Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikaya gitmeden önce

OogahBoogah

Öne çıkan mesajlar

Ben ilk gittigimde afallamistim herkes kurallara uyuyor fln :)

Ben aptal aptal serit degistirirken birine carpiyordum az kalsin adam ne bir selektor ne bir korna uyari amacli birsey yapmadi gelip carp bana diyor ama tabi ne yapacaginida bilmiyor olabilir cunku amacsiz serit degistiren birini gormedim..

Birde dort yol agzindaki yerde stop yazan yerlerde kimin once geldigine dikkat ediyorlar mesela benim yabanci arkadaslarim zamansiz gecince laf ediyorlardi bana ki bunlarda benim gibi genc herifler yani cilgin amerikan gencligi fln yalan..

Bide fazla duzenli tertipli adamlar.. Ben gelemiyorum oyle sokakta insan yok bagiris yok cagiris yok :P
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Normal ama o. Bu sayede çok daha düzenli oluyor trafikleri. Yayaya da şoföre de iyi uyguluyorlar trafik kurallarını. NY gibi büyük şehirlerdeki karman çorman hali saymazsak sıradan normal şehirlerde ABD'de trafiğe çıkan var mı aranızda bilmiyorum ama çıkanlar bilir çok büyük rahatlıktır, resmen adamlarda trafik kültürü var. Herkes kurallara uyar, dallamalık yapan olmaz, kimse kimseyi sıkıştırmaz, yanlış yola girerseniz saparsanız korna çalıp durmaz size yol verirler ya da dönüşünüzü tamamlayana kadar sabırla beklerler, ışık sarı yanar yanmaz herkes kornaya ve gaza abanmaz... Türkiye'den sonra inanılmaz güzeldir.
abi ama adamlar en kotu ya direksiyon basinda.
yagmur yagmaya basliyor, bi de yani kar yagmadigi zaman yagmur yagan bi yerde yasiyorum ben, insanlar 20% hizlarina falan dusuyor ehue.

gecen gozumun onunde bi adam geldi, cidden yavas yavas geldi ama 10 mille falan, adamin birine carpti sdfsafsd.

gellidus yazmis, o stop olayi da alisana kadar kanser etti beni. full stop yapmak zorundasin her sokak kesisiminde, dur kalk dur kalk arabalar otomatik olmasa vitesi de kirarsin debriyaji da bozarsin yani. gerci istanbul trafigi de farksiz degil ehue
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer olarak almanyada bizim 2 arkadaşın mc donaldsa girmek için giriş yapması var ülkeye.

ABD'den Frankfurt aktarmalı geliyolar, ikinci uçak 5 saat gecikince acıkıyorlar iyice. Tüm restoran falan her şey de haliyle almanya tarafında. 1 saat 2 saat 3 saat derken açlıktan ölecekler artık. Birinin de yeşil pasaportu var. Sonunda diğeri "abi geç karşıya yemek al ne bize yeşil pasaportun var vizen var" diyo. Bakıyolar olacak gibi değil. Arkadaş yaklaşıyo memura.

- İyi günler Almanya'ya giriş yapmak istiyorum.
- Pasaport?
- Buyrun.
- Ülkeye giriş sebebiniz?
- McDonald's a gitmek
- Pardon?
- Acıktım da
- ....
- ....
- Kardeşim dalga mı geçiyosun benle?
- Valla yahu? Uçak gelmedi ölelim mi?
- ...
- ...
- Tahmini kalış süreniz?
- 10 dakika, sıra varsa 15-20.
- ...
- ...
- *sigh* buyrun.

* 15dk sora aynı memura dönüp*
- Çıkış yapmak istiyorum, işte pasaportum ve biletim
- ... Gümrüğe bildirmek istediğiniz bir şey var mı?
- 2 BigMac menü, bi tane de onion rings.
- ....

Adamın pasaportunda 15 dk arayla damga var almanyaya giriş çıkış :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Bizim arkadasla yaptıgımız geyik vardı boyle, "Geliş sebebiniz nedir?" diye sorduklarında hic sakinligimizi bozmadan cihad dicektik :)

said:
uçakta abd doğup büyümüş iki çılgın yol arkadaşı edilinir.gerçekten çılgındırlar biri tarz olarak snoop dogg u andırmaktadır diğeri ise tarz konusunda arkadaşı kadar başarılı olamayarak cankan tarzı ile uçakta bulunmaktadır.amerikaya ilk gidişim olduğundan dolayı heyecanla karışık stresim de var. bu iki yol arkadaşım içtikçe içiyor bende kendimi anlamsız bir yarış içinde bularak şarap bira ne varsa deviriyorum.kahkaha lar komikliler arasında bana amerika ile tavsiyeler veriliyor.
-adamım,orası çok rahattır, bak göreceksin havaalından başlar.sen bir rhytm ver senlen şarkı bile söylerler hemen
akabinde birkaç saat çılgın amerika maceraları dinlememle giderek sarhoş olan beynimde inanılmaz çılgın bir amerika imajı oluşmaya başladı,sanki american pie 3 için konuk oyuncu olarak çağrılmışcasına indim amerikaya.
suratımda bir haftaya kalmaz bineceğimi düşündüğüm jipim ve içinde ki latino hatunlar ın yarattığı tarifsiz gudik ifade ile pasaport polisinin önünde beliriyorum.
pp:(yavşak bir gülümsemeyle),merhaba iyi günler..
do2:(sarhoş ve yavşak yavşak gülen iyi günler diyen kadının verdiği cesaret ile..)heyy sana da iyi günler..
pp:amerika ya neden geldiniz?
işte beklediğim soru buydu, canını yidiğim yol arkadaşlarımdan edindiğim amerika imajı ile;
-to party!! dedim ve anlamsız bir şekilde sağ elimi yumruk yapıp havaya kaldırdım..çok jackass izlemiş olmalıydım bu bir partyboy hareketiydi..
pasoport polisinin suratı birden asılmıştı ve ani bir hamle ile pasaportu kapattı.
pp:sizce bu komikmi?
suratımda ansızın beliren ağlamaklı ifade ile,
do2:çok özür dilerim şey..ben uçakta iki arkadaş..ııı.. dediler ki "to party" de adettendir dediler..(lan sıçtık toparlayamıyorum..o son bira yı içmeyecektim.)
pp:evet ne için gelmiştiniz?
hala deminki olayın paniğini atamadığım ve alkollu olduğum için yine panikledim.
do2:şeyy..ııı...öğrenci olarak geldim..
pp:evraklar
do2:buyrun..
pp:kameraya bakın..aha şurda bak..
do2:(ne kamerası lan?)hah şu tamam.
pasaportu verir ve ekler
-iyi party ler
hiç uzatmam böyle durumlarda,vay demin böyle dediydin,yok şimdi iyi party ler diyosun.hiç bulaşmam. sağolun deyip işime baktım zaten.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12923968
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Tazer falan yine iyi tabanca da çekebilir orada :) Tazeri birine atsan üçü döver çünkü kalan.

yok abi çok medeni adamlar.. habire tazer atıyorlar. hamile kadına bile tazer atıyorlar. o kadar medeni ki hamileydi değildi ayırmadan veriyor elentirinnnki!!

tabii 6-7şarjör de boşaltabilirler sizi sevdilerse.. bittikçe doldurup sıkıyorlar genelde.

uzakta iken amerikan polisleri ile dilediğim kadar kafa bulabilirim evet. keza verdikleri materyal bizim polisin verdiğinin bile 10 pörtülyör katı falan..
Sosyal ağlarda paylaş

cok guzel olmus bu topic ya yasadigim seyleri yasamis pek cok kisi :D ne cok amerikaya giden var bu aralar?

benim de biletimde o secilmis bisi cikmisti cantayi aradilar ustumu aradilar bir odada. Tirstim hafiften ama bozuntuya vermedim hic. Sonra ucak bozuldu yeni bilet cikarttilar ama asagi kata inip almam gerekti eee tekrar guvenlikten gectim geri donerken gene ayni seyi yapti salaklar. Prosedur ama iste.
Kurallara herkes uyuyor evet :) Ben ilk gittigimde karsidan karsiya gecerken sasirmistim millet kendini yola atiyor bakmiyor bile, ben devamli arabalara bakiyordum zor alistim ona :)

Bir de eger sehir icine gitmeyecekseniz oyle cop kurali falan yok fazla. Country side bir yerde iseniz insanlar 2 kati dunyadan daha kopuk ama ayni zamanda cogunluk Bush dusmani, devleti sevmeyen, kurallari sevmeyen insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

InneR_ChaoS said:
Laorx said:
Anason said:
ha bide polis arabayla durdurursa ellerini sakin ayirma direksiyondan valla gidersin gumburtuye.

bizim 4 arkadaş polis bunları çevirince hepsi aynı anda nolüyoo ağkü diye inmişler arabadan, adam az kalsın basıyomuş tazer'ı:D

dfgdfgd

ahahah tam türk işi polis dur dur yapar arabadaki herkes bi "noluyolen" edasıyla arabadan inip polisin yanına gidip hayırdır abi,iyi akşamlar abi veya kolay gelsin abi repliklerinden birini sarfeder.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde anilarim var benimde

1-)havalimanind bazen random tipleri ekstra aramaya koyuyorlar ama tamamen random, mantikta diyelim 4 kisi geliyor 3 unu geciriyor 1 ini siraya sokuyor, 3 unu geciriyor 1 ini siraya, neyse bu bana patladi. onumdede bir kiz ince bir elbise giymisti yazlik. neyse aramaya basladilar ust tarafina dokunduklari gibi butun elbise dustu kiz cirilciplak kaldi :) gogusleri guzeldi bayag ama :)

2-)bir kerede deltayi kacirmistim, sirket saolsun business ucuruyor, ben genelde ucarken gayet pespaye giyinirim, nebiliyim bol bir tshirt, bol bir kot, pantolon falan. neyse deltayi kacirdim, gittim thy, bana business tan yer ver dedim hatuna, oda bakti bana emin misiniz falan :) dedim al iste karti yeri aldim, check indeki hatunla bir bakistilar, check in hatunu bana bole kocaman bir pul yapistirdi. neyse ben gayet eglenceli bir sekilde ilerlerkene beni bir anda ayri bir siraya aldilar. uzerimi aradilar ustune boyle uzay yolumsu duman falan ufleyen bir alete soktular, vizemi kontrol ettiler. neyse efendim bu bir senaryoymus sonradan ogrendik, bole genc bir tip son dakika gelip business bileti almasi bunlar hep daha once yazilmis terorist senaryolariymis herifler iyicene sapitmis yani.
Sosyal ağlarda paylaş

birde stop olayi var trafikte, hangi dingil yapmissa sinir ediyor. ulan her sokakta maymun gibi duruyon, gecen arkadasin evine gidiyoruz, mahalle arasi sokaklar ben basip geciyorum paso, adam cildiriyo delimizin dur falan. olm dedin manyak misin burada polis mi olur neye durucaz. neyse dayanamadim durmaya basladim, sak diye bir sonraki stopta polis varmis gizlenmis atlattik :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o ayakkabilari cikarip metal dedektorunden gectikten sonra laptop ottu benim, unutmusum cantadan cikarmayi bakicaz dediler. Bende dedim yardim edeyim abla, geri dondum ama dedektorden gecmistim artik, adam kollarini acip haykirdi "SIRRR!!! NO!!!" diye odumu patlatti lan dedim manyak misin ne bagiriyosun zipladim yerimde.
Sosyal ağlarda paylaş

pasaport kontrolunde bi adam bana inatla ya pasaportumu ya da gumruk beyan kagidini onundeki alana koymami istemisti, 12 saat ucakta zaten cinnet gecirmisim, kafa iptal, eline vermeye calisiyorum ben de, lan al iste eline ne ugrastiriyosun beni, evet, benimki cok heyecansiz oldu, bunu hatirlayabildim sadece ama =(/)--|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...