adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Hoşgeldiniz.Bugün sizlerle elmalı turta yapıcaz sayın paticik okur ve yazarları. Tarif fransadan gelmiştir(sanırım yani hocamız fransız) elmalı turta manyakları tarafından test edilip onaylanmıştır artık halk'a açma zamanı bu turtayı ilk olarak tarif; 250 gr un(2 buçuk su bardağına denk geliyo yanlış hatırlamıyosam) 125 gr tereyağ 1 yumurta 90 gr şeker(1 bucuk su bardağı oluyo sanırım) 2 gr vanilya şekeri(bildiğimiz paket vanilya 2 çay bardağı kadar oluyo buda sanırım) 3 elma ve limonlu su sosu için; 1 paket krema 3 yumurta 90 gr şeker 1 paket vanilya varsa 2 dcl karaağaç şurubu yapılışı; ilk olarak tereyağı oda sıcaklığına getirmek gerekiyo microwave'de 5 saniye yada dışarda bi 2 dk tutmanız yeterli şekil vericek kıvama gelsin un,şeker ve vanilyayı ilk olarak karıştırıp iyice harmanlamamız gerekiyo 1 dk boyunca bi karıştırın ardından yumurtayı ekleyin yine yoğurmaya devam edin sonradan tereyağı ekliyoruz ve hamur tutan'a kadar yoğuruyoruz hamurun tuttuğunu ise şu şekilde anlıyabiliriz, sarımtrak bi renk alıcak ve hiç bi beyazlık kalmıyacak 2ye böldüğümüzde bi bütün halinde durabilcek yani hamur oldukdan sonra bu sırada yanınızda başka biri varsa ona elmaların kabuğunu soydurtun ve limonlu suda bekletin hamur oldukdan sonra bi turta kabına yayıyoruz onu bu tarifdeki hamur yeterli olucaktır bu az geldi diye korkmayın. her tarafına yayıyoruz kenarlarıda unutmayın yoksa elmalı pizza olur yaptığınız =) kalıba yaydıkdan sonra üstüne yağlı kağıt(yemek kağıdı diyede geçer) seriyoruz ve üstüne nohut,kuru fasulye tarzı bişi koyuyoruz hamur kabarmasın diye ağırlık açısından yani her tarafına koyunki bi tarafı inik bi tarafı kabarık olmasın fırını önceden 190 dereceye ayarlamıştınız zaten =) hamurumuzu fırına koyuyoruz ve 15 dk bekliyoruz bu sırada elmaları soyuyoruz(eğerki soyulduysa sudan çıkartıyoruz) ve ince ince kesiyoruz kesebildiğiniz kadar ince sonrasında tekrar limonlu suya koyuyoruz. sosu için yazdığım tarifdekileri karıştırıyoruz direk bi kapta sonrasında mümkünse bi sürahiye koyun onu yada o tarz bişeye çünkü turta fırının içindeyken ekliyecez bu sosu. 15 dk hamur piştikten sonra üstündeki kağıdı ve nohut/fasulyeyi alıyoruz bi 10 dk daha pişiyo hamurumuz 10 dk sonrasında çıkartıyoruz hamuru (tabi bu verdiğim zamanlar fırın'a göre değişik 10dkda pişmezse çıkarmayın yine kontrol edin) elmaları hamurun içine diziyoruz istediğiniz şekilde o kısmı size kalmış tamamen ve fırına koyuyoruz tekrardan bi 5 dk fırında kaldıkdan sonra hazırladığımız sosu fırının kapağını çok hafif açarak(içeri fazla hava girmesin diye) ekliyoruz mümkünse hamurun her bi köşesine yayılmış olsun sos bi 15 dk daha piştikten sonra çıkartıyoruz soğumaya bırakıyoruz tabi siz yinede istediğiniz zaman yiyebilirsiniz afiyet olsun tahmini yapılış süresi 1 saat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 eee fotoları eksik bunun ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 valla geçen derste yaptık orda foto çekemem yaparken evde de yaptım ama unuttum foto çekmeyi bidahaki yaparken çekerim fotoları eklerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 adamınbiri said: valla geçen derste yaptık orda foto çekemem yaparken evde de yaptım ama unuttum foto çekmeyi bidahaki yaparken çekerim fotoları eklerim 7tepe mutfagnda çekiliyodu en son foto? yasak mı geldi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 yok yasak değilde tarifleri ilk kez yaparken çok dikkatli olmak gerekiyo ufak hataların tarifi tamamen değiştirip notumu düşürebilir o yüzden hep ince ince çalışıyoruz o sırada da foto çekmeye vakit kalmıyo yani turta sırasında öyle oldu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
N-c Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 foto olmayınca olmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 tutoşuna sağlık adamınbiri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 olm yap yiyelim uğraştırma bizi, ben çekerim fotolarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 ayarlayın malzemeleri gelir yaparım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 fotografla beraber olmamis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 bölümden bi kaç arkadaş uyardı verdiğim bardak ölçülerinde tutarsızlık olabiliyomuş kesin bilgiyi öğrendikden sonra yazarım fotolar çok yakında geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 adamınbiri bu hamuru tutturana kadar sana öyle bir küfrettim ki aklın hayalin durur, 2ye bölününce hamurdan düşen her bir parça için ayrı ayrı özenle yardırdım doktor 2 hafta 31 çekemez raporu verdi bileğim için soğumasını bekliyorum tadı güzel olmuşsa geri alcam küfürleri yağı için tartcak bişey yoktu koydum göz kararı tereyağını, hamur olmayınca süt ekleyeyim dedim vazgeçtim sıvı yağ ekledim, elimi ıslattım su gelsin diye biraz anca bir araya geldi hamur, terledim resmen bu da böyle bir anımdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 turta hamuruna su eklenmez ama neyse biraz yumuşak olmuştur en fazla çıtır çıtır değil =) hamur zor tutuyo biraz haklısın 10 dk yapıyorum ben alıştım tabi okulda makina var 5 dk bile sürmüyo ama hiç yapmıyan için yorucu olabilir :D 45 dk çikolata rendelersen her hafta alışıyosun =) inş beğenirsin yarın yapıcam tekrardan fotorafları koyarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 bugun sinirim geçti sakin sakin yazayım tadı fena değil, yeniyor bir şekilde ölçüler güzelde, baya bir kısmı kaba yapışıyor sıyırması uzun sürüyor o yüzden fazla koymak lazım sos için 3 yumurta fazla, yumurta tadını alıyorsun baya baya, iyi değil bence elma+limon çok ekşi oluyor, 5dk az baya kurutmak lazım elmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 sen sıvı eklediğin için kaba yapışmış olabilir hamur 3 yumurta çok ideal ayrıca iyi karıştırmadın mı acaba... afiyet olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 elmalı turtamı olur lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Vaoouv American Pie Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 lan yine aklıma geldi bu tarif hatalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar