Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 bilgisayarımda bir güvenlik sıkıntısı var. internet bölümünde de kendi kendime spam başlığını okuyunca jeton düştü, benim mailimle millete spam gidiyor. demek ki adamlarda şifrelerimden biri ya da birkaçı var. format atmam mümkün değil. trojan ya da virus, hala sistemimde olabilir işin kötü yanı. acaba diyorum, knoppixle girsem internete, onunla şifre değiştirsem, mantıklı olur mu? yani windowsun trojanı/virüsü knoppix'i bağlamaz, değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 adamlarda senin şifren olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ben sanıyorum abi. bilgisayar multi user, ve işi bilen bi ben varım kullanıcıları içinde. konfigrasyonum zayıf olduğu için diğer kullanıcılar virüs programını kapatıyor, zonealarma falan direkt allow çakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 - bazı özel virüsler haricinde tüm hm windows hem de linux üzerinde çalışan virüs yok. rahat olabilirsin. - öte yandan senin adınla başkalarına mail atmaları için, senin şifrelerine sahip olmaları gerekmiyor. kendi mail sunucuları üzerinden, senin ismin ve mail adresinle atarmış gibi mail atabilirler. misal senin de mail adresinin içinde bulunduğu bir fw mail ellerine geçse yeter. o topic'te de denen buydu ;) dolayısıyla fazlasıyla şüpheleniyor olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 o zaman knoppix yada cd den çalışan herhangi bir linux sürümü ile şifreni değiştir. yalnız makinanın izlendiğini düşünüyorsan windows ta şifren ile girdiğinde yine kaptırmış olacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 farkındayım, format tüm birliklerimi dvdlere yükleyip bilgisyardan çekiliyorum zaten. leş gibi alet, 3 dakikada açılıyor ayrıca, yeni knoppix çekeyim dvdli diye bakarken gördüm ki, bahçeşehir üniversitesi mirror vermiş. saygılar bahçeşehir üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 knoppix dışında, hazır elin değmişken Trinity Rescue Kit ile firüs taraması da yaptırabilirsin. çok şahane bir şey, liveCD -> clamav,fprot,bitdefender bi de 2 tane daha antivürüsü internetten indirip&update edip makineyi tarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 %100 racta .. paranoyakligin mail olayiysa, salla, mail adresinin bilinmesi yeterli, senden senin adinla gonderilmis milyar tane mail gonderilebilinir. bu bir guvenlik acigi falan degil artik, dizayni boyle sistemin. bu kadar akilli insanlar tarafindan rfc lerimiz yaziliyor. ayni dns sistemlerimiz gibi, hatta ipv4 u bile buraya koyabilirdim ama neyse kotu is degil yine o... mail sistemi kisaca oyle calisiyo yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 knoppix için bilgisyara bi reset atmak yeterli, ben değiştireyim şifrelerimi de içim rahat etsin. eğer mailim uşarsa ölürüm çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Knoppix yerine Puppy falan kullansana. Hem 100MB'den küçük, hem hızlı. Sırf internet ise işin daha iyi olur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 yok ya bilgisayar sağlam çöktüğünde falan sadece knoppixle çekip çevirdiğim oluyo bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar