Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Pısırıklığınızı ekonomik kavramlara dayama lan. Hoca vaktinde bitiremiyosa onun kabahatidir, ben kalırım o ayrı, ama ekstra zamanda anlattığı şeyleri sınavda falan sorarsa dersten vaktinde çıkanların laf etmeye hakkı vardır yani. Bi tek o dersi almıyo kimse. Ayrıca hocanız games dersine müfredatın gerisinde kalıyorsa rektörle bi konuşun sdf. Ben bunu gerçek bi hikaye olarak algıladım ama tam okumadığım için allah belamı versin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 birbirini yakından tanıyan o kadar kişi arasından bir tanesi çıkar, geri kalanı çıkar; 5 tanesi çıkar, başka kimse çıkmaz. insan, matematikle açıklanamayacak bir zamazingodur. ben olsam 2 saat 15 dakikalık dersten sonra kafam birşey almaaycak durumdaysa çıkardım, başka bir programım varsa çıkardım (25 dakika uzamış ve bir 25 dakika daha uzaması muhtemel bir ders IIııyyy) hoca insanevladıysa, çıkan çıkar kalan sağlar bizimdir der dersini anlatmaya devam eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 kaan hoca başka dersin hocası olay gerçek ve game theory lik. tamamen yanlış anlamışın lan helal hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ginaly said: eğer ben çıkarsam ya -5 ya -10 alırım. eğer çıkmazsam ya 10 ya da 5 alırım. bu durumda benim çıkmamam daha mantıklı. aynı mantığı diğer eleman da güdecek ve o da aynı sayılarla karşılaşacağı için o da çıkmamayı seçecek. dolayısıyla kimse çıkmayacak. ps:tabi burada şunu belirtmek lazım, bu oyun sadece hocanın gözüne girmek açısından düşünüldü. eğer dışarı çıkınca daha fazla fayda sağlanacağı kabullenmesini yapsaydık matriximiz farklı olurdu. Ayrıca matrix'i değerlendirme yöntemin eksik sadece niteliksel. Yazdığın kazanç matrixi M olsun (resmini koyduğun). Sen p olasıkla çıkma kararı vereceksen ve 1-p olasılıkla çıkmama kararı vereceksen ve arkadaşın da q olasıkla çıkacak 1-q olasıkla çıkmayacaksa, bu durumdan beklenen kazanç: k(p,q) = v1.M.v2^t (çok basit bir "expected value" bulma prosedürü, değerleri olasıklıklarla çarp topla). vektörler ise v1 = (p, 1-p) v2 = (q, 1-q) Burda k, p ve q ile değişen beklenen kazanç fonksiyonu, ^t ise bir vektörün transpozu. Bunu iki taraf için de optimize etmek istersek; dk/dp = dk/dq = 0 olduğu nokta iki tarafında kazancının extremum olduğu noktadır (maksimum olduğunun kontrolü için aslında ikinci türevde gerekebilir başka durumlarda). dolayısıyla bu sefer dk/dp = [1 -1].M.v2^t = 0 dk/dq = v1.M.[1 -1]^t = 0 matrix denklemlerini elde ederiz. Bu denklemler içersinde M matrixinin girdilerini girerek iki taraf için optimal olan durumun p ve q'ye göre değişimi elde edebilirsin. Game theorynin amacı da budur. Herşeyi biz mi yapıcaz arkadaşım. Ayrıca güzel bir yaz döneminde bize süper bir matematiksel fizik dersinde düşmanlarımızı tanımamıza yarayan bilgiler de velen Prof. Dr. Haluk Beker'e burdan saygılar sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Sly-One said: kaan hoca başka dersin hocası olay gerçek ve game theory lik. tamamen yanlış anlamışın lan helal hehe Ben games hocası böyle bi bok yedi diye anladım lan, hakkaten başarılı bi herifim bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Kaan tamamen yanlış anlamışsın lan helal ahaha Ders, sürekli bilgisayar labında işlenen Translating Texts on Business & Economics sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ben de onu dicektim o matriste 1,1 ve 2,2 0,0 ; 0,0 olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ginaly said: bu kadar güzel anlatılamaz =) o değil de sınıf küçük zaten öğretmen büyük ihtimalle herkesi tanıyor, çıkmamak en mantıklısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ZaugnaKhaldun said: Kaan tamamen yanlış anlamışsın lan helal ahaha Ders, sürekli bilgisayar labında işlenen Translating Texts on Business & Economics sdfsd Business&Economics beceremeyenlerin "bari tercümesini yapabilelim" diye aldığı bir ders yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Evet, kazanacağım parayla döverim seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 En sevdiğim yemek baba parası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 kac yasina gelmis kadin ya, dersten cikiyo diye ogrenciyemi takacak. takarsada taksin ayrica ben yazdiktan sonra alirim notumu diye dusunuyorum ben nedense hep :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 25 dk daha durup o sure icerisinde mario oynarim.olmadi solter oynarim.olmadimi cep telefonu cikarip sonic oynarim. 6 senedir yaptigim sey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Kanaat notu mu kasıyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Chastise, Ginaly ve Ardeth'e saygı duydum, paticik sevgim bir miktar daha arttı bu topic sayesinde. Edit: Sly sana da saygı duyuyorum abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 bu arada ginaly nin çiziktirdiğine göre milletin çıkması ile çıkmaması aynı derecede olası aslında. 0,0 düşünürsek kazanç/kayıp aynı. herkes çıkarsa kimseyi etkilemez, herkes kalırsa da kimseye kazanç sağlamaz çünkü. sol üst ve sağ altta neş eküilibriyum var diyebiliriz yani. p.s. ben de biliyorum bunları lan deme çabası. p.s.2 kaan beni pazarla, halk beni sevsin değerimi anlasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 universitede kanaat notunu ilk defa duyuyorum.Bide her hocanin illaki bir yalakasi vardir veya o dersi gecmesi onun icin hayat memat meselesi olan bir insan illaki cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 O zaman arkada mario oynamanın sana pek yararı olmadığını da biliyosundur heralde diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 direk kanaat notu şeklide olmuyor zaten sınırda bir notun olduğunda hocaya yükseltmesi için gittiğin zaman hoca'nın sana gıcık olmaması gerekiyor. daha öyle bir duruma düşmedim çok şükür sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 tum sure boyunca mario oynanmaz elbette benim demek istedigim son 10 dakika kayisin koptugu anlarda.hocanin zaten 25 dakika daha ders islemesi yonetmeliklere aykiri bi durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 hocanin yanina gitmek bana biraz ters acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 nu modelde zaten eksik bir nokta var. hocanın egosu kaç? 100 kişilik sınıfta 5 kişi kalsa o hoca kaç dakika daha ders anlatır ki? hoca diyorum ama bak, asistan falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ben bi hocadan teke tek fourier analizi dersi almıştım (nerdeyse teke tek detaylara girmeyeyim sdf) fizik bölümünü seviyorum ego sıfır (bi kaç kişi dışında). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Xaenin said: Kanaat notu mu kasıyosun? Xaenin said: O zaman arkada mario oynamanın sana pek yararı olmadığını da biliyosundur heralde diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Ardeth said: ben bi hocadan teke tek fourier analizi dersi almıştım (nerdeyse teke tek detaylara girmeyeyim sdf) fizik bölümünü seviyorum ego sıfır (bi kaç kişi dışında). ben zaten böyle atıp tutuyorum ama üniversite tecrübesi yarım dönemlik bir adamım. 10. senemde 3. affımda ben de çok hocalarla 1v1 sınava girmiş birisiyim, hatta soruların çoğunun cevabını bizzat hocalardan almışlığım da var. hocalarınızı sevin lan, idealist insanlar gerçekten çoğu. ben olsam bi tarafımda bile olmaz. benim anlattığım dersten çıkan adam nah geçer benim dersimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar