Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Üstün zekalılar daha az uyur" (ne kadar doğrudur bu?)

Bone

Öne çıkan mesajlar

bu arada bu bence dogru.

ustun zekali != caliskan

profesor, duzenli yasam ornegine falan katilmiyorum, prensipli, duzenli ve caliskan her insan profesor olabilir. bircok profesor bildigin normal zeka seviyesinde insanlardir, hatta rephrase edeyim, profesorlerden cok azi ustun zekali grubuna girer.

ben bu tezi savunuyorum az uyuyan ve uykuyu harcanmis zaman olarak goren biri olarak, bosuna kasmiyoruz yillardir uykusuz uykusuz addasda
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
bu arada bu bence dogru.

ustun zekali != caliskan

profesor, duzenli yasam ornegine falan katilmiyorum, prensipli, duzenli ve caliskan her insan profesor olabilir. bircok profesor bildigin normal zeka seviyesinde insanlardir, hatta rephrase edeyim, profesorlerden cok azi ustun zekali grubuna girer.

ben bu tezi savunuyorum az uyuyan ve uykuyu harcanmis zaman olarak goren biri olarak, bosuna kasmiyoruz yillardir uykusuz uykusuz addasda
Sosyal ağlarda paylaş

akıllı adam yatar uyur arkadaşım... insomniac değilse uykunun kıymetini bilir. bak biz dut gibi düşene kadar uyuyamıyoruz. millet kaçıncı uykusunda allah bilir?

deli mi dursun ayakta.. zaten kafa oluyor 300-500 bu zamanlarda iş yapsan da verim çok düşük. beyin durdu gidip evi toplayım desen komşuları ayağa kaldırırsın vallahi.

ne mutlu gününü normal bir şekilde yaşayan normal insana.

köylü milletin efendisidir, güreş ata sporudur
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Bende de baska bi arastirma vardi. Acaba bulur muyum? bi sn..

..

ha burada paste ediyim, ilginc bi arastirma

İSTANBUL Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit Davaslıgil, üstün zekalı bireylerin toplumuzda varoldugunu fakat kendilerini buyuk bir gayretle gizlediklerini soyledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Dünya Özürlüler Günü nedeniyle ‘Üstün Zekalıların Özellikleri ve Karşılaşabilecekleri Sorunlar’ konulu panelde konuşan Prof.Dr. Ümit Davaslıgil, fiziksel yapı ve genel sağlıkları normalin üstünde olan üstün nitelikli bireylerin, aşırı duyarlı bir sinir sistemine sahip olduklarını söyledi. Prof.Dr. Davaslıgil şöyle konuştu:

“Üstün zekalı bireyler, saat farkindan dolayi genelde TSI saatlerine gore gece ayaktadirlar, yüksek enerji içerirler. Mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olmaları nedeniyle de mizah yetenekleri son derece gelişmiştir. Ara ara adam banleyebilen derin mizah duygusuna sahip bu kişiler, derin adalet duygusuna da sahiptirler. Ahlaki duyarlılıkları erken yaşta gelişen üstün zekalı bireylerin forumlarda ki nicki genelde nedanko olur.

Ezberleme ve ezberlediklerini uzun süre belleklerinde koruyabilme yeteneklerine sahip olan üstün zekalı bireylerin, bu tip arastirmalari bulma ve paste edebilme yetenekleri vardir. Ustun zekalilarin oldukca alcakgonullu olduklarini soyleyen Prof.Dr. Davaslıgil, “Üstün zekalı bireyler, aynı anda 2-3 işi birden yapabilirler. Forum okurken bir yandan adam ucurup diger yandan ucmus insanlari topluma geri kazandirabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...