Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda Filistin'e Saygı Duruşu

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Snefru said:
Bağlantı noktası insanlıksa hergün afrikada olanlar içinde saygı duruşunda bulunulması gerekiyo.Olay basit bir islamcılık anlayışına indirgenmiş olmasaydı dünyada her sabah saygı duruşunda bulunulacak kadar acı var merak etmesin kimse..

Ayrıca 7 yaşındaki çocuğu saygı duruşunda bulunduracağına japonlar gibi "çalışın yoksa sizde o çocuklar gibi olursunuz" diyebilirlerdi.İşin diğer bir yanı 2-3 ümmetçi hamasa sempati besliyor diye başımıza gelenlere bak.

Rahan said:
garip ve saçma geldi bu olay bana.

Tamam İsrail'in bombalar atması sırasında çok fazla sivilin ölmesini anlıyorum da, biz de şu Filistin işini çok abartmadık mı?
Kendi ülkemizde ölen kendi yurttaşlarımız için saygı duruşu yapmazken, gidip Filistinliye niye saygı duruşu yapılıyor ki?

Bu iş Hüseyin Çelik'in isteği üzerine mi oldu? Peki bu adam neden hep milli eğitime din karıştırmaya hevesli?

O değil de, Hamas'ın ölen sivilleri önemsediğini hiç sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Evet herşey cihad için, İsrail'e filistin cihad diyerek saldırdı, İsrail de kendini savunuyor zaten. Hükümetin de zaten bu protestolar işine geliyor zaten şeriat getirmek istedikleri için, ha aslında birkaç yıl önce getirceklerdi de artık önümüzdeki yıllarda getirmeye çalışacaklar, sinsi sinsi planlıyorlar şu an sonra da kötü adam gülüşü atıyorlar. Takılın siz.

adam kapmış işi, güzel özetlemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Eğer doğruysa şaşkınlık içerisindeyim, hadi protestoyu felanı fıstığı geçtim, yedi yaşındaki bebelere bizden kilometrelerce uzaktaki bi mevzunun nasıl izah edilip de orada saygı duruşunda durdurulduğunu anlamış değilim.

Sadece kilometrelerce uzakta değil, yıllarca da önce olan bir sürü olayın kutlaması/anmasını doğru düzgün izah bile etmeden yaptırıyorlar, bunu mu yapamayacaklar?
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Hamas suclu cunku o bozdu ateskesi.

İlginçtir mesela, Israil'in saldırdığı gün Amerikan yanlısı olan ülkenin gazetesinde boy boy ISRAIL BÖYLE SALDIRDI ŞÖYLE YIKTI diye okuduk. Sebebi de Hamas'ın yaptığı füze saldırısı.

Gel gör ki, hiç bir medya kuruluşunda Hamas'ın yaptığı ilk saldırı ile ilgili elle tutulur veriler yoktu. Ne ölü sayısı ne ölenlerin isimleri, yapılan saldırının açtığı zararları bile göremedik.

Gören varsa söylesin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha aynı zaman da şöyle de bir durum var, paticikte Israil-Filistin çatışması hakkındaki bilgisi 10 günlük çatışmalardan öteye gitmeden bik bik konuşan insanlar var.

Durup durup PKK ile kıyaslayıp çok mu farklı diyenler var.

Lütfen atıp tutmadan önce iki kitap açıp okuyun. Filistin'i Hamas yönetiyor biz de bunların ekmeğine yağ sürüyoruz demeyin.

Burda saygı duruşu değil de devlet terörüne karşı bir protesto niteliğinde görmek isterdik, tabii ki öyle olmadı ama olsun.

Israil'in silahlı güçleri 40'lı yıllara kadar Ingilizler tarafından terörist güç olarak nitelendiriliyordu.

Artık insanların anlaması gereken şey, oturup konuşarak sorunlar halledilmediği vakit, ya susup kaderine boyun eğiyorsun ya da eyleme geçiyorsun. Dolayısıyla bir kişinin terörist olarak nitelendirdiği öbürünün özgürlük savaşçısı oluyor.

Atatürk'te Osmanlı'nın gözünde teröristti, Che'de teröristti, sizin bu adamları özgürlük savaşçısı olarak görmek tamamen sizin bakış açınıza kalmış bir şeydir.

Yahudiler filistinde çoğalmadan önce, filistinliler gayet mutlu bir şekilde yaşıyorlardı orada, ikinci dünya savaşından sonra bunlara ülke lazım oldu ve bunun faturası filistinlilere çıkarıldı. Ülke bölündü. Ve arapların sayısı o bölgede neredeyse iki katı olmasına rağmen, bölen U.N olduğu için tabii ki çok saçma bir bölüm gerçekleşti.

Israil'in silahlı güçleri, teröristleri ya da özgürlük savaşçıları buna rağmen doymadılar, ve filistinlileri korkutup kaçırdılar. Nasıl korkuttuklarını ise oldukça klişe, camiye girip kadın çocuk öldürmek gibi klasik yöntemleri takip ettiler. Siz alışıksınız böyle hikayeler duymaya nasıl olsa yani.

Açıp iki sayfa araştırma yapmaya da üşeniyorsanız şu haritalara bakın, bir daha da saçma sapan kıyaslamalarla gelmeyin buralara.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Israil de sutten cikma ak kasik degil, Filistin de. Esit derecede suclular. Su son olaylarda Hamas suclu cunku o bozdu ateskesi.

Ayrıca buna katılıyorum. Sadece bu da değil, eğer Hamas'lı bir terörist İsral'in bomba atma riskine karşı gidip bir okula saklanıyrsa bence okul bombalayan İsrailliler kadar tiksinilesi bir insandır. Hatta bunun sebebi daha da abartıp uluslararası alanda tepki çekmek ise, insanlıktan bile çıkmıştır o herif biri kimi tercih edersin derse İsrail derim düşünmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
said:
Israil de sutten cikma ak kasik degil, Filistin de. Esit derecede suclular. Su son olaylarda Hamas suclu cunku o bozdu ateskesi.

Ayrıca buna katılıyorum. Sadece bu da değil, eğer Hamas'lı bir terörist İsral'in bomba atma riskine karşı gidip bir okula saklanıyrsa bence okul bombalayan İsrailliler kadar tiksinilesi bir insandır. Hatta bunun sebebi daha da abartıp uluslararası alanda tepki çekmek ise, insanlıktan bile çıkmıştır o herif biri kimi tercih edersin derse İsrail derim düşünmeden.

ben de katılıyorum.

israilin hamas yüzünden gazzeyi ablukaya almasına da karşı çıkıyor bazı insanlar.

"israilin allah belasını versin israile ölüm" diyerek başa geçen hamastan bahsediyoruz. eğer gazze halkı bu kadar radikal bir partiyi başa geçirirlerse olacağı budur ne yazıkki.

aynı şey bizim başımıza gelse nolur onu düşünün. sonuçta biz de göçebe geldik anadoluya : )
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
said:

U.N koruması altındaki okullara doldurdular kadın ve çocukları.
Ölenler çoğunlukla onlar, Israil her yeri "Buralar hep terör olmuş" diye bombalıyor zaten, terörist kadın çocuk çok farketmez.

Öte yandan ne uluslararası alanda tepkisi ya, U.N koruması altında diye okula ananı babanı koyuyorsun burayı da bombalamazlar herhalde diye, anan banan ölüyor.

Ayrıca sırf okul bombaladılar diye uluslararası tepki mi gelecek? Israilli askerler geçen sene basına konuştular şöyle işkence yaptık böyle astık şöyle kestik diye.

Rahat olun kısacası okul bombalamakla akan sular durmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

E tabi israil'in kimi terörist diye damgaladığına dikkat etmek lazım o yüzden bir miktar var sayımsal konuştum. ama şu da var İsrail'in bir UN okulunu bombalıyorsa bunun için bir sebebi olmalı sırf kendi gözünüde "potansiyel teröristleri" öldürmek için yapacağını sanmıyorum ama bilemiyorum.

said:
Ayrıca sırf okul bombaladılar diye uluslararası tepki mi gelecek? Israilli askerler geçen sene basına konuştular şöyle işkence yaptık böyle astık şöyle kestik diye.

Rahat olun kısacası okul bombalamakla akan sular durmuyor.

zaten artık dünya genelde tek bir olayla ayaklanacak durumda değil. bu tarz olayların kümülatif etkisiyle dünya kamu oyunu işin içine çekmek istiyor olabilirleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

ben de katılıyorum.

israilin hamas yüzünden gazzeyi ablukaya almasına da karşı çıkıyor bazı insanlar.

"israilin allah belasını versin israile ölüm" diyerek başa geçen hamastan bahsediyoruz. eğer gazze halkı bu kadar radikal bir partiyi başa geçirirlerse olacağı budur ne yazıkki.

aynı şey bizim başımıza gelse nolur onu düşünün. sonuçta biz de göçebe geldik anadoluya : )

Ya pardon da, hiç mi aklınız çalışmıyor?
Hamas'ı başına geçirirse olacağı budur ne demek ya?
Adamlar keyiflerinden mi direnişteler zannediyorsunuz yani, bütün halk Israilli mi öldürmek istiyor diye düşünüyorsunuz hakkaten anlamıyorum.

Batı Şeria filistinlilere ait ve 67 senesinden beri Israil işgali altında. Sence bu RADİKAL bir durum değil mi?

Adamların oturup konuşmayı denemediğini falan mı düşünüyorsun ki yani merak ettim gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

zaten artık dünya genelde tek bir olayla ayaklanacak durumda değil. bu tarz olayların kümülatif etkisiyle dünya kamu oyunu işin içine çekmek istiyor olabilirleri.

Ya az buçuk düşünecek olursa oradaki halk (ki zaten hayatı bu olduğu için düşünüyor ister istemez) Amerika'nın işgalinden beri Irak'ta milyonlarca sivilin öldüğünü ve ne U.N'in ne insan haklarının ne de başka bir kuruluşun buna karşı hiç bir eyleme geçmediğini biliyor.

E dolayısıyla kralını öldürseler orda arapların, yine kimse bir şey yapmayacak. Artı Amerikan desteği de var Israil'in. Daha ne yani.
Sosyal ağlarda paylaş

yok, zaten iki tarafın da suçu olduğu alıntısına katılıyorum dedim ben de : )

patide hep filistin tarafı anlatılır, israilin de haklı olduğu yanlar var diyorum.

ne bileyim bana mantıksız geliyor bu "direnç". senden 1000 kişi ölüyor karşı taraftan 10. ve dediğin gibi 42 senedir böyle.

ve 67 senesinde arap ülkeleri israile karşı çıkabilecek durumdalardı. artık öyle birşey de yok, israil yerel bir süpergüç orda.

şu anda israilin dediğini yapmaya başlasalar, 5-10 sene sonra adam gibi bir hayatları olur diye düşünüyorum.

ama diğer yandan direnmeye devam etseler bu tür olaylar 1-2 kere daha olur diye düşünüyorum.

ayrıca aklım da çalışıyo gayet hıh :p
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Ardeth said:

Ya az buçuk düşünecek olursa oradaki halk (ki zaten hayatı bu olduğu için düşünüyor ister istemez) Amerika'nın işgalinden beri Irak'ta milyonlarca sivilin öldüğünü ve ne U.N'in ne insan haklarının ne de başka bir kuruluşun buna karşı hiç bir eyleme geçmediğini biliyor.

E dolayısıyla kralını öldürseler orda arapların, yine kimse bir şey yapmayacak. Artı Amerikan desteği de var Israil'in. Daha ne yani.

E işte zaten sadece ordaki insanların ölmesinin yetmeyeceğini düşündükleri için böyle bir denemeye gitmiş olabilirler ama görüldü ki bir UN okulunun bombalanması bile yeterli tepki uyandıramıyor. Neden illa UN diyorum, UN tarzı kuruluşların kurduğu okulların bir takım uluslararası anlaşmalarda yeri olabilir ve bu tarz okulları bombalamak problematik olabilir diye düşündüm ama değilmiş gördüğümüz kadarıyla ben adam gibi bir tepki göremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

patide hep filistin tarafı anlatılır, israilin de haklı olduğu yanlar var diyorum.

ne bileyim bana mantıksız geliyor bu "direnç". senden 1000 kişi ölüyor karşı taraftan 10. ve dediğin gibi 42 senedir böyle.

ve 67 senesinde arap ülkeleri israile karşı çıkabilecek durumdalardı. artık öyle birşey de yok, israil yerel bir süpergüç orda.

şu anda israilin dediğini yapmaya başlasalar, 5-10 sene sonra adam gibi bir hayatları olur diye düşünüyorum.

ama diğer yandan direnmeye devam etseler bu tür olaylar 1-2 kere daha olur diye düşünüyorum.

Israil'in haklı olduğu taraflar var evet, Amerika'nın da haklı olduğu taraflar gibi. 6 gün savaşları sonrasında fena şekilde işgal edildiler, U.N araya girdi ateşkes ilan edildi, Israil baştan aşağı silahlandırıldı, sonra savaş devam etti. Aç gözlü arap ülkeleri de kendi çıkarları peşinde olduğu için topuklarını kıçlarına vura vura kaçtılar.

İşte ne bileyim "şu direnç" sana mantıksız geliyor çünkü sen evini terk etmek zorunda kalmadın, ve evine geri dönmeye çalışmıyorsun. Hukuken ve resmen refuge point olarak nitelendirilen yerlerde normalde çadırlar varken adamlar artık apartman dikmeye başladılar, o kadar zamandır evlerinde değiller yani.

Şu an Israil'in dediğini yapmaları demen, Sarah Palin'den bile düşük bir uluslararası ilişkiler mantığına sahip olman demek. Yukarıda yazdıklarımı ve Bati Şeria işgalini biliyorsan, Israil'in dediklerini yapmaları demen biraz komik kaçıyor çünkü. Çok alakasız bir örnek olacak ama, madem sevmiyoruz şehit vermeyi, verelim adamlara Hakkari'yi Diyarbakır'ı kursunlar hükümetlerini, takılsınlar.

Ne bileyim saçma geliyor yani bana, zaten dandik iller.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

E işte zaten sadece ordaki insanların ölmesinin yetmeyeceğini düşündükleri için böyle bir denemeye gitmiş olabilirler ama görüldü ki bir UN okulunun bombalanması bile yeterli tepki uyandıramıyor. Neden illa UN diyorum, UN tarzı kuruluşların kurduğu okulların bir takım uluslararası anlaşmalarda yeri olabilir ve bu tarz okulları bombalamak problematik olabilir diye düşündüm ama değilmiş gördüğümüz kadarıyla ben adam gibi bir tepki göremedim.

Ya işte senin hatalı olduğun nokta burası. Hala bu tarz anlaşma vesaire gibi şeylerin adamların işine yarayabileceğini düşünüyorsun. Sağduyulu, eşit ve mantıklı düşünmeye çalışıyorsun.

Halbuki yok öyle bir şey yani haha, maalesef ama bu böyle. UN diyorsun çünkü UN büyük güç. Ama diyorum adamların kendi askerleri çıktılar söylediler İŞKENCE YAPTIK diye, e hani nerde insan hakları?

UN korumalı okul patlattılar, nerde UN?

Kötü durumdalar abi adamlar, normal insanı koruyacak anlaşmalardı, haklardı, bu insanları korumuyor. O yüzden konuşuyorum ben de burda zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Jadelith said:

Israil'in haklı olduğu taraflar var evet, Amerika'nın da haklı olduğu taraflar gibi. 6 gün savaşları sonrasında fena şekilde işgal edildiler, U.N araya girdi ateşkes ilan edildi, Israil baştan aşağı silahlandırıldı, sonra savaş devam etti. Aç gözlü arap ülkeleri de kendi çıkarları peşinde olduğu için topuklarını kıçlarına vura vura kaçtılar.

İşte ne bileyim "şu direnç" sana mantıksız geliyor çünkü sen evini terk etmek zorunda kalmadın, ve evine geri dönmeye çalışmıyorsun. Hukuken ve resmen refuge point olarak nitelendirilen yerlerde normalde çadırlar varken adamlar artık apartman dikmeye başladılar, o kadar zamandır evlerinde değiller yani.

Şu an Israil'in dediğini yapmaları demen, Sarah Palin'den bile düşük bir uluslararası ilişkiler mantığına sahip olman demek. Yukarıda yazdıklarımı ve Bati Şeria işgalini biliyorsan, Israil'in dediklerini yapmaları demen biraz komik kaçıyor çünkü. Çok alakasız bir örnek olacak ama, madem sevmiyoruz şehit vermeyi, verelim adamlara Hakkari'yi Diyarbakır'ı kursunlar hükümetlerini, takılsınlar.

Ne bileyim saçma geliyor yani bana, zaten dandik iller.
Umur, "sen hic evini kaybetmedin ki T_T" edebiyati yapmissin bikac mesajda, bir de PKK ile kiyaslanir mi demissin.

1- Bu heriflerin dedeleri gidip ulkelerini satarlarsa literally, bu adamlar cezasini ister istemez ceker.

2- Her ne olursa olsun, direnisse adam gibi direnis yapsinlar. Direnis denen sey Tel Aviv'de bi cafeyi gotune bomba sokup havaya ucurmak degildir. Filistin direk terorle hareket etti. Israil de devlet eliyle teror yapmiyor mu? Yapiyor. Ama direnis demesinler yani su yaptiklari seye, Israil'inkinden farkli birsey yapmiyorlardi sivil canina kast ediyorlardi hala ediyorlar. Benim icin de onemli nokta odur, sivile saldiran kisi/orgut/devlet benim gozumde biter.

3- Birileri dag bombalamakla sehir bombalamak ayni mi demis. O sehirden ulkene yaylim atesi acilacak, orda insanlarina saldiran canli bombolar, gerillalar yetistirilecek, ve sen birsey yapmayacaksin? Her ulke Turkiye degil arkadaslar, bunun cevabi o agiz kirilarak verilir. Adam gibi bir ulke, tek bir vatandasinin can guvenligi icin her seyi yapmalidir, tabi ki insanlik sucu islememelidir olayi katliam boyutlarina getirerek ki Israil'i o yuzden hakli bulmadigimi deflarca soyledim.

4- MOSSAD gibi bir fact var, dunyanin en iyi istihbarat orgutu sonucta.

5- O UN okulundan yapilan fuze saldirisini internet olmasa asla goremeyecektik, en azindan biz Turkler.

6- Son olarak, Che ve Ataturk de zamaninda terorist diye isimlendirilen insanlar, zira ikisinin de ortak ozelligi asla sivillere karsi birsey yapmamalari. Hamas sivil cani aliyor, ve boyle bir orgute saygi durusu yapilmasini ben ulkem adina yediremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...