Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varmı böyle bir ihtimal?


Lastguard

Öne çıkan mesajlar

Healer dışında ,dps olarak shamanla arenada 2v2 veya 3v3 te etkili olma şansın varmı ? çok etkisiz gibi görünüyor şu immune classlar varken biraz "kite" manyağı yapılır gibi.

şu an pvp yapmak isteyen adam ne oynamalı? öyle FoTM değil oynaması zevkli yeteneği olan adamın elinde iş yapacak bi class arıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda dps shamanla arenaya giriosun karşına %90 dk retri pala geliyor. bi stunlock yiyorsun 2 3k dmg yapamadan ölüyorsun. %10 şansla mage rog falan geliyor. zaten direk ölüsün.

shaman arena'ya uygun bi class değil.

tbc çıktı çıkalı su forumlarda bi kere bile shamanlar şöyle imbadır diye bir post görmedim hatırlamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lock derim her türlü bilen adam parçalar ezer dağıtır

edit1: bir keresinde destruction olarak 1vs1 de karşımdaki mage den damage yemeden çıktım...hoş wotlk da hiç oynamadım

mage i alırken kullandığım rotasyon da aklımda hala;

shadow fury-immolate-fear-inc-inc-death coil...böyleydi sanırım

edit2: he şunu da belirteyim retri pala-rogue affetmiyordu eziyordu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"HEYOOO 1vs1 COK SACMA BIZ PVP YI BUNUN USTUNE HICBIRZAMAN YAPMIYCAAAZ GURUP PVP OLUCAK BU OYUN, HERKES BIRBIRINE MUHTAC OLUCAK HERKES HERSEYI YAPAMICAK" diye bir oyun yapip sonra "E Sport denen bisiy varmis bakin aynisini yaptik hadi efendi efendi rekabet edin" diye gurup pvp mantigindan uzak arenalari oyuna sokan blizzard sagolsun ki 2v2 olayin bokunun ciktigi yer

TBC de resto druid ile herhangi bri class al cok super is yapardin filan simdide burst cok onemli, adam gibi burst u olmiyan classlar arenada surunmeye mahkum su anda ki drain game lerde artik gittigine gore arena sadece en OP classlarin cirit attigi bir mekan olucak ki Melee nin Range ustundeki bariz avantaji apayri bir hikaye

mage ve boomkinler bundan etkilenmiyor savunmalari yuksek burstleri yuzunden ama geri kalan ranged classlar direk surunmeye mahkum

ha tabi herkes forumalrdan okuyup yuksek ratignlerden bahsediyor ki en iyinin en iyisi en tepe bu
yetenegin iyi ise her classla yaparsin 2000 ama atiyorum bir hunterla 2000 e ulasana kadar arkadasinin ve senin sarfettiginiz eforu bir DK ile oynayip sarfetsen 2200 e ulasirsin daha az emekle ki arenanin su anki olayida bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arena çıktığından beri shamanın avantajlı olduğu bir dönem hiç olmadı bence her daim diğer healerların bariz avantajı vardı.

Ama en azından güzel heal up biraz talent desteği ile melee ye karşı dayanıklıydık.ben bütün tbc dönemi boyunca melee classlara duel kaybetmedim (tamam aynı şey değil ama okadarda uzak değil :) ) ama bugün bakıyorum range/caster kısmısı ciddi zafiyet içinde onlara karşı kendimi ayakta tutabiliyorum ama melee kim gelirse gelsin stun lock /silence (ya bu silence ı vermedikleri adam kaldı mı shaman silence yiyince zaten iyicene evlere şenlik ofansif defansif ne var ne yoksa gidiyor grrr) ondan sonra merhaba spirit healer.

sonuç,olmaz diye birşey yok,takım arkadaşıyla iyi uyuşan güzel gearlı oyuncular var güzel yerlere geliyorlar ama şunu unutmamak lazım shaman olarak yukarılara çıkmaz bıraz daha zor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ben BM hunter olarak bir shamanla oynuyorum. Ve seni çok iyi anlıyorum.
Kazma gibi üç tuşla holy paladin oynayıp 2k'ya vurmak varken shaman oynamak cidden çok çok daha zamanlama ve yetenek istiyor, gerçek bu. Ben 1947 rating gördüm shaman partnerimle birlikte, şu anda 1818 ratingdeyiz. Birincisi shaman olarak çok fazla resillience ve hp kasman gerekiyor. Trinket ve hexini iyi kullanmalısın. Özellikle seni tutup partnerine tek çeken ekiplere karşı NS healin zamanlaması çok önemli, partnerine çok iş düşüyor tabi ki. Mesela ben ne yapıyorum?

Shamanı büyük ihtimal blindlayıp ya da polyleyip partnere ne var ne yok atıyorlar. Burada benim yaptığım, BW açıp deterrence/ feign death koymak, tam bu sırada büyük ihtimal mage beni bir daha targetleyecek, zaten ilk pyrodan falan bi 7-8k yiyoruz. Readiness atıp bi feign death daha atıyorum, ikinci deterrence ve bu arada tabi yerde frost traplar var ve rogue u aynı anda kitelamam gerekiyor, bunun için sürekli sağa sola disengagele zıplıyorum, ama gerçek anlamda insanüstü yetenek gerekiyor ve tam bir adrenalin olayı. Daha sonra ikinci BW basınca nitro boosts çekip öbür köşeye koşuyorum, rogue peşimden gelince frost trap çekip shamanın yanına disengage atıyorum. Burada NOOOOOW falan diye bağırıyorum çünkü tam bu anda shaman trinket basıp NS insta heal atmalı yoksa tek başına mage yatırır. Kısacası iş senin partnerde bitiyor biraz.

Eğer sana dalarlarsa partnerinin çok iyi şekilde sana yardım etmesi lazım.

Shaman şu anda kendi başına yetebilen bir class değil açıkçası. O yüzden çok çok iyi zamanlamalı trapler/ sürekli wing clip falan lazım. Diğer healer classlara karşı kasıyorsan bu classların özelliklerini çok iyi bilmesi lazım partnerinin. Mesela kediyi paladine saldırtırsan hiçbir şekilde manasını bitirememen mümkün.

Başka bir ipucu vereyim : Shamanın diğer healerlardan tek farkı daha ofansif olması. Bu yüzden mesela rakip healeri hexleyecek şaman, ve aynı anda diğer elemana burst çıkıp indirmeniz pek mümkün. Eğer rakip hexden trinketle çıkarsa partnerinin anında başka bir şekilde tutması lazım (freezing arrowla ben bunu baya hızlıca yapıyordum). Ve shaman olarak uzun süren combatlarda rakibin casterlarını olabildiğince earth shockla durdurmaya çalışmalısın.

Shamanla üst ratinglere gelmek şu an zor, ama imkansız değil. En iyi partner senin için BM hunter ya da arms warrior olacaktır. Arms warrior shield wall - spell reflect - intervene falan olaylarını tamamen çözmüşse iş yapar. Sana yine yardım etmesi lazım intercept stunlarla/hamstringlerle falan.

Ne yazık ki shamanın FoTM easy mode classlarla oynaması çok kolay değil. Çünkü bu classlar(dk-retpala-mage-rogue) o kadar tekdüze oynanıyor ki çoğunlukla bu classları oynayanlar dönüp sana bakmayacak bile(gördüğüm çoğu 3-5 skill fazlasını kullanmıyor bile) Ama eğer gerçekten başarılı bir adam bulursan bunlarla da oynayabilirsin.

Shaman oynamak zor zanaat, sana kolay gelsin ve başarılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de başka bir önerim daha olacak yukardakilere ek olarak, ben bugün bunu yaptım ondan söylüyorum.

www.wow-europe.com adresine girip oradan Account Managemente giriyorsun. Sonra Cancel Subscription yapıp açıklama kısmında dere tepe düz gidiyorsun, özellikle Ghostcrawler ve PvP devlerine.. Sonra arkana yaslanıp bundan sonra boş zamanlarında ne yapacağını planlıyorsun.

Ciddi rahatlama yaratıyor, tavsiye ederim. 3 class kasmış biri olarak 80'e(hunter-warrior-druid) , kendimi artık çok daha az stresli hissediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Disp. açamadan yatman muhtemel :P

Açsan da yatıyorsun o ayrı bir konu. Ama bazen tam 5cpde açıp refleks olarak bastığım ks ya da yerine göre eviscti mundar ediyorlar, ona sinir oluyorum.

Artık shaman olarak pvp yapacağım, merak ettiğim "cry moar" keyfini doyasına yaşarım herhalde :P

Bu arada shamanı prot warriorla deneyen oldu mu hiç?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

enh shaman pvpsi hakkında s3 de enh shamanla 2350 rate yapmış bi arkadaş ( ki hakketen taktir ettim kendisini o ratingi yapabildiği için ) şöyle bi wot yazmış. okumakta fayda var. acınacak haldeyiz.

wot

"Long post ahead. If you aren't interested in PvP, you better just skip this thread. I'm not giving a slighest thought in any other area of the game. This is basicly feedback to Blizzard. I'm not aiming to spring conversation, but if you feel you want to take part - feel free but keep it constructive.

First to build some credibility instead of posting on random level 2 alt. I've played this game from the launch. I've basicly played only one class. A shaman. I've always been enhancement specced and focused primarily on PvP. I've /played over 200 days, got over 165k honor kills and have played at 2350 rating in 2v2 arena during season 3. I'd like to think that I've got pretty good understanding regarding Enhancement shaman and PvP mechanics.

To fully understand our (enh shaman) situation we have to take a look back. This class was originally meant to be a full hybrid capable of filling all roles in the game. This actually worked as long as they introduced raiding and specialised gear sets. From that point on enhancement was outdated spec in all areas of the game. It will performed alright in PvP, but was falling all the time.
In TBC Blizzard remade the tree partly. They basicly put us on par with other classes and allowed us to specialise in roles as well. Primary role of enhancement was changed to be offensive support. This worked great, for PvE. In PvP, however, we still suffered from many outdated talents in our tree and we had no real utility what so ever. We did have potential though. At this point enhancement was the ultimate glass cannon. We had very high stable damage that could kill pretty much anything, but our survivability was horrible, we had no CC and bad mobility.
Things got better along the way in the Burning Crusade. They kept working on our tree along the seasons and finally when they had implemented all the great changes like shamanistic rage, mental quickness, imp ghost wolf and toughness, enhancement shaman had become a very viable class. By no means was it great, overpowered or nothing like that. But a good player could work with it.

Then came 3.0 and Wrath. I don't want to be taken wrong here. I love the work Blizzard did to enhancement. Maelstrom and all the work with scaling made the class very good. But they made it something it should have been already. (Well that's an exaggeration. Surely we weren't meant to be with all 80 skills at 70.) Level 80 enh shaman would have been a perfect class for level 70 PvP. For level 80 PvP level 80 enh shaman is something totally different.

From semi glass cannon with moderate mobility and no utility we've gone to class that does moderate damage, has zero survivability, poor CC and bad utility. Damage was the one thing that kept us in the play. Now pretty much every other class rivals us in means of damage. Not only that but their ways of dealing damage are much better. (i.e rogue stuns you and hits you, ret paladin is practically un-stoppable, DK has all the means to stick to you, mages have perma slow and barrage on range, BM hunters have numerous ways of staying in range where they blast you to bits)
So we lost our advantage in damage. Our survivability is horrible as it was based on migitating damage via mail, shield, shamanistic rage, totems and spell interuption. As damage scales high, migitating fails and very high classes count on spellcasting so spell interuption fails as well. We are left with totems as our protection.
What comes to utility, we've gotten hex. It's alright. It's nice to have. But it's amongst the weakest forms of CC in the game. Atleast it's range should be increased if nothing else. In most occasions it just gets trinketed and that's it. (We can't penalize the target for wasting a trinket as we don't have anything else that would use trinket)
But we have gained a lot mobility. This is something I have to give Blizzard. Earthen Power and Feral Spirit are both very good talents. We can kite very well not. Sadly, you don't win matches by kiting. There's not much at all that we can do during the process of kiting (unlike mages, warlocks and hunters), all we do is hit frost shock every 6 seconds.

So where do we stand? We lost our damage that gave us the potential viability we had. We haven't gained much for it. The situation would be bearable if the damage wouldn't scale so high. Like I said, we'd be a perfect class for 70 PvP. But at the moment PvP scene is all about burst. People die fast. Very fast. There isn't room to build a strategy. People spam their few key abilities and the targets die. Classes that have high defensive abilities have gotten damage increases (unjustly I might say) and can tank through other people and slaughter them. (DK, Ret) Other classes who have been based on casting still have been modified so that they can keep dealing loads of damage without a posibility to interupt them. (arcane mages, BM hunters). And then there are rogues who actually do kill you with in stun lock now. (slight exaggeration, but not much)

All in all, I trust things will improve once you can get more resilience and stamina. But not enough. Currently the high damage output of everyone is eating our spot in PvP. Enh shaman needs the fight to last longer to do anything. Since we don't have active defensive abilities, we simply get killed. I don't really have a solution for that problem. We simply need more survivability. Something to penalize people for zerging us.

Other than survivability issues, we could use some utility. Once damage evens out, we'll still be left pretty dead in the water. We have good dps, but not enough to bring down a healer. We don't have tricky CC to compensate for that. We don't do well in outlasting thanks to our poor survivability and the fact that it's hard to keep pressure as enhancement shaman. Regarding utility I had a small idea that would allow new kind of tactic for enh shaman. Add a small mana burn effect on Lava Lash. That would make a talent that is only moderately usefull in PvP to something that has a meaning. It would help with adding pressure on healers and helping to lock out casters.

But I trust Blizzard will keep working with the enhancement tree during the seasons like they did in TBC. I had hoped it wouldn't take so long to forge us into a user friendly class. It is still be totally dependant on the user to succeed. Sadly even less than before as there's less room to work in the current PvP scene.

Thank you for reading if you managed to get in the end.
Yargok - Earthen Ring [EU] - Enhancement shaman for life.

PS: PLEASE - do not make enhancement pvp sets into dresses again, we want PANTS!
(Pardon for typos. I'm not a native speaker)"

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam ne yazmışsa doğru yazmış, aslında enhance shamanı düzeltmek kolay görünüyor bana, öncelikle ghost wolfa cd'li bir root vs. breaker getirirsiniz, bir de dediği gibi lava lash'a mana burn eklersiniz, arcane shot'un magical effect sildiği, paladinlerin 5sn'de 50k vurduğu şu günlerde gayet mantıklı ve makul değişiklikler bence.

Bir de shaman cidden totemleri, cdleri vs. herşeyi kullanmayı gerektiren bir class. PvP yapmaya başladım ufak tefek ve bunu farkediyorum. Utility var evet ama mesela o adamla ben duel yapsam büyük ihtimalle koreli sc oyuncusu zerg seçmiş gibi hissederim, kullanması zor ve herşeyi sürekli kontrol altında tutmak gerekiyor. Yoksa totalde kesinlikle yedirebildiğiniz 6 sn stun'u, 2dkde 2 kez açabildiğiniz sprinti, stunlockta şu anki burst furyasında dahi ölmenizi engelleyecek kadar sağlam HoT'u var shamanın (hoş birisi deep resto, diğeri deep enhance).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...