Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 pekaziz said: Sarızeybek mertçe konuştu, Uğur Dündar da sözünü kısaltmaya çalıştı ama beceremedi. Zekeriya Öz denen görevlinin, asıl yüzünü daha iyi görsün savunucuları. Sarızeybek'in doğru söylediğini nereden bileceğiz ? Dava ve savcılar hakkında birsürü şey söyleniyor ona bakarsan. Hepsine inanacakmıyız ? Sarızeybek böyle söyledi tamam kesin öyledir.. oldu diyorum.. Bu arada silahların nerede nasıl kullanıldığı , kimden çıktığı herşeyin kaydı vardır büyük ihtimalle , umarım hepsi açıkça çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Diğer sanıklar hakkında söylenenleri (gazetelerde) direk kabullenip hoşuna gitmeyeni kabullenmek doğru bir bakış açısı yaratmıyor. Ya iki tarafın yorumlarına da inanacaksın yada ikisine de inanmayacaksın. Tek taraflı inanıp onu savunmak karşıya yalandır demek taraf tutmak oluyor yargıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 SİVİL DARBE Darbe, siyasal anlamda, iktidara zorla el koymak veya siyasal rejimi zorla değiştirmek anlamına gelir. Ordu tarafından yapılırsa askeri darbe olur: Genellikle silah gücüne dayanır. Sivil kökenli bir siyasal hareket veya bir siyasal parti tarafından yapılırsa sivil darbe olur: Genellikle bir meclis veya bir halk gücüne dayandırılır. Her başarılı darbe, kendi hukukunu ve dolayısıyla kendi meşruiyetini kendi oluşturur. Her başarısız darbe (girişimi), yıkmaya çalıştığı düzen tarafından gayri meşru ilan edilir ve cezalandırılır. * * * Demokrasilerde bir iktidarın meşruiyeti üç temel kaynağa dayanır: Belli aralıklarla uygulanan "serbest ve genel seçim", yani "sandık". Laiklik ekseninde örgütlenmiş olan temel hak ve özgürlüklere dayalı olarak işleyen muhalefet. Bunları güvenceye alan bir Anayasa. Askeri darbeler, genellikle "seçilmiş" yani "serbest seçime" "sandığa" dayalı iktidarlara karşı yapılır. Sivil darbeler ise, genellikle seçilmiş siyasal iktidarlar veya iktidar ortakları tarafından "Anayasa" ile güvenceye alınmış olan "laiklik ekseninde örgütlenmiş olan temel hak ve özgürlüklere", "muhalefet hakkına" yani "demokratik rejime" karşı yapılır. Tabii askeri darbelerin yapılması kısa sürede (genellikle sabaha karşı, bir gecede), sivil darbelerin uygulanması ise (önce seçimle başlayan, sonra rejimin yozlaştırılmasını sağlayan birkaç yıl gibi) uzun bir süreçte gerçekleşir; bu nedenle sivil darbelerin hem uygulanması hem de toplum tarafından algılanması zaman alır. * * * Dünyadaki en güzel askeri darbe örnekleri, ABD güdümündeki Latin Amerika uygulamalarında ve ne yazık ki ülkemizde görülür. Tarihteki en güzel sivil darbe örneği ise, oyların üçte birini alarak iktidara gelen ve sonra zaman içinde Faşist darbeyi gerçekleştiren Hitler'inkidir. * * * Yukarıdaki tanımlar, kurallar ve örnekler herkesin bildiği basit gerçekler. Türkiye'de "darbe" denilince akla hemen askeri darbeler gelir. Oysa ne yazık ki Türkiye, sivil darbe örneğini de yaşamış, hatta siyasetindeki "darbeler dönemini" bu örnekle başlatmış bir ülkedir. Sivil darbeyi, Tek Parti Dönemi'nin bitmesi ile 1950 yılında seçimle iktidara gelmiş olan Demokrat Parti, 1960 yılında yapmıştır: İktidarda kaldığı on yıl boyunca bütün temel demokratik hak ve özgürlükleri zedelemiştir. En sonunda, 1960 yılının Nisan ayında, Meclis'ten geçirdiği bir yasayla, 15 DP milletvekilinden, yani kendi partisindeki politikacılardan oluşan bir Tahkikat Komisyonu kurmuştur. Bu komisyona, temyiz edilemez bir biçimde kullanılacak olan askeri ve sivil mahkeme yargıçlarının ve savcılarının yetkilerini vermiş, Ana Muhalefet Partisi CHP'yi bu "sözde mahkemede" yargılayıp kapatmaya kalkmış, böylece muhalefet hakkını yok ederek Demokratik rejimi ve tabii Anayasayı da rafa kaldırmıştır. Türkiye'de "Darbeler Dönemi" böyle başlamıştır. Önce, meşruiyetini kaybetmiş olan sivil darbeci Demokrat Parti iktidarı, 27 Mayıs'ta bir askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırılmıştır. Bu askeri darbe sonrası yapılan 1961 Anayasası ise, ABD'nin ve Türkiye'deki egemen Soğuk Savaş güçlerinin hoşuna gitmediğinden, 1971 ve 1980 askeri darbeleri ile ortadan kaldırılmıştır. Türkiye'de siyaset hâlâ, Demokrat Parti'nin bu "sivil darbe örneğinin" ve bu örneğin başlattığı "darbeler döneminin" sancılarını çekmektedir. http://www.kongar.org/aydinlanma/2008/606_Sivil_Darbe.php Emre Kongar, 21.01.2008 Anlayana sivri sinek saz, anlamaya davul zurna az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Absolut said: Diğer sanıklar hakkında söylenenleri (gazetelerde) direk kabullenip hoşuna gitmeyeni kabullenmek doğru bir bakış açısı yaratmıyor. Ya iki tarafın yorumlarına da inanacaksın yada ikisine de inanmayacaksın. Tek taraflı inanıp onu savunmak karşıya yalandır demek taraf tutmak oluyor yargıda. Dİkkat edersen ben hiçbirine doğrudur yanlıştır demedim. Herzaman sonuçlanmasının beklenmesini söyledim. Burada benim tartışmamın ana fikri o zaten konu başından beri. ( Banamı yargıyamı genel olarak söyledin tam anlamadım. Birde yargı açısından söyliyim. ) İddia edenin buna dair elinde ciddi belgeleri veya kaynakları varsa gerekleri mercilere başvurabilir. Çok merak ediyorum sarızeybekin bu söylediği nezaman oldu ama medyaya nezaman açıklıyor ? Artı olarak hiçbiryere başvurmuşmu ? Hakatten merak ediyorum bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 said: Bu askeri darbe sonrası yapılan 1961 Anayasası ise, ABD'nin ve Türkiye'deki egemen Soğuk Savaş güçlerinin hoşuna gitmediğinden, 1971 ve 1980 askeri darbeleri ile ortadan kaldırılmıştır. Şu konulara bu şekilde yaklaşılması beni deli ediyor gerçekten. 61'de darbeyi yapan asker demek ki egemen güçmüş, 10 senede bir ordunun başındaki kadronun görüşleri bu kadar mı trajik bir değişim geçirir? 28 Şubat'ta ya da en son akp'ye asker posta koyarken, Atatürk devrimlerinin ve cumhuriyet'in yılmaz savunucusu askere şakşak çekerken; "işimize gelene şakşak, işimize gelmeyene tukaka" deriz biz mi demek oluyor bu? Askeri siyasette görmek istemiyoruz diye net bir tavır koymak bu kadar mı zor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Emre kongar öyle bir yazmışki... Darbelerin sorumlusu DP ! Bukadar taraflı ve kıt bir yaklaşım olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 loserz said: Horizon said: Bone terör nedemek bi açıp okuman lazım. Darbeye ortam hazırlamak nasıl yapılır sence ? Bir düşün geçmişten. O bakımdan yazdığın terör örgütü denmez lafın çok çok yanlış. İnsanlara bisküvi dağıtarak yapılmıyor darbeler. bone darbeye ortam hazırlamanın wowda account hackleyerek yapıldıgını düşünüyordu bence. söyleyecek birşeyleri olmayınca karşısındakine saldırmaya çalışan tipler... bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon said: İşçi partisinin kendi sitesinden alınan bir yazıya bu durumda pek güvenemem kusura bakma. Resmi kayıtlar önemli. Sonuçta davada taraflar. hey yavrum hey adama bak. gidip o avukatı da bilgisizlikle suçlasaydın bari.. go go power rangers hesabı adamsın yav... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon said: Emre kongar öyle bir yazmışki... Darbelerin sorumlusu DP ! Bukadar taraflı ve kıt bir yaklaşım olabilir.. yazının sana kıt gorunmesi de senin baktıgın taraftan kaynaklanıyo,olay taraf mevzu aslında haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon said: Emre kongar öyle bir yazmışki... Darbelerin sorumlusu DP ! Bukadar taraflı ve kıt bir yaklaşım olabilir.. sana göre tarafsız ve kıt olmayan yaklaşım nedir peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 demokrat parti rejiminde neler yapıldı,yalnızca 2-3 tanesini soyleyim marshall yardımları alınmaya baslanarak haysiyet ve onurdan uzak borcla yasama olgusu yerlestirildi demir yolu neymis efendim denilerek ulkenin her yanı otoyollarıyla dosendi,tabi bu otoyollarının hangi yabancı sirketlere hangi paralarla peşgeş cekildigi ve ustunde gidecek arabaları kimlerden aldıgımız maglum,bugun sözüm ona medeni ve demokratik barışçıl dediginiz ulkeler (daha uzerinden 50 yıl gecmeyen en kanlı dunya savasların mimarları) otoyolu denen aptallıgın yanından bile gecmeyerek sehirler arası seyahatlerde tren yolu kullanıyor ve destekliyor ezan turkceden arapca yapıldı,milyonlarca yeni dogan insan bilmedigi bir dilde ibadete yonlendirildi bunlar benim bildigim sadece bir kacı,bu kararların genis boyutta o tarihi orjin alarak 50 yıl icinde ulkede nasıl tahribata yol actıklarına bakın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 sg-1 said: Horizon said: Emre kongar öyle bir yazmışki... Darbelerin sorumlusu DP ! Bukadar taraflı ve kıt bir yaklaşım olabilir.. sana göre tarafsız ve kıt olmayan yaklaşım nedir peki? said: Türkiye'de siyaset hâlâ, Demokrat Parti'nin bu "sivil darbe örneğinin" ve bu örneğin başlattığı "darbeler döneminin" sancılarını çekmektedir. Şu sözü açmak için taraf olmaya gerek yok. Darbeleri yapanları meşrulaştırmaya çalışan bir yazı başkabirşey değil. Sen oraya tüm nedenleri , suçluları yanlışları yazarsın o ayrı. Ama oturup hepsini DP ye bağlarsan burda art niyet aranır. Ki yazı resmen öyle. Gömülü bulunan silahların sorumlusu da DP Emre Kongar mantığı ile gidersek. Çok güzel bir yaklaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 hayatında hiç emre kongar dinlememişsin, boşuna çırpınma saçmalıyosun çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Sparkcaster said: hayatında hiç emre kongar dinlememişsin, boşuna çırpınma saçmalıyosun çünkü En az 1 yıl Ntv de programında dinledim. Yetermi acaba ? Dikkat edersen bu yazı ile alakalı konuşuyoruz. Ben Emre Kongarın çok güzel söylemlerini ve fikirlerini de duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Ntv said: Cephane TSK envanteriyle aynı cinsten Ankara Yenikent’te bulunan mühimmatın ardından, gözler, bunların nereden, hangi amaçla ve kimin tarafından toplandığı sorusuna çevrildi. Ele geçirilen mühimmatın ağırlıklı olarak, Silahlı Kuvvetler envanterinde bulunan cinsten olması dikkat çekiyor. Polis, Yenikent’teki kuyudan çıkarılan el bombaları ve mühimmatla ilgili soruşturmaya hemen başladı. İlk aşamada el bombalarıyla mermi paketleri üzerindeki seri ve parti numaralarını tespit ediyor. Bu numaralardan yola çıkılarak, mühimmatın hangi tarihte üretildiği, nereye teslim edildiği ya da hangi birlik tarafından kullanıldığı gibi soruların yanıtları aranacak. Böylece bunların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinden yasadışı bir şekilde çıkarılıp çıkarılmadığı anlaşılacak. Bu noktada Yarbay Mustafa Dönmez’in soruşturmayı yürüten savcılara vereceği ifade de büyük önem taşıyor. Gözaltına alınmadan önceki süreçte mahkeme kararıyla teknik takibe alındığı belirtilen Dönmez’in kimlerle irtibat içinde olduğu, silahların kullanım amacına dönük de ipucu verecek. Silahların saklanma şekli de uzmanların üzerinde durduğu konulardan biri. Askeri uzmanlar, bu tür mühimmatın dış etkenler nedeniyle yıpranarak özelliklerini kaybetmemesi için özel yöntemlerle saklanması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle mühimmatın sarılı olduğu malzemeden saklama derinliğine kadar tüm etkenlerin, saklayanların profesyonel mi yoksa amatör mü olduğuna ilişkin ipucu verebileceğini belirtiyorlar. Aynı uzmanlar, görüntülere yansıdığı kadarıyla gerek mühimmatın gerekse onları muhafaza eden kutuların hiç yıpranmamış olduğuna dikkat çekerek, uzun süredir orada olmalarının pek de mümkün olmadığını ifade ediyorlar. Ntv Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon soruşturması kapsamında sanık Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan silahlar konusunda soruşturma başlatmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon sen okuyor musun çalışıyor musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Pamukoğlu söyledi, ne güzel paketlemişler silahları bombaları, toz yok üstlerinde, maşallah :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 @Horican, çarpıtmanın lüzumu yok, "suçlu dp'dir" yazmıyor hiçbir yerde, askeri darbeleri de övmüyor, sadece "bu dönemi dp başlatmıştır" diyor, sonrakiler akıllı olsaydı da bu dönem sadece dp'yle sınırlı kalsaydı. kontrolden çıkmış bir demokrat partiyi çivi çiviyi söker misali darbeyle durdurabildiler ancak. Ha DP hiç böyle birşey yapmasa, ülkeyi alnının akıyla yönetse, ondan sonra gelen iktidarlardan biri kontrolden çıksa bu defa da o partiden bahsedecektik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Demokrasilerde çivi çiviyi söker yoktur malesef. O böyle yaptı bende böyle yaparım diyerek sende söyleminle darbeyi orada mecburdular söylemine getiriyorsun. Böyle değil bu. İşte fikir ayrılığı bu noktada başlıyor zaten. Kısaca çarpıtmıyorum , dikkat edersen aynı şeyden bahsediyoruz. Meşru gösterilmeye çalışılıyor. Sana göre bu gerekliydi yapıldı bana göre kesinlikle değil. Aynı mantıkta vatan için cinayetler işlendi. İnsanlar öldürüldü , yasasız , yargısız. İşte görüyoruz sözde vatan için kendinde insan öldürme hakkını bulan insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon said: Kısaca çarpıtmıyorum , dikkat edersen aynı şeyden bahsediyoruz. Meşru gösterilmeye çalışılıyor. Sana göre bu gerekliydi yapıldı bana göre kesinlikle değil. Tabi abi, İranlaşmak geciktirildi, sana göre nasıl uygun olsun hacım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Karag8z said: Penthesilea said: Ataturkcu dusunceyi yokediyorlar iste goz gore gore içlerinde atatürkçü olmayanlarda var bana göre. ondan anlayamadım ne oluyor bitiyor. sanırsam kurunun yanında yaş da yanacak olayını uyguluyor a.k.p. bu arada o zekeriya öz müdür nedir, akp gitmesin diye duaya başlasa iyi olur. o ergenokon kapsamında onada bi sokarlar aklı başına gelri. akılları sıra insanların aklını karıstırıyorlar,medyayı manipüle ediyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Horizon said: Demokrasilerde çivi çiviyi söker yoktur malesef. O böyle yaptı bende böyle yaparım diyerek sende söyleminle darbeyi orada mecburdular söylemine getiriyorsun. Böyle değil bu. İşte fikir ayrılığı bu noktada başlıyor zaten. Kısaca çarpıtmıyorum , dikkat edersen aynı şeyden bahsediyoruz. Meşru gösterilmeye çalışılıyor. Sana göre bu gerekliydi yapıldı bana göre kesinlikle değil. Göremediğin şey şu, "gerekli değildi" dediğin askeri darbe olmasaydı DP kendi otoriter yönetimini kuracaktı, teorik olarak askerden farklı olmayan bir yönetim olacaktı, bir polis devleti oluşacaktı(ki bariz adımları var bu konuda). Menderes'in yaptıklarını gözlemlediğimizde seçimle gelmiş, ama diktatörleşme yolunda ilerlemiş birini görüyoruz. Tarihe baktığımızda ilk örnek Menderes değil, çok meşhur bir örnek daha var, üstelik o askeri de kendi yanında çekince kendi vatandaşlarını sabun yapmış biri ve, evet, o da seçimle başa gelmişti. Kalkıp da burada "seçimle gelmiş diktatör darbeyle gelmiş diktatörden iyidir" diyeceğini sanmıyorum, sen bile o kadar at gözlüklü olamazsın, kaldı ki bizim askeri darbeyle gelmiş diktatörümüz ortam normalleşince hiç olmazsa dönüp kışlasına gitmiştir. Diğer darbeleri tartışmıyorum, gereklilikleri gereksizlikleri muallaktır, ama bugün burada özgürce Menderes'i savunabiliyorsan bunu onu indiren darbeye borçlusun. Ne kadar ironik, değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Ben menderesin yaptığını savunmuyorum , darbeyi eleştiriyorum. Menderesin yanında nekadar adam gitti suçlu suçsuz ? Bunlara hakmı vermek gerekiyor ? Mikrop vardı ilaç geldi temizledi şeklinde olmadı bu olaylar. Fırsattan fırsat çıkarıp kendi istediğini yapanlar oldu. Arada olan kime oldu ? Masumlara ve bu ülkeye. İşte bu yüzden haklı görülmüyor ne olursa olsun. Teknik olarak Kongar diğerlerinide DP nin başlattığı diye bağlıyor. Yazıdaki saçmalık burada bana göre. Aynı şeyi kaç defa söyleyeceğiz. DP olmasaydı başlamazdı , hiçbiri olmazdı. Varmı böyle bir mantık ? . Ben DP nin cunta yapmaya çalışmasından dolayı darbeye borçlu isem , ölen insanların lanetinide o darbeye borçuluyum. Sonradan gelen darbe cesaretlerini de ona borçuluyum aynı mantıkta gidersek. Akıllı olasalardı darbe olmasaydı söylemine hiç girmiyorum. Bu sözün tartışılacak hiçbirşeyi yok. Ayrıyetten şunu eklemek istiyorum. Hiçbir darbeci yargılanmamıştır işledikleri suçlardan dolayı. En azından gidip klışlasına çekildi diyorsun , evet elleri kana bulanmış şekilde bunu yaptılar ve rahatlarına devam ettiler. Bunumu savunacağız ? İki türlü diktatörlüğüde seçmiyorum , ama şu bir gerçektir. Seçimle başa gelmiş diktatör dediğin , darbe ile gelen gibi kan dökmemiştir. İlla karşılaştıracaksan bu tarz şeyleride karşılaştırman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 millete göz dağı verelim diye milleti içeri atacağınıza o eli kana bulanmışları felan yargılayın ? yok yemez ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 @horican, "çok sağlıklı bir darbeydi, muhteşem yönetildi" yazsaydım bu yazdıklarının bir anlamı olurdu. darbenin sağlıklısı olmaz. Elbette büyük haksızlıklar yapılmıştır, elbette suçsuz yere ölenler, mahkum edilenler olmuştur, ama sen darbeye "kanlı mı, kansız mı" açısından bakarsan, "kansız darbeyi tercih ederim" dersen, kusura bakma ama, demokratım diye ortada geçinme. Hele de darbede haksızlık ararken, kan ararken DP yönetiminin yaptıklarını "onlar da yapmıştır bişeyler" deyip geçiştirirsen tarafsız olmuş sayılmazsın. Muhalif gazeteleri, gazetecileri susturmak, meclis kararıyla CHP'yi kapatmak, İsmet İnönü'yü meclise almamak vs haksızlık sayılmaz tabi, demokratik hak. Ha bi de İsmet İnönü'ye yapılan saldırıları da kan çıkmadığı için saymaya gerek yok. "Mikrop vardı ilaç geldi temizlendi"den ziyade "asitliydi, baz geldi, nötrlendi"yi tercih ederim. Ha sen illa ki darbeciler yargılansın istiyorsan, bunu bana söylemeyeceksin, bak en birinci darbeci marmaris'te resim yapıyor, dokunabilen var mı? Biz hala "darbe yapacaktı bunlar" diye olmamış darbenin hesabını soralım. Ha pardon, darbe yapmayacaklardı, darbeye ortam hazırlayacaklardı, karıştırıyorum hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar