Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Filistin'de neler oluyor ? (bilgilendirici bir yazi)

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

eldar said:
24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten.

filistin'i özel kılan bilinir olması. insanlar sudan'ı da bilirse orada olanlara da tepki gösterir muhtemelen.

ek olarak bir bakıma simgeleşmiş bir sorun israil filistin. batının önayak olduğu müslümanlarca kutsal sayılan topraklara gecekondu gibi kurulan bir devlet. önceden yeşil bir yere devlet kurmayıp çölü yeşertmeye çalışmak için debelenmek ne kadar mantıksızsa, o devletin yaptıklarına daha fazla tepki göstermek de o derece mantıksız bişi zaten. olay duygusal. bunu anlamak çok zor olmasa gerek.

tabi tepkilerin duygusal olması, haksız olmasını gerektirmez. sivilleri hedef alanlara tepki vermek gayet insancıl bir şey.

gerillaya karşı türkiye'nin izlediği yöntemleri izleyebilirsin mesela. çünkü sivil öldürmek gerillaya karşı bir savaş yöntemi değildir, mantığını kullanırsan farkedersin ki siviller gerilla değildir. elinde silahı varsa zaten sivil değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Filistinden bize ne ve benzeri mesajlar atan insan müsveddelerinden tiksiniyorum. Her gün çocuklar ölüyor. Çocuk hastaneleri bombalanıyor. Bugün bunlara ses çıkartmayalım mı? Siz o kadar ikiyüzlüsünüz ki. İnşallah benzeri bir durum başınıza gelir de bu laflarınızı hatırlarsınız. Lanet olsun size.
Sosyal ağlarda paylaş

problem de o ztn hamasın cogu binası sivil bolgelerin ortasında. Hatta o fuzeleri israil vurmaktan cekinsin die sivillerin yasadıgı binalardan , camilerden vs. fırlatan da hamas. sivillerin arkasına sığınıp eylem yapıyorlar sonra 300 kisi 500 kisi öldu diye haberler cıkınca uluslararası toplumun destegini alıcaklarını umuyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

israil de tabiiki hicte masum sayılmaz . Butun msglarımda israilin tarafını tutarmısım gibi yazdım da ekliyim dedim. Bombardıman yaptıkları zaman onlarca sivilin ölcegini bile bile yapıyorlar. Bunun yerine gazzeye girip nokta operasyonlar da yapabilirlerdi. Ancak bu durumda kayıp vericeklerdi . Riskli bir operasyon sonuc olarak. ABD nin japonya'ya atom bombası atmayı tercih etmesi gibi birsey. Bunun dısında yaptıkları ambargo da insanlık dısı. Butun bunlar sizin basınıza hamas yuzunden geliyor .gonderin haması kurtulun msg ı vermeye calısıyor israil hukumeti ama bunun bir ise yarıycagını zannetmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...