Fly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 eğitime açacak kadar ciddi değil ondan buraya açtım ∞ (-1)^n Σ ----- serisi var, bana göre -ln2 olması lazım sonucun n n=0 ama elimdeki notlarda +∞ diyor. niye, neden, -ln(1-(-1+e)) değil mi, niye sonsuz anlamadım. yardımlara muhtacım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 -ln2 = -1*(-1)^(n+1)/n diye düşündüm ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 gerçi bi daha düşündüm de 0 dan başlıyor hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 hmf : eminisiniz ? diyeceğim de eminsiniz gibi, notlar yanlış diyip geçeyim öyleyse. teşekkürler beklemedeyim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 öte yandan serinin n sonsuza gittikçe bir yere yakınsayıp yakınsamadığına bakmak için n+1 ve n deki değerlerini bölersek ((-1)^n+1/n+1) / (-1^n / n) = -1*n/n+1 bu da 0la -1 arasında yani seri gittikçe bir yere yakınsıyor gibi duruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Sly-One said: gerçi bi daha düşündüm de 0 dan başlıyor hmm ahem doğru demiş ln'in taylor açılımı 1den başlar heh 1den başlayınca yakınsıyor sıfırda delik var http://upload.wikimedia.org/math/b/5/d/b5d022bca7a3e8653c313068891210e5.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 +sonsuza yaklaşmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Lol evet, ilk terimin böleni 0 olunca daha baştan +sonsuza yaklaşıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 sonsuzda bişeye yaklaşmayı duymuştum ama sonsuza yaklaşma kelime öbeğini kullanan ilk seni gördüm sdf derken şunu demek istedim (kullanılma sıralarına göre dizdim) http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q="goes+to+infinity"&btnG=Ara&meta= http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q="diverges+to+infinity"&btnG=Ara&meta= http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q="converges+to+infinity"&btnG=Ara&meta= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 İkimiz de arka arkaya aynı şeyi yazmışız, türkçe matematik dersi alıyorsan hocalar sık sık kullanıyor. Güncellemene güncelleme, kullandığınız terim oysa, aynı şey değil mi? Sözün manası n=0 durumunda denklemin değerinin +sonsuz olacağıdır. Ama asla sonsuz olamayacağından +sonsuza yaklaşır falan diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 of yazarken ben de farketmedim 0'ı : tamam, teşekkürler ha şey bir de, n doğal sayılarda olduğu için limiti 0+ alıyoruz gibi bir şey mi var ? eksi sonsuz olur da çünkü 0- den alsak, onu da doğrulamak istiyorum içim rahatlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 felsefi sorulara itti beni sonsuza yakınsamak sadece ondan sdf said: Sözün manası n=0 durumunda denklemin değerinin +sonsuz olacağıdır. Ama asla sonsuz olamayacağından +sonsuza yaklaşır falan diyorlar. asla sonsuz olamayacağından derken? bir şeyin sonsuza gitmemesi için bir sebep yok ki? sıfıra böldüğünde sonsuz olur misal. hatta sağında kalan terimlerde kardinalitesini etkilemez direk sonsuzdur. değil midir? çok da kardinalite ve sonsuzluk bildiğini söyleyemem gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Fly said: of yazarken ben de farketmedim 0'ı : tamam, teşekkürler ha şey bir de, n doğal sayılarda olduğu için limiti 0+ alıyoruz gibi bir şey mi var ? eksi sonsuz olur da çünkü 0- den alsak, onu da doğrulamak istiyorum içim rahatlasın. doğal sayılar duruma göre 0,1,2.... duruma göre 1,2,3.... kümesinden N'i hangi index kümesinden alıyorsan ona göre düşünürsün elbet ama o soruyla ilgili bir durum istersen -sonsuzdan sonsuza da deneyebilirsin. ben öyle durumlarda genelde zaten iki parçaya ayırıyorum limiti bi -sonsuzdan sıfıra bi de sıfırdan sonsuza bakıyorum ki bir çok zaman teklikten ya birbirini götürebiliyor ya da simetriden bir tanesinin iki katı şeklinde oluyor falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 ben de hesap makinasına yaptırıyorum undef veriyo sonsuz yani. divided by zero aint you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 http://lexlibertas.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/04/i-divided-by-zero.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 neoluyo burda ya ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Tamam da sonsuzdan büyük sonsuz var asdasfsa google Gibi yaklaşıyor xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 deadwoll said: Tamam da sonsuzdan büyük sonsuz var asdasfsa google Gibi yaklaşıyor xD http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sonsuza+gider&btnG=Ara&meta= şimdi sonsuzdan büyük sonsuz var derken, saymaya gireceksek sayılabilir sonsuz var sayılamaz sonsuz var falan sonsuz üzeri sonsuz var da bunlar benim konularım değil sdf gerçi tırnak içine almamışın (ben de almamışım). tırnak içine alınca seninki 457 tane çıkıyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 42 > sonsuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Kazım > sonsuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 herkes kazıma yakınsar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Sly-One said: 42 > sonsuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Kojiroh said: Kazım > sonsuz? /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Sly-One said: ben de hesap makinasına yaptırıyorum undef veriyo sonsuz yani. divided by zero aint you. yalnız ∑ n = 0 ∞ cos ( 180 * n ) n da çıkıyor galiba.. o da sonsuz galba gerçi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 yok öyle deneme. 0 yerine 1 den başlat belli bi sayıya kadar sonra 1 yerine 0 yaz undef oluyo sonsuza gittiği kısmı mühim değil zaten giderek küçülüyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar