Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.dil anketi

yav

Öne çıkan mesajlar

Bu arada İngilizce-Almanca-Fransızca triosu son yıllarda Çince,Rusça gibi daha popülerleşmeye başlayan dillerle beraber bozulsa da.Eğer mühendisseniz Almanca'nın size çok kapı açacağını bilin.İş hayatını geçtim öğrencilikte bile,Erasmus'ta Almanya-Avusturya falan istiyorsanız,ya da stajlarınızda başvuruda çok işinizi görür.
Sosyal ağlarda paylaş

Liseden dolayı almancayı öğrendik mecburen,ingilizce zaten hep iyiydi,üstüne bir de italyanca ekledim,sırada isveççe var hadi bakalım..Seviyorum dil öğrenmeyi insanlara kendi dillerinde 1-2 birşey söylemeyi...
İspanyolca,Fransızca da öğrenicem birgün elbet ama onu kolay öğrenirim heralde...
Yunanca 3-5 bişiler öğreniyorum,Portekizce'de keza biraz öğrenmeye çalışıyorum...
Latin alfabesi olan bütün dilleri öğrenme gazım var:P ... Çünkü öbürlerinde hem alfabeyi de öğreniceğime 2 dil öğrenirim:)(yunanca hariç 2-3 güzel kelime küfür yeter)
Sosyal ağlarda paylaş

Almanca ingilizce var zaten, bi ara fransızca kursuna yazılmıştım öğrencisizlikten kur açılmadı yalan oldu.
Zirai olarak italyanca tavsiye etmem zira bir liderlikleri kalmadı. Sulamada almanya/ispanya, tohumculukta bulgaristan/almanya, meyvecilikte bölgesine göre değişir ama gelir yönünden çilek+ bağcılık derim fransa/bulgaristan/amerika-almanya, organik tarım almanya.
Türkiye içinde kalıp dilinizi kullanıcaksanız rusca/çince.
Resmi bir işte yazışma babında 3. dilinizi kullanıcaksanız çince/arapça-türevleri.
Zevkü sefa için dil öğreniyorsanız benim dilim japonca ama ileride ne olur bilinmez norveç güzel isveç güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...