Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucagin parasini kim odesin

matama

Öne çıkan mesajlar

Hz.Ömer halife olduğu dönemde bir akşam çalışmaktadır. Ashabtan biri ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmamıştır. Oturur. Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Ömer çalışır. Selam alınmamış, yüzüne bile bakılmamıştır.
İş biter. Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda selamını alır. Konuşmaya başlar.
Sahabe sorar:
- Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?
Hazreti Ömer (r.a.):
- Evvelki mum devletin hazinesinden alınmışdı.O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mes'ul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım. Sahabenin gözleri yaşarır, ellerini kaldırarak şöyle dua eder:
-Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer'i bizim başımızdan eksik etme!

bu da böyle bir menkıbedir.

edit: yalnız şöyle bi daha baktım da, hikaye biraz "adamın gol diyo" havası katmış olaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız adam gidip bildiğiniz uçak bileti alıp, 300 kişi ile mi uçsaydı? THY mi öneriyorsunuz, Onur Air mi? Birisi kafa göz dalsaydı başbakana ne olacaktı? ABD başkanı çiftliğine giderken uçağını alabiliyor da bizim başbakan mı alamayacak. Terör örgütlerinin fink attığı, ortadoğunun dibindeki bir ülkenin başbakanı Finlandiya başbakanı gibi bisikletle işe gidemez.

Adam bir düğüne gitmek istiyorsa nasıl gidebilir ki başka? Arabayla gitmesi çözüm değil 3,5+3,5=7 saat atıl bir biçimde yolda mı gidecek başbakan , üstelik yolu filan kapamaya kalkmaları da mümkün, olmadı değil :D.

Hayır başbakandan bende memnun değilim ama mantıklı olmakta yarar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama ben de bunu cebinden ödemek zorunda olmaması gerektiğini söylüyorum. Oraya gitmek için başka bir yolu yoksa o uçağı kullanmaktan başka ne yapabilir ki?

Düğüne gitmesin demek canavarlık olacağına göre, giderken uçağı kullanmasına birşey demememiz gerekiyor, alternatifi yok çünkü.

Uçağın yakıt masrafı, oradaki personelin masrafı çok ciddi bir miktar olduğundan, Pegasus ile 39 liraya bilet alma olanağı olmayan birisinin bu parayı ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Her İstanbul uçuşu için 50 bin lira ödeyemez başbakan bile.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Hz.Ömer halife olduğu dönemde bir akşam çalışmaktadır. Ashabtan biri ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmamıştır. Oturur. Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Ömer çalışır. Selam alınmamış, yüzüne bile bakılmamıştır.
İş biter. Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda selamını alır. Konuşmaya başlar.
Sahabe sorar:
- Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?
Hazreti Ömer (r.a.):
- Evvelki mum devletin hazinesinden alınmışdı.O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mes'ul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım. Sahabenin gözleri yaşarır, ellerini kaldırarak şöyle dua eder:
-Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer'i bizim başımızdan eksik etme!

bu da böyle bir menkıbedir.

edit: yalnız şöyle bi daha baktım da, hikaye biraz "adamın gol diyo" havası katmış olaya.

her iki tarafın da adamın gol diyocu bir tavrı olursa zaten demokrasi düzgün işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Düğüne giren çıkan belli, tanıdıkları ve arkadaşları adama dalacak değil herhalde :D. Ayrıca uçakta silah kullanmakda pek mümkün olmadığı için bütün savunma o daracık alanda yakın dövüşe indirgeniyor, üstelik uçağa yerde olduğu gibi 5000 koruma ve polis almak ta mümkün değil. Yani başbakanı uçakta korumak yerde düğün salonunda korumaktaktan daha zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle bisey anlatiyim ozaman bende;

Isvec'te gecirdigim su 10 ay icerisinde,parlementodan biri 1000 kron(100 euro gibi bisey ediyo) odeyip taksiye bindi diye millet isyan etmisti toplu tasima araclarini nediye yaptirdilar,biz essekmiyiz diye.Bizim basbakanda keyfi ucagiyla dugune gidiyo :) Basbakaninki sadece bi ornek,Ahmet necdet sezer'de zamaninda anayasa mahkemesi baskaniyken mahkemenin soforlerini ta polatliya falan yolluyodu mahkemenin arabasiyla peynir falan aldirmaya(babam 7 sene yekta gungor ozden'in ozel kalemligini,o gidince kisa bi surede ahmet necdet sezerin ozel kalemligini yapti).Bi cok bakanin milletvekilinin bilmemne baskaninin yaptigi sey,ne varki odeyen 70 milyon enayi var nasil olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax necdet sezerin yaptigi yanlis tabide
kucuk bir duzeltme yapiyim anayasi mahkemesi baskani bakanlardan ustte duruyor protokolde benim bildigim.

Korax said:
Soyle bisey anlatiyim ozaman bende;

Isvec'te gecirdigim su 10 ay icerisinde,parlementodan biri 1000 kron(100 euro gibi bisey ediyo) odeyip taksiye bindi diye millet isyan etmisti toplu tasima araclarini nediye yaptirdilar,biz essekmiyiz diye.Bizim basbakanda keyfi ucagiyla dugune gidiyo :) Basbakaninki sadece bi ornek,Ahmet necdet sezer'de zamaninda anayasa mahkemesi baskaniyken mahkemenin soforlerini ta polatliya falan yolluyodu mahkemenin arabasiyla peynir falan aldirmaya(babam 7 sene yekta gungor ozden'in ozel kalemligini,o gidince kisa bi surede ahmet necdet sezerin ozel kalemligini yapti).Bi cok bakanin milletvekilinin bilmemne baskaninin yaptigi sey,ne varki odeyen 70 milyon enayi var nasil olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...