fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 diaspora kısmı değil. baştan bi oku. o topraklara ne zaman gelmişler. kimlerle savaşmışlar. kimlerin egemenliği altında yaşamışlar. kurdukları ülke sayısı ve hükmettikleri tarih az ama yaşamış orda adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ben adamlar orda yaşamamış demiyorum. Wiki said: The Jewish diaspora (Hebrew: Tefutzah, "scattered", or Galut גלות, "exile", Yiddish: tfutses), the presence of Jews outside of the Land of Israel, is a result of the expulsion or emigration of Jews from Israel and religious conversion to Judaism.[citation needed] The diaspora is commonly accepted to have begun with the 8th-6th century BCE conquests of the ancient Jewish kingdoms, destruction of the First Temple, and expulsion of the Jewish population, and is also associated with the destruction of the Second Temple and aftermath of the Bar Kokhba revolt, during the Roman occupation of Judea in the 1st and 2nd Century CE. Adamlar Ancient İsrael'den sonra dağılmış dünyaya. O zamandan beri siyasi bir oluşum yok o coğrafyada. Siyasi sosyolojik açıdan bakarsan orası İsrail ülkesi olmayı hakeden bir toprak değildir. Ancak dini sebeplerle bu "siyasete bahane edilebilir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 iyi abi öyle diyosan tamam. ama madem parasıyla, neden gidip daha güzel biyer almamışlar diye de insanın aklına gelmiyo değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 E inançlarından dolayı değil mi? Gidip te dedem burda yaşadı ben de burda yaşicam olm deyip toprak alınır mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Din açısından bakılırsa siyasi bahane yaratılabilir işte. Tutup da dünyanın herhangi bi yerinden toprak satın alan bi grupun yaşadığı yer "bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır" mantığındaki kan dökülerek hakedilen ülke olmaz işte. Ancient mancient tek dayanak noktası. Bizim tutup da Moğolistan'dan bi parçayı bugün satın almamız kadar, hatta ondan daha abzürd bi durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 benim anladigim gayet pragmatik olan siyaset sosyolojisi acisindan bakiyorsan olaya hakketmisler derim. ha sen baska bir sey anliyorsan bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 satin alinarak toprak degisimi o kadar da absurd bir durum degil bu arada. alici ve satici varsa anlasma varsa gayet rahat yapilir, baska ornekleri de vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 germiyanoğulları var mesela (karesi de olabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Tarih sürecinde ülke sınırları savaşlarla antlaşmalarla vs şekillenir. asırlarca önceki olaylar üzerinden hak iddia etme abzürtlüğü temel alınarak "satın alınan" toprak gerek siyasi açıdan gerek sosyolojik açıdan o toprağın ülke olduğu ruha sahip olamaz. Problem satın alınması değil, komşu devletler arasında sınır çizilmesinin karşılıklı çıkarlara göre değişik yöntemleri de olabilir. Ama dediğim gibi bugün Türkiye'nin Moğolistan'dan toprak satın almasından daha abzürd bir durum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 e adamlarda bir sekilde anlasmalarla sekillendirmeye calisiyorlar iste. tarih bir surec degil mi dedigin gibi. su anda sekillenmemis gibi gelebilir ama boyle giderse surec icersinde gayet sekillenmis olacak. ha kim hakli kim haksiz tek belirleyen vardir o tarih surecinde mevcut durumda kazanan. ne yazikki israildeki filistin varligi bir dipnot olarak kalacak boyle giderse. ha ruh dersen, israili bir ziyaret et derim. ulke olma ruhu net olarak hissediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Zaman içerisinde şekillenmesi ve bir şeyin süreçle olması zaten normal olandır. Ancak bugünkü süreçten geriye gidip ilk kurulduğu zamana bakılırsa İsrailin kuruluşu siyasi açıdan böyle değil. Tamamen ekonomik temelli din dayanaklı yasal toprak parçası durumu var. Buna ülke denmiyor yani, ruhtan kastım oydu. Toprak parçasındaki dini ruh değil. Her zaman kazananlar haklı değildir, sadece öyle gösterilmeye çalışılır. İsrail'deki "ülke olma ruhu" tamamen din ve ırk kökenlidir. Yoksa orası tamamen yasal bir topraktır, ülke olarak algılanamaz bu açıdan. İsrail bölgesi "toprak" la "ülke" arasındaki farkın en çok anlaşılabileceği örneklerden biridir kuruluş şekli itibariyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 yalniz nasil iskembeden atan insanlar varmis bu forumda okudukca guluyorum adam diyorki ancient israil israil arasi bos, sen soylesene bakiyim 7 dedeni bilmezsinki:) yahudi aileler neredeyse 700 sene oncesine gidebiliyorlar tarihlerinde, adamlar her donem nerede olduklari belli, arada devlet kurmayip diger devletlerde kendi irklarini koruyarak yasadiklari icin mi haklarini kaybetmisler e o zaman ben sana birsey soriyim yavuz sultanla (1500ler) osmanlinin yikilisi arasinda hangi arap devleti var devlet olarak? o zaman onlarinda devlet kurma hakki yok terorizm falan onlar ayri konu, ama israilin en az diger arap devletleri kadar hatta bana sorarsaniz cok daha fazla haklari var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 "yalniz nasil iskembeden atan insanlar varmis bu forumda okudukca guluyorum" Bu başlıkta dikkat edersen kapı gibi kaynaklar bilimsel metinler ve adresleri var. Bu durumda ilk cümlen tamamen bi taraftan sallama bir yargı olmuyor mu? "sen soylesene bakiyim 7 dedeni bilmezsinki yahudi aileler neredeyse 700 sene oncesine gidebiliyorlar tarihlerinde" ben 8 dedemi bilirim konuyu türklerin geçmişine niye çekiyosun ki bizim millattan öncemiz belli sonramız belli. Yahudilerin geçmişini bilmesi onların Filistin bölgesine gökten zembille asırlar sonra geldiği gerçeğini etkilemez. Ayrıca "Yahudiler haklarını kaybetmişler." dememişim ben. Bana itiraz eden insanlarda hep uç bir yanlış anlama var. Yahudi geçmişini bilebilir. Yahudi ırkını korumuş olabilir. Ancak benim bahsim bunun dışında. Bu durumlar Yahudilerin asırlar sonra bölgeyle siyasi açıdan alakasız biçimde sadece din temelli gökten zembille inip toprak satın alarak ülke kurmaya çalıştığı gerçeğini değiştirmez. Ülke değildir onun adı bu bakış açısına göre, yasal satın alınmış toprak parçasıdır. Ayrıca demişsin ki "Yavuz Sultan'la yıkılış arasında hangi Arap devleti var" Adamlar her zaman ordaydı. Yahudiler gibi oraya buraya saçılmadılar. Orda Arap devleti olmaması Arapların asırlardır bölgede siyasi yapıları olmadığı anlamına gelmez! Dolayısıyla bölgenin siyasi yapısıyla doğrudan alakalıdır oranın yerel halkı. "terorizm falan onlar ayri konu, ama israilin en az diger arap devletleri kadar hatta bana sorarsaniz cok daha fazla haklari var." Değil. Asırlar sonra fi tarihten din temelli hak iddia ederek dünyanın herhangi bi yerinden parayla satın alınan toprak ülke olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 yahu adam gitmis parayla almis ustune gitmis birde o topraklar icin savasmis sana gore kac sene daha kalmalari lazim orada 50 sene 200 sene ? nedir bunun birimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım. israil birşey yapa yapa almış mı toprakları? 3-4 ülkeye karşı 2 kere savaşmış mı kendini korumak için? şu anda onları ordan atmanın herhangi bir ihtimali var mı? haklı haksız önemli değil. sonuç budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logcupasa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Jadelith said: neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım. israil birşey yapa yapa almış mı toprakları? 3-4 ülkeye karşı 2 kere savaşmış mı kendini korumak için? şu anda onları ordan atmanın herhangi bir ihtimali var mı? haklı haksız önemli değil. sonuç budur. valla dogru soyluyorsun adamların kafa cok pıs calısıyo...ısraıllı cocukları nasıl egıtıyorlar bılmıyorum ama herıflerde yasam savası asktan fln herseyden once gelıyor para kazanmak toprak kazanmak :) onları ordan atmanın ımkanı yok hatta durdurmanında eskı zamanalrdakı gıbı olsak ısraıl ortadogunun osmanlısı olurdu su sartlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 matama said: yahu adam gitmis parayla almis ustune gitmis birde o topraklar icin savasmis sana gore kac sene daha kalmalari lazim orada 50 sene 200 sene ? nedir bunun birimi ? benim mesajlarım önceki sayfalardaki bir mesaja birkaç bakış açısından bir cevap. Ben ilerisi için yorum yapmıyorum. Siyasi bakış açısıyla o dönemde kuruluş şeklinden bahsediyorum. Jadelith said: neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım. israil birşey yapa yapa almış mı toprakları? 3-4 ülkeye karşı 2 kere savaşmış mı kendini korumak için? şu anda onları ordan atmanın herhangi bir ihtimali var mı? haklı haksız önemli değil. sonuç budur. Toprak almıştır, ama o "alınmış bir topraktır" sadece. Sosyolojik ve siyasi açıdan asırlar boyunca o toprakla alakası yoktu Yahudilerin. Dini açıdan demiyorum bak. Ülke olması için o toprağın topraktan fazla bir anlamı olması lazım değil mi? Satın alınmış alakasız yasal toprakla ülke arasındaki farkı izah etmeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ok senin için bir farkı olabilir, ama bunun israile herhangi bir negatif etkisi olmaz ben de onu demeye çalışıyorum 100 yıl sora zaten biter bu geyikler. bana sorarsanız arapların, UN supervisionu altında "ok b@b annex et bizi" demesi lazım ama onlar amaçsız ve sadece kendilerine zarar veren/verecek olan bir direnişi tercih ediyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 vaktim yok pek kısa kesicem yorumumu bu konuda. Bu israil sayesinde Birleşmiş Milletler'in ne kadar gereksiz, paravan ve sadece isim için kurulan bir kurum olduğunu görüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Theridone said: Bu israil sayesinde Birleşmiş Milletler'in ne kadar gereksiz, paravan ve sadece isim için kurulan bir kurum olduğunu görüyorum.. politik gücü olmayabilir. ama "gereksiz" demek terbiyesizliktir. ne kadar fazla insanın gıda, ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar bilmiyorsunuz. bari konuşmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Jadelith said: ok senin için bir farkı olabilir, ama bunun israile herhangi bir negatif etkisi olmaz ben de onu demeye çalışıyorum 100 yıl sora zaten biter bu geyikler. bana sorarsanız arapların, UN supervisionu altında "ok b@b annex et bizi" demesi lazım ama onlar amaçsız ve sadece kendilerine zarar veren/verecek olan bir direnişi tercih ediyolar. "benim için" değil. negatif etkisi olsun olmasın İsrail'in kuruluşu kolpadır onu diyorum sayfalardır. Toprak parçası satın almakla ülke olunmaz. Anca yasalar kağıtlar üzerinde ülke olarak geçer o. Adamları bir arada tutan din ve ırk. Ülke değil. Bu negatif etkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 said: politik gücü olmayabilir. ama "gereksiz" demek terbiyesizliktir. ne kadar fazla insanın gıda, ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar bilmiyorsunuz. bari konuşmayın. Tekrar diyorum. 2. defa terbiyesizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ben de katılayım bu terbiyesizliğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ii ok. allahaşükür savaşa filan girmiyoruz, ihtiyacımız yok da şu anda söylediğiniz şeyleri ekmek arasına atıp yemiyorsunuz : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 BM Filistin'de kendi okulunu koruyamayan bir kurum. Yardım dağıtmak için varsa bunu çok daha iyi yapabilecek/yapan kurumlar var! Hala BM'ye laf etmek terbiyesizlik diyebilenlerin olması çok ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar