Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.dil anketi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu arada İngilizce-Almanca-Fransızca triosu son yıllarda Çince,Rusça gibi daha popülerleşmeye başlayan dillerle beraber bozulsa da.Eğer mühendisseniz Almanca'nın size çok kapı açacağını bilin.İş hayatını geçtim öğrencilikte bile,Erasmus'ta Almanya-Avusturya falan istiyorsanız,ya da stajlarınızda başvuruda çok işinizi görür.
Mesaj tarihi:
yav said:
Japoncanın bu kadar oy alcağını tahmin etmemiştim. Neden japonca?
Bi de çincenin daha fazla oy alcağını sanıyodum..

sen ne diosun gardaş, sefgilimiz bilem japon ^^
hedef 2 yıl içinde japonyada türkçe kursu açmak :P
Mesaj tarihi:
Liseden dolayı almancayı öğrendik mecburen,ingilizce zaten hep iyiydi,üstüne bir de italyanca ekledim,sırada isveççe var hadi bakalım..Seviyorum dil öğrenmeyi insanlara kendi dillerinde 1-2 birşey söylemeyi...
İspanyolca,Fransızca da öğrenicem birgün elbet ama onu kolay öğrenirim heralde...
Yunanca 3-5 bişiler öğreniyorum,Portekizce'de keza biraz öğrenmeye çalışıyorum...
Latin alfabesi olan bütün dilleri öğrenme gazım var:P ... Çünkü öbürlerinde hem alfabeyi de öğreniceğime 2 dil öğrenirim:)(yunanca hariç 2-3 güzel kelime küfür yeter)
Mesaj tarihi:
Almanca ingilizce var zaten, bi ara fransızca kursuna yazılmıştım öğrencisizlikten kur açılmadı yalan oldu.
Zirai olarak italyanca tavsiye etmem zira bir liderlikleri kalmadı. Sulamada almanya/ispanya, tohumculukta bulgaristan/almanya, meyvecilikte bölgesine göre değişir ama gelir yönünden çilek+ bağcılık derim fransa/bulgaristan/amerika-almanya, organik tarım almanya.
Türkiye içinde kalıp dilinizi kullanıcaksanız rusca/çince.
Resmi bir işte yazışma babında 3. dilinizi kullanıcaksanız çince/arapça-türevleri.
Zevkü sefa için dil öğreniyorsanız benim dilim japonca ama ileride ne olur bilinmez norveç güzel isveç güzel.
Mesaj tarihi:
khala said:
öncelikle iş hayatında yararınız olabilecek lisanları seçin
çince,rusça

ispanyolca alıyorum ders olarak, pişman oldum keşke çince veya rusça alsaydım diye

Katılıyorum. Çince dedim ben. Ya çince ya rusça.
Mesaj tarihi:
portekizce dedim,ispanyolca öğreniyorum.sonrasında bana zaman harcatmayacagına emin oldugum bir dil.az yerde konusuluyor olması da bence guzel
Mesaj tarihi:
millet neden almanca ve japonca demiski?
ne kdr getirisi olabilir bu dillerin
gerci anketi hangi maksatla actin bilmyiorum ama eger is olaylari falan bakimindan diyosan bence gereksiz diller ispanyolca dururken
Mesaj tarihi:
Japonca ogrenmek guzel ve kolay ama gidebilecek kurs sayisi kisitli en azindan disaridan bir yerden ogrenecekseniz ben ingilizce ve japonca nin yanina ispanyolca ya baslamayi dusunuyorum sonra olursa rusca fena olmaz
Mesaj tarihi:
Necro said:
Japonca ogrenmek guzel ve kolay ama gidebilecek kurs sayisi kisitli en azindan disaridan bir yerden ogrenecekseniz ben ingilizce ve japonca nin yanina ispanyolca ya baslamayi dusunuyorum sonra olursa rusca fena olmaz

aynı fikirdeyiz (tu)
  • Yeni Oluştur...