Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir çizim programı

b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar delirmek üzereyim. paint olmuyor, photoshop olmuyor napıcam ya :)

yapmak istediğim tek şey düzgün uzunluklarını ayarlıyabileceğim iç içe dikdörtgenler çizmek. teknoloji bu kdr gelişti ama benim ihtiyaçlarımı karşılıyamıyor mu :D

photoshoptaki gibi rulerları paintteki gibi dikdörtgen toolu olan bir program yok mu??

photoshopta dikdörtgen falan çizememem de kopardı beni :D
Sosyal ağlarda paylaş

bence photoshop'ta vardır onun için bir şey yau.. garip =)

ben küt bilgimle şey yapardım ama.. yeni sayfa açardım, nasıl olsa sayfaları boyutlandırabiliyoruz. açarken boyutunu verirdim, sonra da ctrl + a ile tüm sayfayı kopyalayıp, asıl kullandığım sayfaya dikdörtgen olarak atardım :P

(of berbat çözüm oldu)
Sosyal ağlarda paylaş

Ctrl+R'ye basarak cetvel görüntületebiliyosun yukarda. Sonra bu cetvele sağ tıklarsan cetvelin birimini belirleyebiliyosun (piksel, cm, mm, vs). Sonra bu cetvele sol tıklayıp çekersen, hizalayıcı koyabiliyosun. Bu hizalayıcıları birimlere yapışacak yapmak istersen de shift ya da ctrl'ye basıyosun tam hatırlamıyorum şu an.
Ama yine de kullanım açısından çok rahat değil bu yöntem. En azından, basit işlerde bile uğraşırken çok bayıyo beni bu olay.
Sosyal ağlarda paylaş

once shape tool'u seversin sonra yukardan dikdortgen secersin sonra onun sagındaki optionsdan olcunu verirsin sonrada dikdortgenını cizsersin.

dosyayı acarkende kagıdın buyuklugune gore acarsın ardıdından print opsiyonlarında da scale to fit'ı akpatırsın %100 yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

rulerı açtıktan sonra bide grid i açıp sonra bu gridlerin snaplarınıda açınsa sana static çigiler çizbileceğin boyutunu ayarlayabilceğin cillop gibi bir sistem çıkıyor.

view-show-smart guiedes

view-show-grid

view-show-selection edge

view-show-layer edge

sonra view-snap (bunu yaparsan aşağıdaki resimde gördüğün gibi lüle lüle olur gridler arasından geçecek düz çigilerin.Bu kapalı olursa çapraz çigi çizebilirsin yani.)
ardından view-snap to altındaki tüm seçenekler.

Bu sayede statick ötesi çizimler en ince detayında mijampajlar felan yapabiliyosun.milimetrik hemde.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...