Bah Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 üzerine araştırma yapıyorum ama wikipedia dışında pek düzgün kaynağa erişemedim.Sizin bildiğiniz kaynaklar var mı başka? Ayrıca sinemaya yenilik getirmiş çığır açmış filmler konusunda da biraz sıkıntım var aklıma getirmeye çalışıyorum sırayla ama bir yandan da sizden öneri alayım dedim , fikrinizi belirtirseniz sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Bunuel'in Endülüs Köpekleri diye bir filmi vardır. Sanırım o film bayrak taşıyanı falan. Andy Warhol'un da birşeyleri vardı. Yakın dönemlerden David Lynch var aklıma gelen. Bir de deneysel tanımına ne ölçüde uyar bilemiyorum ancak Godard diye bir adam var. Belki Cronenberg. Sinemada çığır açan filmler için konu olarak sinema tarihine bakmak lazım. Çok fazla film var. Endülüs Köpekleri, Aya Yolculuk, Büyük Tren Soygunu, Citizen Kane, Metropolis, Potyomkin Zırhlısı, Paths of Glory gibi filmleri derste izlettirmişlerdi. Kimisinin akımı kimisinin çekimi hepsinde var birşeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 sinemaya yenilik getirmiş çığır açmış filmlerin başında bence kesinlikle matrix var. ilk defa o 360 derece dönüş falan kullanıldı diye biliyorum. onun yanında da biçok şey ilk defa o filmde kullanıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 ilk experimental film diyebilicegim eser sanırım, man with a movie camera'dır, esgecme derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Cuce said: ilk experimental film diyebilicegim eser sanırım, man with a movie camera'dır, esgecme derim. Vertov İşkencesi olarak bulabilirsin bu filmi yazıcıoğlunda falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 David Lynch, son filmini çekerken oynayanlar kim hangi rolde, filmin konusu ne, hangi sahnedeyiz gibi şeyleri bilmeden rol yapıyorlardı. Herif başlı başına bir experiment. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Ya Andy Warhol avant-garde'cı bir arkadaşımızdı. Böyle işlerle uğraştı. -_- David Lynch Rabbits falan izlenebilir, en deneysel sayılabilecek işi o var. Hani en acayip bulabileceğin filme bile Expressionist sinema diyip çıkılabilir işin içinden. Kore sinemasına falan aban, çekimler olsun bilmemne olsun, hollywood kıstasları dışında olacağı için hep, ilgini çeker. (Kore filmleri için imdb'ye Park yaz, Park isimli herkesi indir, hepsi koreli çünkü, bi de KİM Kİ diye arat, kim yani bunlar hesabı, sonuçlar güzel olacaktır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 izlemişsin gibi sanki değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 ilk sesli film, ilk renkli film, ilk film denemeleri, ilk kisa filmler, ara bul bunlarin hepsini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2009 Seni anca Karagarga paklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 aquila said: ilk film denemeleri, ilk kisa filmler. Bol bol at koşturulacak gibi bir his var içimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar