Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 filistini özel kılan nedir bizim için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Ben hala başında bu kadar dert varken iktidar kavgasıyla ve iç savaşla uğraşan filistin halkına artık acıyamıyorum doğrusu. Arada masumlar kaynıyor; ama yine de acıyamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Reogmar said: filistini özel kılan nedir bizim için? bizim içinden öte bayadır süre gelen bir soykırım olarak görüyorum ben mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 eldar said: 24 veya 25 aralıkta Kongo'da iç savaşta 400 kişi katledildi, haber bile olmadı. Sudan'da etnik temizlik oluyor kimse müdahele edemiyor. Filistin'i özel kılan nedir anlayamıyorum. Orantısız güç kullanımıysa eğer gerillaya karşı orantılı bir savaş tahayyül edemiyorum zaten. filistin'i özel kılan bilinir olması. insanlar sudan'ı da bilirse orada olanlara da tepki gösterir muhtemelen. ek olarak bir bakıma simgeleşmiş bir sorun israil filistin. batının önayak olduğu müslümanlarca kutsal sayılan topraklara gecekondu gibi kurulan bir devlet. önceden yeşil bir yere devlet kurmayıp çölü yeşertmeye çalışmak için debelenmek ne kadar mantıksızsa, o devletin yaptıklarına daha fazla tepki göstermek de o derece mantıksız bişi zaten. olay duygusal. bunu anlamak çok zor olmasa gerek. tabi tepkilerin duygusal olması, haksız olmasını gerektirmez. sivilleri hedef alanlara tepki vermek gayet insancıl bir şey. gerillaya karşı türkiye'nin izlediği yöntemleri izleyebilirsin mesela. çünkü sivil öldürmek gerillaya karşı bir savaş yöntemi değildir, mantığını kullanırsan farkedersin ki siviller gerilla değildir. elinde silahı varsa zaten sivil değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 sivil ,hamas militanı ayrımı yapılması cok zor bunu filistinliler bile soyluyor. Ayrıca ilk dedigine de katılmıyorum 11 eylul olayları olduktan sonra ulkemizde iyi oldu geberdi gavurlar diye dusunen bir suru insan vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 israilliler arapları öldürmüş çok şaşırdım :O ama her threadde şu geçiyor " zionistler satın aldı araplardan o toprakları" yok öyle birşey. araplar uyurken,yahudiler silahlı örgütler kurdular,savaştılar,ülkelerini kurdular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 benim bildiğimde batının zoru ile toprak verdirtilme politası olduğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 filistin osmanli devletine attigi kazigin ceremesini cekiyor suan bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Filistinden bize ne ve benzeri mesajlar atan insan müsveddelerinden tiksiniyorum. Her gün çocuklar ölüyor. Çocuk hastaneleri bombalanıyor. Bugün bunlara ses çıkartmayalım mı? Siz o kadar ikiyüzlüsünüz ki. İnşallah benzeri bir durum başınıza gelir de bu laflarınızı hatırlarsınız. Lanet olsun size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Prawler said: Acaba Filistin ayni durumda biz olsak bu kadar uzulur muydu? Gercekten merak ediyorum. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Araplardan ne zaman bize hayır geldi tarihte hatırlamıyorum. Hep arkamızdan vurdular hiçbir zaman sevmediler bizi. O yüzden arapları sevmem güvenmem. AMA şuan için orda yaşanan durum tamamen insanlık ayıbıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 AMO said: sivil ,hamas militanı ayrımı yapılması cok zor bunu filistinliler bile soyluyor. başlangıç için 12 yaşın altındakileri öldürmeseler o da yeter. ya da sivil yerleşim yerlerini bombalamasalar sanki daha az sivil ölür? hmm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 arkadasin mesaji silinmis gericilerin burada kendilerine yer bulamadigindan dolayi sevindim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 problem de o ztn hamasın cogu binası sivil bolgelerin ortasında. Hatta o fuzeleri israil vurmaktan cekinsin die sivillerin yasadıgı binalardan , camilerden vs. fırlatan da hamas. sivillerin arkasına sığınıp eylem yapıyorlar sonra 300 kisi 500 kisi öldu diye haberler cıkınca uluslararası toplumun destegini alıcaklarını umuyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 israil de tabiiki hicte masum sayılmaz . Butun msglarımda israilin tarafını tutarmısım gibi yazdım da ekliyim dedim. Bombardıman yaptıkları zaman onlarca sivilin ölcegini bile bile yapıyorlar. Bunun yerine gazzeye girip nokta operasyonlar da yapabilirlerdi. Ancak bu durumda kayıp vericeklerdi . Riskli bir operasyon sonuc olarak. ABD nin japonya'ya atom bombası atmayı tercih etmesi gibi birsey. Bunun dısında yaptıkları ambargo da insanlık dısı. Butun bunlar sizin basınıza hamas yuzunden geliyor .gonderin haması kurtulun msg ı vermeye calısıyor israil hukumeti ama bunun bir ise yarıycagını zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 scorch said: Prawler said: Acaba Filistin ayni durumda biz olsak bu kadar uzulur muydu? Gercekten merak ediyorum. (tu) (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar