b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 arkadaşlar delirmek üzereyim. paint olmuyor, photoshop olmuyor napıcam ya :) yapmak istediğim tek şey düzgün uzunluklarını ayarlıyabileceğim iç içe dikdörtgenler çizmek. teknoloji bu kdr gelişti ama benim ihtiyaçlarımı karşılıyamıyor mu :D photoshoptaki gibi rulerları paintteki gibi dikdörtgen toolu olan bir program yok mu?? photoshopta dikdörtgen falan çizememem de kopardı beni :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 autocad kullan.. ya da center'a bi nokta koy. kopyala dikdörtgenini. sonra transform ile yüzde yüzde büyüt. centera göre oturt işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 AutoCAD :P Tahminimce, istediğin şey vektörel çizim programlarında olabilir. Photoshop da raster çizim programı olduu için "uzunluk ayarlama koymamız gerekmez" diye düşünmüştür Adobe. Ha, Photoshop'ta böle bi plug-in varsa hoş olur sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 bence photoshop'ta vardır onun için bir şey yau.. garip =) ben küt bilgimle şey yapardım ama.. yeni sayfa açardım, nasıl olsa sayfaları boyutlandırabiliyoruz. açarken boyutunu verirdim, sonra da ctrl + a ile tüm sayfayı kopyalayıp, asıl kullandığım sayfaya dikdörtgen olarak atardım :P (of berbat çözüm oldu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 sumopaint de dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 photoshopta dikdortgen cizersini olculude cizersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 nası çizerim?? üstelik gerçek olmalı basıp bi kağıda yapıştırmam gerekio ama uzunluklar çok ama çok önemli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Ctrl+R'ye basarak cetvel görüntületebiliyosun yukarda. Sonra bu cetvele sağ tıklarsan cetvelin birimini belirleyebiliyosun (piksel, cm, mm, vs). Sonra bu cetvele sol tıklayıp çekersen, hizalayıcı koyabiliyosun. Bu hizalayıcıları birimlere yapışacak yapmak istersen de shift ya da ctrl'ye basıyosun tam hatırlamıyorum şu an. Ama yine de kullanım açısından çok rahat değil bu yöntem. En azından, basit işlerde bile uğraşırken çok bayıyo beni bu olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 yap autocad ile. 1e1 çiz işte kaç cm gerekiyorsa. kağıdı çiz önce gerçek ölçüleri ile cm cinsinden mesela. sonra çiz içine kareni dikdörtgenini falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 once shape tool'u seversin sonra yukardan dikdortgen secersin sonra onun sagındaki optionsdan olcunu verirsin sonrada dikdortgenını cizsersin. dosyayı acarkende kagıdın buyuklugune gore acarsın ardıdından print opsiyonlarında da scale to fit'ı akpatırsın %100 yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 rulerı açtıktan sonra bide grid i açıp sonra bu gridlerin snaplarınıda açınsa sana static çigiler çizbileceğin boyutunu ayarlayabilceğin cillop gibi bir sistem çıkıyor. view-show-smart guiedes view-show-grid view-show-selection edge view-show-layer edge sonra view-snap (bunu yaparsan aşağıdaki resimde gördüğün gibi lüle lüle olur gridler arasından geçecek düz çigilerin.Bu kapalı olursa çapraz çigi çizebilirsin yani.) ardından view-snap to altındaki tüm seçenekler. Bu sayede statick ötesi çizimler en ince detayında mijampajlar felan yapabiliyosun.milimetrik hemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar