Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Knoppix'le internete girip şifrelerimi değiştirsem?

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

bilgisayarımda bir güvenlik sıkıntısı var. internet bölümünde de kendi kendime spam başlığını okuyunca jeton düştü, benim mailimle millete spam gidiyor. demek ki adamlarda şifrelerimden biri ya da birkaçı var. format atmam mümkün değil. trojan ya da virus, hala sistemimde olabilir işin kötü yanı.

acaba diyorum, knoppixle girsem internete, onunla şifre değiştirsem, mantıklı olur mu? yani windowsun trojanı/virüsü knoppix'i bağlamaz, değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

- bazı özel virüsler haricinde tüm hm windows hem de linux üzerinde çalışan virüs yok. rahat olabilirsin.

- öte yandan senin adınla başkalarına mail atmaları için, senin şifrelerine sahip olmaları gerekmiyor. kendi mail sunucuları üzerinden, senin ismin ve mail adresinle atarmış gibi mail atabilirler. misal senin de mail adresinin içinde bulunduğu bir fw mail ellerine geçse yeter. o topic'te de denen buydu ;)

dolayısıyla fazlasıyla şüpheleniyor olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

%100 racta ..

paranoyakligin mail olayiysa, salla, mail adresinin bilinmesi yeterli, senden senin adinla gonderilmis milyar tane mail gonderilebilinir. bu bir guvenlik acigi falan degil artik, dizayni boyle sistemin. bu kadar akilli insanlar tarafindan rfc lerimiz yaziliyor. ayni dns sistemlerimiz gibi, hatta ipv4 u bile buraya koyabilirdim ama neyse kotu is degil yine o...

mail sistemi kisaca oyle calisiyo yani..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...