Hergonan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Cok sinir bozucu bir olay, GTA oynarken fps arada bir 1e falan dusuyordu. Internetten arastirdim, yeni grafik karti al dediler, CPUnu yukselt dediler, ama dinlemedim. Bir websitesinde baska bir sey yaziyordu, onu denedim ve fps artik dusmuyor. O websitesinde yazan metod su: http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip adresinden Process Explorer'i indirin. Herhangi bir klasore extract edin. GTA4'u normal calistirin, oyuna girin. Fps azalmaya basladiginda ctrl-alt-delete tuslarina basin, GTAIV.exe buyuk ihtimalle 100% ya da 50% (dual core icin) CPU kullanacak. Process explorer'i calistirin. GTAIV.exe'yi bulun, sag mouse tusu -> properties Threads tabinda tum CPU'yu kullanan xlive.dll olmasi lazim. O dllye tiklayin ve altta "kill" tusuna basin. Processexplorer'i kapatin, oyuna geri gelin. Duzelmis olmasi lazim. --- Bu olayi oyunu her baslattiginizda tekrarlamaniz gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 şimdi kasma problemi windows liveden mi (yoksa başka bi live dll mi o) kaynaklanıyormuş? bi de böle amatörlerin ya da başkalarının çözebileceği bir problemi neden yazan herifler akıl edememişler, insanın aklına takılmıyor değil. herneyse denerim bunu da bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 İyi de akıl edilecek şey bu değil ki, oyunun kullandığı bir thread libraryi terminate ediyorsun sonuçta. Onu akıl etmeleri demek onu direk kullanmamaları demek, adamlar da kullanmak istemiş. Neden o kadar çok kaynak yiyor onu sorgulamak lazım esas, acaba nadiren olan birşey mi yoksa genel bir problem mi, bir ara oyuna girdiğimde dikkat edicem ben de. Çoğumuz oyunları "ilaçlı" (yeni öğrendim bunu Türk forumlarından, süper ya :p) oynadığımız için o Live işi profile save hedesinden öteye gitmiyor tabii, onun için açtıktan sonra kapatmakta bir zarar yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 demek istediğim; bu yöntem işe yarıyor mu? yarıyor(varsayıyoruz) ve bizim için bi zarar teşkil etmiyorsa neden kullanılıyor. seninkiyle aynı yere çıkıyor evet. yani bi zararı yoksa ve oyunu pek çok kişi için neredeyse oynanmayacak hale getiriyorsa bunu yazılımcıların illa ki eklemeri mantıksız. bunsuz da olabiliyorsa bu kadar kaynak tüketen bir dll'i kullanmadan ya da başka bir çözüm üreterek çıkarsınlar, bi dünya insandan küfür yemelerine gerek kalmasın, her iki tarafta mutlu olsun. bir de bu kasma problemi korsan ya da orjinal farketmiyor, hepsinde olan bişi olarak biliyorum ben. diğer yandan bahsettiğimiz live, online profil olayı mı değil mi bilmek lazım belki başka önemli bir dll'dir. belki de en başta çalışması gereken ve sonra gereksiz yere şişen yük çıkaran bir işlemdir, o yüzden bu şekilde pratik bi çözüm yolu üretilmiş olabilir(hani başta çalışması gerekiyorsa tamam çalışsın, sonra lazım olmayacaksa kapatalım o zamandan yola çıkarak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Benim icin ise yariyor, zarari da olmadi. Tek farki tonlarca FPS. Windows live profilime bakmadim ama Achievementlerim vs. oyunda normal gorunuyor. Savegamelerde de problem yok. Edik: Benimki orjinal Komik olani su: "ilacli" (lol, crackli) oyunlarda bu sorunu yasamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Bende şuan GTA deli gibi memory yiyor sadece mesela, oyunu menüde pause edince CPU kullanımı 0-1% arası gidip geliyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Baggio said: Bende şuan GTA deli gibi memory yiyor sadece mesela, oyunu menüde pause edince CPU kullanımı 0-1% arası gidip geliyor :p tercüme "öyle bir bilgisayara sahibim ki tek başına patinin dbyi taşıyabiliriz!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taenaron Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Arkadaşlar . 3GB Ram, ATi Radeon 4830 512MB Intel Core2Duo E6400 2.13 GHz Sizce çalışır mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 o nasil soru calisirmi :D su cozunurlukte su ayarlarda akici oynanirmi desen neyse,direk calisirmi biraz komik olmus,bu arada gayet guzel calisir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 takılma sorunu rami 2gb>4gb yapınca gitti eser kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taenaron Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Dark_Soul said: o nasil soru calisirmi :D su cozunurlukte su ayarlarda akici oynanirmi desen neyse,direk calisirmi biraz komik olmus,bu arada gayet guzel calisir :) 1024x768 çözünürlükte, bu sistemde yapabilecegim en iyi ayarlarla akıcı bir şekilde çalışır mı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 http://www.canyourunit.com recommend'a yakinsa akici bi şekilde oynarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar