Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

loserz said:
kazınılan yerlerde Lav silahları,kalaşnikof mermileri,glocklar,kalaşnikoflar,el bombaları falan da çıkmıyor degil mi joker?

herseyee muhalefet oluyorsun serıatcı dostum ...akpnın oyunlarına senaryolarına cok kolay kanıyorsun ... ya pekı o cephanelıgın baskaları tarafından olusturulup bu kısıelre camur atıldıgınıdamı hıc dusunemezsın bı dusun dıyorum eger dusunebılen bır ınsansan
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bu horizonun sir un falan babalarini gelip gozaltina alsalar, evlerini bir arasalar.

sonra babasini alip boyle 12 ay en az hic bir suclama olmadan hapiste tutsalar acaba ne derlerdi

28 subat falan filan mi derlerdi. suc varsa cezasi kesilir, ama ortada bir suclama bile olmadan boyle bir sey yapamazsiniz, ha ben bir hapse atayim sonra bulurum birseyler mantigi nasil bir mantiktir.

sirf boyle artiscene onursal bassavciysa bassavci suc islemez mi lan demenin anlami yok.

o pozisyona gelebilmen icin suc islememen, serefin namusunun herseyin ustunde olmasi gerekiyor. 15 yasinda cocuk gibi banane banane oda yapar demenin anlami yok. neyse gun olur devran doner, gerci adim gibi eminim bu seferde bu arkadaslar, tayyip in kesi sucu vardir o yuzden alinmasi haklidir diyecekler.

internetin boyle bir olayi var gercek hayatta ciddiye alinmayacak kisiler sabahlara kadar yaziyor bizlerde cevap veriyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Matama suçlama olmadan alıp götüremezsin zaten. Emin ol haklarında vardır suçlama. Bundan önce ilk gözaltılarda da suçlama yok , suçumuz ne daha onu bile bilmiyoruz demişlerdi. Ama tam tersine hepsi hakkında suçlamalar avukatlarına teslim edilmişti.

Yani suçlama yok olayını geç. Suçlama veya resmi emir olmadan kimse kimseyi götüremez.
Sosyal ağlarda paylaş

birde silah bomba falan filan diyen arkadaslara, bu bombalar nerden bulundu ? ibrahim sahin

ibrahim sahin in ne halt oldugunu bilmeyen mi var, adamin simdiye kadar alinmamasi ilginc, ama oturupta onu ortaya cikartan kanadoglunun evinin aranmasi nasil bir mantiktir.

onun disinda eger tolon la yada o aci icinde olen adamla ibrahim sahinin alakasi neyse ciksin soylensin, bedrettin in alakasi nedir sahinle oda soylensin.

aranizda oturupta ilk iddianameyi okuyan varmi bilmiyorum, sanki birseyler varmis gibi diyorsunuz ama ortada bir suclama yok adam akilli. Boyle herkesi taksitle iceri alip toplayip yapariz bir suclama demeye kimsenin hakki yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
gerçek hayatta ciddiye alınmayacak kişiler olmalarıyla buraya yazmaları alakalı da milletin neden cevap vermeye kastığı benim için bir muamma. nato kafa nato mermer işte ya, ne uğraşıyosunuz ki lol
komedi resmen

Dayanılmıyor ki birader. Bak susa susa adamlar ne hale getirdi ülkeyi. Adamlar alenen giydiriyor ülkenin değerlerine, Atatürk'e ne gelirse. Ağzının, beyninin ayarı olmayan adamlar bunlar, komedi ama bezdiriyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mahkemeyi takip ediyorsun ya da soruşturmaları ? Orada sorgulananlardan bilgiler ediniyor , yeni bilgilere ulaşılması , yeni belgeler ortaya çıkması çok mu garip ?

Sanki gökten zembille suçlamalar iniyor , hepsi halde hazır sana hemen söyleyecekler bunun ilişkisi şu şu şu diye. Bu nasıl bir mantık.

Mahkeme bu , ve bir dava. Birsürü adam var sorgulanan. Yeni yeni söylemler , iddialar çıkıyor , araştırılıyor.

Siyaset uğruna çok büyük bir davayı kendi kafanda yerlerde süründürüyorsun. Ben süründürmüyorum. SOnra gelip saçma sapan yok sir ' ün yok horizon 'un babasını öyle alsalar suçlama olmadan diyorsun.

Sen nereden biliyorsun suçlama olmadığını arkadaşım ? Onu bana bir söyle.
Sosyal ağlarda paylaş

bak yine ayni hata

simdi horizon seni vatana ihanetten tutukluyorum diyorsun, sonra gidiyorsun orgeneral adamin evinde gizli belge bulup tutuklatiyorsun(benim babamin bilgisayarinda bile vardir tahminim bir yigin sey) eyvallah. E sonra adami 1 sene hic bir iddianame olmadan hapiste tutuyorsun nedir bunun mantigi?

suclama demek, senin tipini begenmedim vardir sende bir halt aldim seni orgutcusun demek degil. ha nobetci mahkeme nasil bunu kabul ediyor dersen, cikardiklari nobetci mahkemeyi bir arastirmak lazim derim ben sana.

Horizon said:
Matama suçlama olmadan alıp götüremezsin zaten. Emin ol haklarında vardır suçlama. Bundan önce ilk gözaltılarda da suçlama yok , suçumuz ne daha onu bile bilmiyoruz demişlerdi. Ama tam tersine hepsi hakkında suçlamalar avukatlarına teslim edilmişti.

Yani suçlama yok olayını geç. Suçlama veya resmi emir olmadan kimse kimseyi götüremez.
Sosyal ağlarda paylaş

Dİkkat edersen 1 sene adam tutulmasından değil , adamı alıp götürmeden bahsediyoruz. Ben de sana bunun hakkında cevap veriyorum. 1 sene iddianame olmadan tutulması ile ilgili şahsen kanuni olarak bir bilgim yok. Ama haberlerde o günlerde gördüğüm kadarı ile kanuna aykırı olmadığı.

Kanun doğrumu yanlışmı o ayrı bir konu. Sonuç olarak yapılanlar kanuna aykırı değilse gene aynı yere çıkıyoruz. Kısaca adam hakkında suçlama olmadan kimse alıp götüremez.

Yıllardır bu böyle işliyor zaten , sadece bu davada olan birşey değil. Türkiyede yaşıyorsan senelerdir hiç şaşırmaman gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

logcupasa said:
loserz said:
kazınılan yerlerde Lav silahları,kalaşnikof mermileri,glocklar,kalaşnikoflar,el bombaları falan da çıkmıyor degil mi joker?

herseyee muhalefet oluyorsun serıatcı dostum ...akpnın oyunlarına senaryolarına cok kolay kanıyorsun ... ya pekı o cephanelıgın baskaları tarafından olusturulup bu kısıelre camur atıldıgınıdamı hıc dusunemezsın bı dusun dıyorum eger dusunebılen bır ınsansan

susurluk davası sırasında ibrahim şahine emanet edilen daha sonra ortadan kaybolan ve evinde cephaneliğin gomuldugu yeri gosteren bir kroki var bıcıbıcıcı dostum, okuma bilgi edinme bıcı bıcı edebilen bir insansan.
Sosyal ağlarda paylaş

inatla kanuna aykirimi degil mi,

bak simdi, savcilarin yetkisi var, eger bir savci sen suclusun bir iki tane belge tasnifleyip seni mahkeme verirse, o mahkemedeki hakimde ayarli veya lafina guvenen biriyse seni tutuklatir.

normal mantik sinirindada bir ay icinde iddianame biter yargilanmaya baslarsin, eger sucun oldugu gorulurse daha dogrusu kacabilecegin dusunurlurse seni tutuklu yargilarlar yada tutuksuz yargilanirsin.

yarin bir gun suc yersen, yargilanirken hapiste gecirdigin surede 1.5 la carpilip cezandan duser. Buna normal prosedur diyoruz

ama iddianame olmadan kimseyi bir 1 sene tutamazsin, bu insan haklarina aykiri. Ha diyeceksin gitsinler basvursunlar oradaki kararda 1 senede cikar 2 sene hapiste kalirsin.

Simdi sorum su senin babana yapilsa bu is hala hukuk mu derdin? babani iddianamesiz 1 sene hapiste tutsalar ve baban bu ulkeye 50 sene hizmet etmis biri olsa. Ne dusunursun ? hayir ben mi anlatamiyorum, hukugun icindeki bir hukuksuzluk bu, gorevi kotuye kullanma deniyor buna. Ha savciya dava acilacak mi

acildi bile ama onunda sonuclanmasi icin once adalet bakanindan izin lazim :) sonra bir iki senede o surer.

oturupta bana hukuksal mi falan diye maval okumanin anlami yok. sen azimle benim soruma cevap vermeyip begendigine veriyorsun, diyorum ya gercek hayatta olsa lafi tikayip soruma cevap ver derdim.

sen nasil biliyorsun suclama olmadigini diyorsun, bu olaylar gizli degildir, eger aciklanmasi ulke yararina olmayan bir konuysa ancak gizlenir. bu olaylar o sekilde siniflandirilmamis iddianameyi herkes gordu. neyse bosver cunku sen yine bana cevap olarak sen ne biliyorsunki diyeceksin :)
Sosyal ağlarda paylaş

logcupasa said:
loserz said:

ya bu adamlar nerden pörtledi bir anda joker bir de bu?
Sg-1 zaten gene seviyeli tartışır,lathspell desen hadi o da bi derece, en azından küfür ederim falan filan diyor, oda ok de bu şeriatçı dostum diyen adam hiç çekilmiyor,artık yazmayıda düşünmüyorum böyle adamlar olunca.seviye yerlerde.
bi susturun şunu yav.

neyse senin anladıgın dilden konuşayım.
"dostum bunların hepsi abd nin oyunları, ab nin maşası akp yaptırdı,hepsi siyonist ve sorosçu, dış mihraklar oyun oynuyor,hepsi cia ajanı,2.cumhuriyetçi , + fetonun adamları+şeriat getiricekler imdat. asdikasidk"
Sosyal ağlarda paylaş

3-5 suclunun yanında tum ataturkculerı almaları mantıklımı loser? tamam hadı bende senın anladıgın dıldden konusıyım hadı ergenokon var tamamda her dalgada 25er adam alınıyor bugune kadar 250ye yakın kısı alındı ve emınımkı bunların %90ı sucsuz ama bu alınanlar hep cumhurıyetı savunan ataturkculugu savunan kesım bunlara karsıda camur at ızı kalsın mantıgı uygulanmıyormu
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10748905.asp?yazarid=249&gid=61

said:
Kendimi, şu anda eksi 15 derecede, dağda terörist kovalayan subay veya astsubayların yerine koyuyorum...

Komutan içerde!

Üniversite öğrencisiyim...

Rektör içerde!

Rektörün yerine koyuyorum...

YÖK Başkanı içerde!

Dava açmaya kalksam...

Avukat gözaltında!

Savcı olduğumu düşünüyorum...

Başsavcı’nın evi basılıyor!

Gazeteciyim...

İlhan Ağabey zor çıktı!

Esnafım...

Oda başkanını aldılar!

Seçmenim...

Parti başkanı kodeste!

Atatürkçü dernek üyesiyim mesela...

Dernek başkanı komada!

*

Tarikatçı olduğumu düşünüyorum...

Komple dışarda!
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenekon iddianamesi saçmalıkları

Antimodes52 said:
Cumhuriyet gazetesi avukatları bombalamanın bu ekip tarafından yapılabilmiş olduğu ihtimali üzerinde duruyor, davaya da müdahiller, eğer buna inanmıyorsanız ben bile arşiv haberlerden çıkarıp koyabilirim.

Antimodes52 said:
Ancak taraf olacağım diye lütfen kendinizi kör etmeyin yahu.
Şu noktada hala bir JİTEM'in varlığını reddedebiliyorsanız, hala Veli Küçük'ün mektuplarındaki üslubunu gördükten sonra bu adamların arasında bir ast-üst ilişkisi yok diyebiliyorsanız, hala Ergenekon tamamen bir hükümet palavrasıdır diyorsanız kendinizi kör etmişsiniz demektir.

Uzun zamandır aklımda olan bir fikirdi ama önyargılı olmamak için söylememeyi tercih ettim.

AKP, Antimodes gibi hukukçular yetiştiriyor.
Anayasaya uymak, hukukun işlenişliğini sağlamak, insanların haklarını korumak için hukuk fakültesine gitmiyor bu insanlar.
Nerede bir hukuk açığı buluruz, anayasayı nasıl delebiliriz, bunları bulabilmek için hukuk fakültesine gidiyorlar.
AKP bu kitleleri yetiştiriyor.
Sonra "bakın biz demokratiğiz, okumuş insanlarız, AKP'nin siyasesine karşıyız ama adamlar cidden çok iyi şeyler yapıyorlar" diyerek ortada dolaşıyorlar.

Hukuk okumadım belki ama MF'ciyim ben. Kafam bir MF'ci olarak çalışıyor. Bu yüzden 2+2=4'ü görmek isterim, x+y=5, => x=2'nin ispatını görmek isterim, 2.16+3.8942!=5 olduğunu bilirim.
Kafam böyle çalıştığı için bu davanın %1'ine bile inanmıyorum, tamamen masallardan oluştuğunu, ve bu davayı savunanların çok küçük düştüklerini söylemek istiyorum.

Nedenlerim şunlar:
- Ergenekon esasında bir mafya örgütüne karşılık başlatılmış operasyonun adı. Çetenin adı değil. Bu operasyonu başlatan polis de "yav kardeşim siz naptınız, bu iş böyle değildi" dediği için Ergenekon terör örgütüne mensup olduğu şüphesiyle içeriye alındı.
- Ergenekon ilk başta mafya çetesiydi. Sonra Darbe örgütü oldu, şimdi de Terörist derin devlet haline geldi. Daha davayı açan kişiler bile bunun ne olduğunu bilmiyor. Bilmiyor olmamasına rağmen insanları suçlamaktan da çekinmiyor. Bir değişken aynı zamanda hem int, hem string, hem null olamaz.
- 2 senedir gözaltında tutulan insanlar var. Çıkıp "insan hakları bla bla" diye atıp tutmak kolay da, bu kişilerin insan haklarını niye gözardı ediyorlar? 2+2 = 1+3 'dür. Birinde 2, diğerinde 1 var diye, 1+3 > 2+2 diyemessin.
- Mahkeme kararı olmadan dinleniyor herkes. Kişisel konuşmalar "kanıt" diye sunuluyor. Aynı gazete'de adı geçtiği için, telefonda bir başkasıyla konuşurken "X bugün cezaevine yatmış" dediği için, aynı semtte oturdukları için, insanlar birbiriyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Ve bu bağlantılar insanları suçlamak için kullanılıyor. Örneğin benim amcamın oğlunu çocukluğumdan beri hiç görmedim. Amerika'da yaşıyor. Tutup da Amerika'da uyuşturucu çetesine katıldı diyelim. Ben Ankara'da onunla tek bir ilişkim olmadan yaşıyorum. Ancak polisler geliyor ki, "çocuğun telefon defterinde senin de telefonun varmış, soyadınız aynıymış, kan bağınız varmış, 20 sene evvelden şöyle bir fotoğraf bulduk içinde ikiniz varsınız, senin ona oyuncağını vermişsin" gibi "belgelerle" beni suçlayabilirler mi? onun yaptığı suçla benim hiç bir bağıntım olmamasına rağmen, ben de aynı suçu işlemiş gibi yargılanabilir miyim? böyle bir mantık nerede görülmüş...
- Dünya'da olmayan "gizli tanık" diye bir uygulama başlatıldı. Bu sistemle sokaktan alelade bir adamı alıyorlar getiriyorlar, sesini değiştirip görüntüsünü kaldırıyorlar. Senin "hayali" şirketinde çalışan birinci adam olduğunu iddia ediyor, senin bu şirkette uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını, kara para akladığını, silah tüccarlığı yaptığını, insanları infaz ettiğini anlatıyor ve seni suçluyor. Mahkeme bu adamın anlattıklarını "gerçek" birer kanıt gibi ele alıyor. Senin bu iddialara verebileceğin yanıt yok, çünkü adamın kim olduğunu, gerçek olup olmadığını bile bilmiyorsun. "Hayır aslında bu Ahmet abinin yeğeni, Ahmet abi zamanında onu çok dövdüğü için şimdi hıncını benden çıkartıyor" diye bir savunma bile yapamıyorsun. Bilimde scientific method vardır, bu metodda sahtecilik gerçekleştirirsen yaptıkların kabul edilmez. Ama yeni mahkeme düzenimizde bu hukuk dışı olaylar kabul ediliyor.
- Birbiriyle hiç bir alakası olmayan insanlar, eskiden beri kavgalı olan kişiler, "darbe ve terör" suçlamasıyla aynı örgüte üye olduğu iddia ediliyor. Nasıl bir örgüt birliğiymiş ki bunlar, biri diğerine pabucunu bile emanet etmeyen insanlardan oluşuyor?
- Savcı Öz hakkında inceleme teklifi geldiğinde neden Adalet bakanı reddetti? Neden herkes yaka paça tutuklanırken Savcı Öz hiç bir incelemeye tabii tutulmuyor? Bu kadar kişi günah keçisi de, Savcı Öz mü tek sütten çıkmış ak kaşık?
- Gerçekten bir terör örgütünden bahsediyoruz diyelim? Bu terör örgütü neden halen bir saldırı yapmadı? Sürekli iddialar dolaşıyor özellikle Sabah gazetesi tarafından "şu gün 30 yerde insanları toplayacaklar ve kurşuna dizecekler" gibi şeyler. Neden halen göremedik bunu? Madem bu kadar geniş ve donanımlı bir çeteden bahsediyoruz, neden halen bir hadise gerçekleştiremediler? Halen hazırlık mı yapıyorlar? Her geçen gün yeni bir terörist içeri alınırken, daha neyi bekliyorlar ki? PKK bile 2 sene içerisinde bunlardan daha büyük vukuatlar gerçekleştirdi.
- Gerçekten bir terör örgütünden bahsediyorsak, bu kişilere bir göz atmanızı istiyorum. Hepsi orduda, hukukta, gazetecilikte üst yere gelmiş insanlar. YÖK başkanı, danıştay başkanı, sayıştay başkanı, jandarma başkanı, özel harekat başkanı, üniversite başkanı, gazete başkanı, sivil toplum örgütü başkanı, baro başkanı... Say say bitmez. Hep sistemlerin kurucuları, sistemlerin önemli elemanları, büyük değişikler gerçekleştirmiş kişiler... Eğer bu kişilerin hepsi gerçekten SABAH gazetesinin iddia ettiği gibi büyük terörist, hain, darbeci, mafya, kara insanlar ise, mevcut devlet sistemlerinin hepsi bu adamlara bağlı durumda. Bu kadar üçkağıtçı, terörist, pis, kötü, şeytani, iblis, darbeci insanlar, bu sistemlere geldiklerinde kim bilir neler yaptılar. Bu kadar kötü insanların oluşturdukları sistemler de aynı şekilde kötü olması gerekmez mi?
- Üstteki önerme doğru olmasa bile, acaba böyle bir olay doğruymuş gibi gösterilerek bu sistemlerin hepsinin yıkılması amaçlanmakta olabilir mi? Ergenekon'un üstüne gidildiği söylenilerek bu sistemlerin yerlebir edilip baştan yapılması amaçlanıyor olabilir mi?
- Ergenekon'un terör örgütü olduğu iddiaları hep Tuncay Güney'e uzanmakta. Ergenekon'un ispatı olarak Tuncay Güney esas alınıyor. Peki bu Tuncay Güney'e baktığında acayip birşeyler farketmiyor musun? Bu adam aynı zamanda haham, imam ve hristiyan. Aynı zamanda jitem, cia, mit. Aynı zamanda Türkiye, Kanada, Amerika. Kim ki bu adam bu kadar çok şeyin içinde. Bunların hepsinin doğru olduğu ne malum? Yalan bir adam olmadığı ne malum? Bu kadar çelişkili bir adamı esas alıp Ergenekon iddianamesini büyüttüler. Ama kimse gidip de Tuncay Güney'e hesap sormadı. Neden? Hem tutukladığın herkesi Tuncay Güney'le bağıntılı diye suçlayacaksın, hem de bu kadar sevdiğin Tuncay Güney'e hiç "hoop kardeşim sen de gel" demiyceksin. Neden?
- Akıl mantık alıyor mu? Cumhuriyet gazetesi yazarları Ergenekon üyesi olmakla suçlanıyor. Ergenekon'un Uğur Mumcu'yu öldürdüğü ve Cumhuriyet gazetesi binasına bomba attığı iddia ediliyor. Nasıl bir örgütmüş ki bu kendi kendisini ölüme götürmeye cüret ediyor? Hem Ergenekon örgütünü bu kadar kendinden dönmüş kişiler gibi tanımlıyorsun, hem de Cumhuriyet gazetesinin de binaya bomba atanın Ergenekon olduğunu iddia ederek mahkemeye verdiğini iddia ediyorsun? "Cumhuriyet gazetesi avukatları bombalamanın bu ekip tarafından yapılabilmiş olduğu ihtimali üzerinde duruyor, davaya da müdahiller, eğer buna inanmıyorsanız..." 1- Cumhuriyet gazetesi Ergenekon örgütünü kuruyor. 2- Cumhuriyet gazetesi kendi adamlarını öldürüyor, kendi binasını bombalıyor. 3- Cumhuriyet gazetesi, bu işleri Cumhuriyet gazetesi yaptı diyerek kendi kendisini mahkemeye veriyor. Ve sen de bunları "Ergenekon gerçeği" diye sunuyorsun. Yok daha neler. Bu denilenlere kargalar bile güler. Yıllardır Cumhuriyet gazetesi okuyan birisi olarak, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının hiç böyle gerizekalılık yapmayacağı hakkında bizzat eminim diyebilirim. Belki Vakit yapar. Ama Vakit bile bu kadar uçuk kaçık bir olay geliştiremez. Yani sonuç olarak söylenen olaylar hep fantastik düşüncelerin uç noktasından başka birşey değil.

Ergenekon olayları iddiaları hakkında düşüncelerim bunlar.
Verilen iddialarda bu adamların Ergenekon terör örgütü olduğu hakkında kesin birşey göremiyorum. Bunları sunup "aha işte Ergenekon'un kanıtı" diye bağırıp çağırmak bana sululuktan başka birşey gelmiyor.

Ancak ilginç bir şey var.
Bütün bu olayları alt alta dizdiğimizde şöyle bir sonuç çıkıyor:
- Bunların hepsini AKP planlıyor. Kendisine muhalefet eden kişileri yargılıyor.
- Ergenekon işinin bu kadar büyümesinin nedeni, insanların asabını bozup, darbe ile uzaktan yakından alakası olmayan insanları darbeciliğe zorlamak.
- Bir şekilde mevcut anayasayı değiştirmeye zemin hazırlamak.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...