Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makina Okumak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nutella yerim said:
xcorpion said:
makinanın dili almancadır demislerdi bize.
ben de merak ettim hangi makinanın diye

ikinci dunya savası sırasında fizik de bi alman ekolu olustu ve kabul edersin ki makina muh. de fizigin belini kıran bi bölüm o yuzden demislerdir,bir de alman standartları var cok kullanılan (din,deutsche industry norms) hatta soylenenlere göre bizim tse buyuk oranda ondan arakmış

kim kimin belini kırıyo arkadaş yavaş olcan orda
Mesaj tarihi:
radagast62 said:
bence iyi manada bahsetmiş bel kırmaktan. üst düzeyde içermek, içiçe olmak gibi falan fişman dimi nutella yerim?

[hödük]kırırım lan makinayı ben anlamam[/hödük]
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
nutella yerim said:
xcorpion said:

ikinci dunya savası sırasında fizik de bi alman ekolu olustu ve kabul edersin ki makina muh. de fizigin belini kıran bi bölüm o yuzden demislerdir,bir de alman standartları var cok kullanılan (din,deutsche industry norms) hatta soylenenlere göre bizim tse buyuk oranda ondan arakmış

fizik demek ille de teorik veya kuantum falan değil bildiğin üzere. makina mühendisliği uygulamaları olmadan fiziğin hiç bi değeri yok kağıt üstünde bana göre.

ki ben en çok fiziği sevdim hep dersler arasında, onun için makinaya geçtim biliosun. baya da iyidir fiziğim :p
lakin teorik kısmı hakkaten umrumda değil bunu da biliosun :)
Mesaj tarihi:
e zaten uygulaması olmayan fiziğin genelde hiç bir değeri yok. teorik fizik bile, fiziksel bir problemi çözüyor sonuçta. uygulama derken illa tabi teknoloji manasında değil, bir doğa olayını açıklaması da yetiyor (bkz. cernün bazı sonuçları). tersini düşünsem ya da istesem sadece matematik okurdum zaten sdf
Mesaj tarihi:
mühendislik kısmına girmeden doğa bilimleriyle ilgilenen insanlar mühendislerin toplaması için ağaçta meyve yetiştirenler gibi.
siz yetiştirin, biz toplayalım, diğer insanlar yesin. para bize bizden de kalanlar size.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
nutella yerim said:
xcorpion said:

bakış acısı tabi

fizikci-yeteri kadar uzun bir cubugumuz olsa dunyayı yerinden oynatabilirdim

makina muh - sen su bul hidrolik kaldırac olcak surda
Mesaj tarihi:
yok bunu diyen thales,her ne kadar matematikle anılsa da ismi tarihteki ilk gunes tutulmasını gun ay yıl olarak hesaplayan bi abi oldugu soyleniyor,fizikci sayılır
Mesaj tarihi:
zaten 2500 yil once hic bi bilim dalı alanlascak kadar gelismediginden filozof,matematikci,fizikci,gökbilimci de sayılır
Mesaj tarihi:
yalnız yanılmıs cubugun mukavemetini,cekme dayanımını,ısıl davranıslarını falan da hesaplaması gerekirdi
Mesaj tarihi:
hidrolikle olmaz o iş :P thales doru söylemiş
Mesaj tarihi:
ikisiyle de olmaz. zaten dünyanın yeri desen yörünge, yörüngeden çıkarmak için de anca bi tarafında helyum bombası falan patlatmak lazım.
  • Yeni Oluştur...