinde pörfekt çekse ne yazar.

ek olarak ben lgs ye bir sene laylaylom girdim, şimdikiler 3 sene boyunca, ortaokulun başından beri dershaneye git şuna buna git kendilerini harcıyor olacaklar.

hayatımız 3 saate mi bağlı mottosunu ne öss sırasında ne de öncesi/sonrasında benimseyememiş biri olarak bundan farklı gelecek her tür sistemde bir açık olacaktır muhakkak.
Sosyal ağlarda paylaş

Orası doğru bak. Daha 5. sınıftan, 6. sınıftan dershane telaşı başladı şimdi de. Ben o yaşta neler yapıyordum, onlar ne yapıyor, düşünüyorum üzülüyorum. Kardeşim 7 ye gidiyor işte, 2 senedir dershaneye gidiyor. Rezalet abi.

Okulların öğrencileri, öğrenci dershaneye ihtiyaç duymayacak şekilde yetiştirmesi lazım bence. Ama tek sınav harbi saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav sana laflar hazırladım. (Edit: yanlış anlamışım, ofansif olmuş, sildim)

Şu anki lise eğitimi, lise 1 den itibaren öss ye yönelik veriliyor değil mi? Ne öğreniyorsun? Gerçekten merak ediyorum, öğrendiklerinin ne kadarını üniversitede kullanıyorsun. Neredeyse aynı konuları görmene rağmen, ünide hala o konuları içeren derslerden kalıyor millet, çünkü lisede amaç öss.

Öss bir amaç değil, araçtır. Hayalindeki üniversiteye gidebilmek için bir araç. İyi bir öğrenim görmek için bir araç işte.

E dolayısıyla lise eğitiminin üniversiteye geçişe endeksli olması gerekiyor.

Şurada 1.5 sene önce lise öğrencisiydim ben de. Şimdi üni 1 deyim. Düşünüyorum düşünüyorum, hala bir öğrenci nasıl 4 senelik emeğini tam 195 dakikaya sığdırmayı savunabilir aklım almıyor.

Bunun belki tek sebebi olabilir o da 4 sene kim çalışcak abi, son sene kasarız işte bahanesi. Ama saçmalık işte, o zaman liseler 1 yıl olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen de iyi sıvamışsın o zaman =p

Ya ne istiyosunuz anlamıyorum. Her türlü illa ki bir sınava girilir ve ne olursa olsun o sınav büyük bir sınav olacaktır ve birçok şey bu sınava bağlı olacaktır. Bunun önüne geçemezsiniz. Geçilmesi gerekir evet ama ondan önce başka bir ton şeyin önüne geçmeniz lazımdır.

Ben sınav sisteminin ne kadar adil ve düzgün olduğunu falan söylemiyorum, savunmuyorum da. Gereksiz nutuk çekmeyin bu konuda, havaya konuşmaktan başka bir işe yaramıyor sizin için.

Ama her şey sınava bağlı möeühue diye sızlananlara karşı da laflarım var işte.

Ufacık avrupa ülkeleriyle veya dünya devi abd ile karşılaştırılacak bir durumumuz yok yaşadığımız bölgede. Gaza gelmeyin.

Ha ayrıca sana mı yazdım bilmiyorum, bir önceki sayfada geçen muhabbetle ilgiliydi işte bi sen yoksun orda, kişisel olarak da saldırdığım yok kimseye.
Sosyal ağlarda paylaş

4 Sene lise eğitimi de çok saçma. Müfredat o kadar dolu değil aslında, yaşadık gördük.

Bence her sene sınav olayı dersanelerin ve özel öğretmenlerin köşeyi dönmesine yarar sadece onun dışında şikayet ettiğimiz 'test çözmekten başka bişi bilmeyen ot' insanların daha yoğun bir ota dönüşmesine ve 3'e 5'e katlanmasına sebebiyet verir.

Bence şu an yapılan değişiklik iyi olur. Lise bittikten hemen sonra taksit taksit sınav işte daha ne istiyonuz =p
Bir yandan imamhatiplerin önünü de açtılar tabi ama... eh ona diyecek bişeyim kalmıyor zaten neresinden tutsan bi pislik bulaşır eline öyle laçka bir sistem haline getirmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim liseye başladığından beri 2. kez müfredat değişmiş olacak bu sistemle beraber. Girdiği sene düz liseler 4 sene oldu diye onun lisesi 5 sene oldu, üstüne müfredat değişti, şimdi bu sistem için tekrar konuları değiştireceklermiş. Üstelik öss de 2.ye değişmiş olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Yav sana laflar hazırladım. (Edit: yanlış anlamışım, ofansif olmuş, sildim)

Şu anki lise eğitimi, lise 1 den itibaren öss ye yönelik veriliyor değil mi? Ne öğreniyorsun? Gerçekten merak ediyorum, öğrendiklerinin ne kadarını üniversitede kullanıyorsun. Neredeyse aynı konuları görmene rağmen, ünide hala o konuları içeren derslerden kalıyor millet, çünkü lisede amaç öss.

Öss bir amaç değil, araçtır. Hayalindeki üniversiteye gidebilmek için bir araç. İyi bir öğrenim görmek için bir araç işte.

E dolayısıyla lise eğitiminin üniversiteye geçişe endeksli olması gerekiyor.

Şurada 1.5 sene önce lise öğrencisiydim ben de. Şimdi üni 1 deyim. Düşünüyorum düşünüyorum, hala bir öğrenci nasıl 4 senelik emeğini tam 195 dakikaya sığdırmayı savunabilir aklım almıyor.

Bunun belki tek sebebi olabilir o da 4 sene kim çalışcak abi, son sene kasarız işte bahanesi. Ama saçmalık işte, o zaman liseler 1 yıl olsun.

İşletme okuyorum, eminim şurda "öğrendiklerimi" hayatımın hiçbiryerinde kullanmıcam. Üniversitenin de bir bok ifade ettiği yok açıkçası :P
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Kardeşim liseye başladığından beri 2. kez müfredat değişmiş olacak bu sistemle beraber. Girdiği sene düz liseler 4 sene oldu diye onun lisesi 5 sene oldu, üstüne müfredat değişti, şimdi bu sistem için tekrar konuları değiştireceklermiş. Üstelik öss de 2.ye değişmiş olacak.
abi? :P
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:
deadwoll said:
abi? :P

Kız kardeşim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...