Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit bir WebBrowser yapımı ve yapabilecekler

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, delph,visual basic, c, c#,c++ v.b gibi hertürlü dilde Chrome alt yapısı kullanarak sadece belli başlı özellikleri değiştirip ve birde arayüzü değiştirebilecek, zamanı olan birisiyle görüşmek istiyorum. Ücretiyle beraber olaraktan 3 hafta içinde lazım olabilcek bi proje. Proje detaylarını konşuruz.

İnternetden araştırdım biraz ama masaüstü programlama bilmediğim için nerden başlayacağımı bile bilmiyorum =)

Düşünürseniz bekliyorum, pm yada cvp olarak atabilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle chrome altyapısı kullanmaksa olay; chrome zaten chromuim adı altında open source olarak yayınlanıyor. üzerinde çalışın, isteğinize göre düzenleyin. lakin birden fazla programlama dili kullanan ve 3 haftada altından kalkması gerçekten zor bir uygulama. zira bahsettiğimiz bir web browser, boru değil :) gerçekten karmakarışık şeyler. çok profesyonel bir iş browser programlamak. (bir arkadaşım da firefox'a bakmıştı, o da karmaşıklıktan dert yanmıştı. önce bol bol doküman okumak lazım bu işler için).

bunun dışında chrome da rendering engine olarak webkit'in biraz modifiyeli halini kullanıyor (c ile yazılmış). webkit de açık kaynak kodlu ve onu kullanan bir sürü başka browser var. onları düzenlemeyi de deneyebilirsiniz, araştırmak lazım.

aslında öncelikle ne yapmak istiyorsunuz? onu bilmek lazım.. amaç kurumsal bir browser falan yapmak ise mesela.. ve emek/zaman fazla harcanmak istenmiyorsa.. .net kullanmaya bile gerek yok (evet, o da iyi bir çözüm sayılır ama..). ie'nin kendi administration toolkit hedehöde gibi (ismini tam hatırlayamadığım) bir aracı var. kurumsal ortamları düşünürek microsoft'un hazırladığı bir araç, ie'nin arayüzünü ve özelliklerini değiştirebiliyor/kısıtlayabiliyorsunuz vs.. browser'a kurumsal kimlik kazandırmak için..
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için teşekkür ederim. Öncelikle şunu söylemeliyim, php ve sql dışında pek programlama bilgim yok. Onun için bunun üzerinde kafa patlatıcak zamanımda yok açıkcası.

Şimdi sorun şu;

Web tabanlı bir oyun projesi var yakında biticek olan ve ben bu kısıtlanmış browser'dan başka bir browser ile oyuna giriş yapmalarını istemiyorum. Güvenlik önlemleri ne olur tam bilemesemde şuandaki düşündem hile yazılımlardan tamamen kurtulma ve hilesiz bir ortam yaratmak.

Browser tek bir adresde çalışıcak. Cookie alımı kapatılamayacağı gibi javascript disabled edilemeyecek. Başkada bi zımbırtısı yok zaten birde USER-AGENT ( eğer değiştirilebilinir ise tam bilgim yok ) değiştirilmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık server-side kontroller bile ne kadar profesyonel olursanız olun aşılabiliniyor. (bknz: rapid eski güvenlik kodu sistemi aşılıyordu )Oyuncu kaybedeciğimi düşünmüyorum, insanlar artık hileden okadar bıkmışalr durumdalar ki bence hile yapılamaması çoğu insanı çekicektir ki şuanda oyun potansiyeli 500 kişi üzerinde tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen doğru bir tasarımın aşılması gibi bir durum olamaz. "imkansız" demek istemiyorum (dns'lerde bile devasa bir açık bulundu nitekim geçen sene) ama neredeyse imkansız.. oyuncu profili açısından baktığında ise bayağı bayağı bir imkansız.

yaptığınız şey anlamsız kanımca.. oyuncu senin browser'ını kullanmak zorundaysa da yeni bir browser yapma zaten, masaüstü uygulaması yap. sunucunla konuşsun daha iyi.. hiç bir fark yok çünkü. üstüne browser'dan da güvenli olur (göreceli). çünkü yaptığın şey browser-based oyun olmaktan çıkıyor.

başka bir seçenekte flash kullanmak.

ama tekrar etmek istiyorum; güvenmediğin sistem üzerinde bırak saçmasapan oyunları, milyar dolarları nakil ediyor bankalar vs.. için rahat olsun =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
tamamen doğru bir tasarımın aşılması gibi bir durum olamaz. "imkansız" demek istemiyorum (dns'lerde bile devasa bir açık bulundu nitekim geçen sene) ama neredeyse imkansız.. oyuncu profili açısından baktığında ise bayağı bayağı bir imkansız.

yaptığınız şey anlamsız kanımca.. oyuncu senin browser'ını kullanmak zorundaysa da yeni bir browser yapma zaten, masaüstü uygulaması yap. sunucunla konuşsun daha iyi.. hiç bir fark yok çünkü. üstüne browser'dan da güvenli olur (göreceli). çünkü yaptığın şey browser-based oyun olmaktan çıkıyor.

başka bir seçenekte flash kullanmak.

ama tekrar etmek istiyorum; güvenmediğin sistem üzerinde bırak saçmasapan oyunları, milyar dolarları nakil ediyor bankalar vs.. için rahat olsun =)

Olay tamamen güvenlik kodunun aşılması durumu. Nitekim birsürü sistem var add-onlarla yapmışlar vaktim olursa size gösteririm buradan, öyle güzel oturtmuşlar ki sistemi sen isteidğin kadar güvenlik kodu uygulaması yap. Gösternce daha iyi anlayacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Soru sorsanda aynı hamama geliyo. Site adı değişik bişeydi hatırlayamıyorum şimdi sistem şöyle;

Elemanlar önce firefox addon yapmışlar.
Sonra bu add-on oyunun seviye ilerleme yerlerine geliyor kendisi seçimi yapıyor ve güvenlik kodunun yazılmasını bekliyor.

Güvenlik kodu nasıl yazdırılıyor ;

Atıyorum bu addon kullanıcak kişiler www.h.com 'a giriyorlar ve karşısına kodlar çıkıyo bu kodları yazdıkları zaman addon o adamın kullancıdıgı addon'da inputu dolduruyor.

her güvenlik kodu girdiğinde 1 kredi alıyosun, addon'u kullanırken her güvenlik kodu yazdırdıgında 1 kredi kaybediyosun.

Yine insanlar giriyor güvenlik kodlarını böylece soruda sorsan, amudada kalksan sonuçta insan görüyor ve yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle senin browserında bağlanabildiğim web sunucusuna tam olarak başka browser'la nasıl bağlanılmaz(?) bu tartışılır.. çünkü sen header gönderiyorsun her request'te.. bu da değiştirilebilir bir şey.

hadi bunu geçelim.. misal ben bir program yaparım, sunucumda senin browserında çektiğim resmi hacksite.com'da yayınlarım, alın bunu okuyun diye add-on vs. kullanarak dağıtırım. aynı şey.. eğer amacım o captcha'yı kırmaksa, böyle de kırarım yani.. sadece işimi "biraz" zorlaştırırsın. ama çözüm olmadı gördüğün üzere.

onun dışında browser-based oyun pek oynamadım açıkçası.. şu anda ogame'i yapan firma en büyüğü sanırım, başka bir sürü oyunları var. misal bu adamlar falan aşamamış mı acaba bunları? bilmediğim için soruyorum. en azından önce bu işi yapanların, nasıl yaptığını öğrenmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
öncelikle senin browserında bağlanabildiğim web sunucusuna tam olarak başka browser'la nasıl bağlanılmaz(?) bu tartışılır.. çünkü sen header gönderiyorsun her request'te.. bu da değiştirilebilir bir şey.

hadi bunu geçelim.. misal ben bir program yaparım, sunucumda senin browserında çektiğim resmi hacksite.com'da yayınlarım, alın bunu okuyun diye add-on vs. kullanarak dağıtırım. aynı şey.. eğer amacım o captcha'yı kırmaksa, böyle de kırarım yani.. sadece işimi "biraz" zorlaştırırsın. ama çözüm olmadı gördüğün üzere.

onun dışında browser-based oyun pek oynamadım açıkçası.. şu anda ogame'i yapan firma en büyüğü sanırım, başka bir sürü oyunları var. misal bu adamlar falan aşamamış mı acaba bunları? bilmediğim için soruyorum. en azından önce bu işi yapanların, nasıl yaptığını öğrenmek lazım.

Ya şimdi Rahanla konuştukda header paratmetresine birşey uydurucaz şifreleyrek hergün değişik bir user-agent ile girilicek sanırım tam bilgim yok şahsen :)

2. paragrafdaki olay biraz karışık tam masaüstü programlama bilmediğim için eminim onunda bir yolu bulunur.

Şuanda ogame değilde managerzone.com ve popmundo.com olarak 2 büyük web tabanlı oyun var. Ogame evet oyuncusu çok ama abartı derece profesyonel değiller.

Bu söylediğim (managerzone.com,popmundo.com) veya ogame.com.tr Captcha kullanmalarına gerek yok. Barafranca.com var ona benzer bir sistem uyguladığım için onlara mail atmayı gereksiz buldum çünkü zaten 4-5 tane program var otomatik hile yapan captcha'yı geçen programlar.

Hala kafam çok karışık nasıl yapılınabilir bilmiyorum ama 1 seviye bile güvenliğimi ileri seviyeye taşıyacaksa bu browser olayı yaptırıcam =)

Hem benim içinde kolaylık olucak bir nevi, sonuçta browser optimizasyonu yapmak zorunda olmayacağım tek browser üzerinden yürütücem bütün işlerimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
guvenligini bir seviye ileri tasiyacak, kullanici tabanini uc seviye geriye

Daha güvenli olması, kullanıcıların gözünde daha kaliteli bir oyun yapmaz mı ? Benim şahsi kanatim bu yönde aslında hile yapılamayan (yada yapılması zor olan ve sürekli yeni güvenlik önlemleri alan) bir oyunda oynamak zevk verir bana şahsen
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle hile yapilamayan diye bakmayacaksin olaya, hile yapildigini bilmedigin diye bakacaksin. wow'da da hile yapiliyor ama bilmiyorsan bu hilenin yapildigini oyun yine guzel gibi geliyor.

onun disinda da oyunu sevebilmen, hile yapilip yapilmadiginin onemini kavrayabilmen icin once oynaman, oyuna baglanman lazim. browser tabanli oyun oynayan adamlarin cogu, harici bir uygulama olmadigi icin browser tabanli oyunlari seciyor. yoksa oyun mu yok? sen bu aradamlara "nah once bunu indirin" dersen yarisini kapindan geri cevirmis olursun.

o yuzden sen zaten bu konuyla ilgilenip takibini yaparsan ve duzenli update edersen guvenlik sistemini milletin ona yetismesi mumkun degil. yetisseler bile o haberin yayilip da milleti kacirmasi hic mumkun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

ilkin güvenlik meselesi; modifiye edilmiş bir browser her requestte ek bir header yollayabilir veya user agent header ı modifiye edilebilir. RSA-Enc(kullanıcıadı+tarih,publickey) şeklinde ufak bir değer hesaplayıp gönderirse executable ı debug/decompile etmeden public key e ulaşamazsın. ek olarka executable pc guard/aspack vb. bir packer ile zarfladıktan sonra, o iş de oldukça zorlaşır.

ayrıca modifiye browser yerine direkt desktop uygulaması veya java applet/wpf yapmak daha makul geldi bana da.
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:
Soru sorsanda aynı hamama geliyo. Site adı değişik bişeydi hatırlayamıyorum şimdi sistem şöyle;

Elemanlar önce firefox addon yapmışlar.
Sonra bu add-on oyunun seviye ilerleme yerlerine geliyor kendisi seçimi yapıyor ve güvenlik kodunun yazılmasını bekliyor.

Güvenlik kodu nasıl yazdırılıyor ;

...

Bahsettiğin şey şumudur bilemedim ama konuyla alakalı genede yazmadan edemicem.

http://www.captchakiller.com/

Birde adamlar büyük paralar aktarıyorlar bu sistemler üzerinden ama geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak yapıyorlar bu işi.Yani bir zamanlar canları bir hayli yanmıştır bu bankacılık felan sitelerinin.Black hat white hat olayları işte.Ama sonuçta mükemmeli tasarlayabiliyorlar.Fakat sancılı bir süreç.Tasarladıkları sistemde sonuçta kırılması imkansız şeyler değil.Sadece doğru kişi ve doğru zaman gelince o da aşılıyor.Fakat bir başka doğru kişi oturup bunu yamıyor... kısır bir döngü.

"Bir program çalışıyorsa kırılır" demiş zamanında amcanın teki.O yüzden fazlacada bu tip şeylere takılıp zaman kaybetmenin manası olmadığını düşünüyorum.

Eğer ki zaten 500-1000-10000... kişiyi hedeflediğin bir projen var ve bunu çalıştırabileceğin bir server ın maliyetlerini karşılayabilecek durumdaysan bilinen güvenlik önlemleri ile yola çıkıp zamanla(updateler fixler ıvırlar zıvırlar ve bunlar bitince) kendi önlemlerinle olaya müdahale edebilirsin.Ama önce bilinmen lazım.Tanınman lazım.Server sana ait olmadığı sürece bu tip güvenlik önlemlerine ne derece müdahale edebilirsin o da ayır konu.Pek çok insan bu konularda kafalarını patlatıyorlar ve ortaya çıkan şeylerde tatmin edicidir sanırım.

Umarım mantıklı şeylerden dem vurmuşumdur.

Kolay gelsin.

edit:Cümlelerimi toparlayamamışım.belki hala toplu değillerdir ama elimden geleni yaptım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben her şeyi geçip tekrar başa dönüyorum; kendi browser'ından web-based oyun yapmak, kullanıcı tecrübesi açısından masaüstü oyuna denk gelir =) bu kadar kasacak, datayı encrypt falan edeceksen de zaten kendi clientını kullan =) hem görsel olarak da daha tatmin edici sonuçlar alabilirsin ^^

işin özü; oyuncu "lan bu da internetten ama program indirmem gerekiyormuş yaaaa" dediği anda onun browser-based ile alakası kalmamıştır. çok oyuncu kaybetmene de sebep olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...