Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda Filistin'e Saygı Duruşu

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Saygı duruşu bence anlamlı. Birçok olay sayılmış bunlarda niye yapılmadı diye , öncellikle yıllardan beri filişstin ile çok yakın bir ilişkimiz var. Kardeş gözüyle bakılma olayı var.

Saygı duruşu yapılması gereken diğer bazı olaylarda yapılmadı diye hiçbirinde de yapmayalım gibi bir mantık olamaz. Yapılan şeyin alt sebebi varmıdır bilemem ama insanlık açısından bence doğru. Olayın bilincinde olan birçok öğrencinin de niye biz saygı duruşunda bulunuyoruz yavv.. şeklinde tepki verdiğini sanmıyorum.

Ben kendim ilkokula giderken 32. günde israil askerlerinin bir filistinlinin kollarını taşla dövdüğünü görmüşümdür ( çok yaygın bir video ). O yaşta bile bunun bilincinde olabilir yani çocuklar.

-------------------

Bir de ek olarak birşeyi düşünüyorum belki aranızda bunu düşünen olmuştur. Oradaki örgütlerin israilli sivillere saldırması ile ilgili. Söyleyeceğim şey meşru olabilir olmayabilir değil , sadece insan olarak ne hissedeceğimiz ile alakalı.

Sonuçta bu devlet işgal üzerine kuruldu. Filistin tam tersine hala tam olarak bir devlet olabilmiş değil kendi toprakları olmasına rağmen. Yıllardırda hala zulüm görüyorlar , işgal altına alınıyorlar , amborgalar konuyor , kısacası insanı bırakın hayvan gibi bile yaşayamıyorlar aslında.

Peki bizim ülkemizi bu şekilde birileri işgal etse , ve işgal ettikleri topraklar üzerine apartmanlar binalar dikip yerleşseler. Kendi toprakları gibi yaşamaya başlasalar. Sivil veya asker bu insanlar işgalcimi değil mi ? Bu tarz bir durumda kendimi koyduğumda bana göre benim toprağımda bile bile oturan bir işgalcidir o sivil. Ki birde üzerine o insanın vergileri ile veya parası ile işgalci devleti hala benim kafama bomba yağdırıyorsa aynı zamanda destekçisidir. Son zamanlardaki haberlerde piknik yapar gibi bombaları nasıl film gibi seyrettiklerini de gördük. İçlerinde tabiki buna karşı olan birçok insan vardır ama bir de diğer taraf açısından bakmak lazım. İkilemli bir durum.

Ben şunu bi tekrar etmek isterim. Polemikte gümledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
Nasıl yakın bir ilişki var yahu. Nerenizden atıyorsunuz bunları

Geçmişte herzaman o toprakları yahudiler istemiştir. Yönetim bizde iken filistinlileri buna karşı hep korumuşuz izin vermemişiz. Tarihi olarak bunun gibi bağlar var ve filistinlilerde bunu biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ohahahaha adam osmanlı zamanından bahsediyomuş

Horizon bunu sana söylemiycektik aslında...
Ancak artık kavrayabilecek bir yaşa geldiğine inanıyoruz.
En başta biraz zorlanabilirsin ancak gayret etmek zorundasın.

Osmanlı vardı ya... artık yok. öldü :(
100 küsür sene filan oldu hatta öleli. Biz artık Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Erhan Göksel geçen programında "Başbakan, Gazze konusunda bu kadar samimiyse Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından istifa etsin." demişti.

Sadece bununla da kalmıyor,

Silah, teknoloji antlaşmaları.
Hava sahası kullanımı vs. gibi şeylerin de gözden geçirilmesi gerekir. Tabi dediklerinde "samimi" yseler. Ama başbakan ödül almıştı hatta kıyafeti gündeme oturmuştu o zaman.

Maalesef ben samimiyet göremiyorum. Genelde bu olaylarda dünya çapında bir sahte samimiyet, bir "boşvermişlik" hakim. Herkes kendi işine bakıyor. Devletler de bu mantıkta.

Teknoloji ve imkanlar gelişmiş olsa da insan doğasının bir aşama kaydedememesi ne acıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

100 küsür sene filan oldu hatta öleli. Biz artık Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz

Bizi uzaydan ithal etmediler sanırım bu topraklara. Osmanlı devleti yıkılırken de osmanlı devleti toprakları ve üzerindeki insanlar buharlaşmadı. Mustafa Kemal de ithal edilmedi , öyle mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Eger Filistin'dekiler Hiristiyan ya da Yahudi olsalardi zerre kadar umurumuzda olmazdi millet olarak.

Kimse kimseyi kandirmasin.
Turkiye sadece musluman diye bu kadar uzuluyor Filistin icin.

aslında bunu öğrenmek için 2. dünya savaşı zamanındaki gazetelere bakmak gerek.
eğer aşağı yukarı benzer tepkiler yoksa haklısındır.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

100 küsür sene? cumhuriyet kuruluşunu bilmiyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

ahahahhahaha win
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:
Bazı arkadaşlar istiklal marşından , andımızdan ne anlıyorlar çocuklar diye düşünmeden bol keseden atıyorlar ki tutsun hehe.

7 yasındaki cocuga ortadoguda bogazına kadar boka batmıs bi teror orgutuyle eli kanlı bi devletin savasında acı bi sekilde ölen sivilleri mi anlatmak dogru her sabah turkum dogruyum calıskanım dedirtmek mi,andımızda bence sacmalık ama senin dedigin gibi bu 2si bir degil
Sosyal ağlarda paylaş

balon, olm kim patlattiya gidiceksin amma sacmalamissin
balon said:
ifade ifade . tutum .tarz .manevi bir şey yani .
maddesel olarak düşünürsen de camilerde , orda burda yardım kampanyalarıyla , çeşitli sosyal sivil örgütleriyle yardım toplanıyor.

tutup da savaşa girilemeyeceğine göre , maddi-manevi tepkiler veriyorsun .hepsi bu .
bilincli bi tepki olsa, kim niye tepki versin kimin hosuna gider savas, kitlik, katliam vs olmasi?

Tepki o kadar bilincsiz ve gerizekalica ki, ve bu utanmazlar (Turkiye'dekiler) oyle guzel yararlaniyorlar ki o insanlarin kanindan. Akan kanin bir bolumu zaten terorist faaliyetlerde bulunanlarin. 7 yasinda cocuklara Hamas gibi terorist bir orgut yanlisi saygi durusu yaptirdilar ya. O cocuklarin, sucsuzlarin kani, en az Israil kadar Hamas'in da elinde, yapmayin etmeyin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...