Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jazz ..

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Jazz tarzi muzikler ariyorum.. Acikcasi hayatimda hic dinlemedigim bir muzik tarzi oldugu icin pek bir bilgim yok. Kendimi davul da gelistirmem icin olmazsa olmaz bir muzik tarzi oldugu icin dinlemem lazim. Akliniza gelen tum jazz guruplarini benimle paylasirsaniz sevinirim..

Simdiden tesekkurler ..
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle yardımcı olmaya çalışayım o zaman sana

jazz çok geniş bir müzik türü, iki jazz şarkısı dinletirim sana, aynı müzik türü olmadıklarına yeminler edersin.

ne tür seveceğin önemli. bunun için de, birkaç çeşit complation albüm edinmeni tavsiye ederim. genellikle aynı tarzları barındırırlar ama yine de farklı kişiler olacağından, birisi çok hoşuna gittiğinde ondan yola çıkarak, internet veya çevrede o kişiyi sevenlerin başka kimleri sevdiğini takip ederek ilerleyebilirsin.

louis armstrong, charlie parker güzel başlangıçlar olabilir, kökten :)
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
BEST OF JAZZ VAR İÇİNDE 100 TANE PARÇA VAR GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİLER GİBİSİNDEN BİŞEY BİDE SINIFLANDIRMIŞLAR ONU
LATİN CAZ
VOKAL CAZ
BİLMEMNE CAZ GİBİ İŞTE BİRAZ PAHALI AMA EDİN

edit: niye büyük bilmiyorum : )

izmirdeysen bundan bir takım sana benden hatta :P
Sosyal ağlarda paylaş

D&R'larda felaket ucuz fiyatlara remaster boxsetler satiyorlar Nat King Cole, Lester Young, Charlie Parker falan, sax hastasi bunyelere tavsiye edilir, pederden araklayiverdim ben de, erenkoy d&r'da yiginla vardi bir aralar, toparlanabilir bir ara.

Fusion kisinin kulagina bagli olarak yorabilir de, kokune kadar improvizasyon/teknik kasiliyorsa kafam sisti diyenler de oluyor, zevkine gore tamamen, iyidir ama.

http://www.dr.com.tr/FO/ProductDetailForMusic.aspx?work_no=0000000250234

20 liraya dusmus ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat ugrastim ve sonunda verilen tum isimlerin en az 1 albumunu indirdim. 2.5g tuttu. Soyle bir listem oldu. Daha baska isimlerr yada ozelliklede olamzsa olmaz albumler soylerseniz sevinirim.

Yardim eden herkese cok tesekkur ederim .

Best.Jazz.100.6CD
Al_Jarreau-Love_Songs-2008-SnS
Charlie Parker - Birth and Dizz
George Benson - Weekend in LA
Glenn Miller Orchestra - In the Digital Mood
Gypsy Jazz - Exitos del Jazz CD 1-2-3-4
John Patitucci - Heart of the Bass
Louis Armstrong - Giants of Music (2002)
Marcus Miller - Marcus 2008
Miles Davis - Muted Miles [PRCD-30802] 2008
Mr. Scruff presents- Keep It Solid Steel (2004)
Stanley Clarke
The Jazz Crusaders The Pacific Jazz Quintet Studio Sessions
Sosyal ağlarda paylaş

epey uzun biseyler yazdım ama sayfa seciliyken backspace e basınca silindi. ozet gecicem.

caz en eski populer muzik turlerinden biri oldugu icin epey degisim geciriyor. benny goodman louis armstrong gibi eski topraklar seyirciye yonelik havadar swingler yapar. benny goodman cok eski ve klarnetci oldugu icin ilgini cekmeyecek buyuk ihtimalle ama louis armstrong un canlı albumlerini best oflarını dinlemeden bırakma. bayan caz vokallerinden ella fitzgerald ve favorim billie holiday i dinleyebilirsin. nat king coleun caz standardı haline gelmis tek sıkımlık sarkıları beni pek sarmasa da standards recital albumunde modern yorumlarını dinlemeni oneririm. sonraki jenerasyon cazı ozgurlestiriyor diyebiliriz john coltrane charlie parker sonny stitt miles davis gibi muzisyenlerle. miles davis canlı calarken sarkıyı destekler, geri planda kalmayı tercih eder, kompozisyon adamıdır daha cok. birth of the cool ve miles davis and horns albumlerini oneririm. john coltrane ise diger enstrumanları neredeyse susturur ustun emprovizasyonuyla; buldugun butun canlı albumlerini edin, bi de in a sentimental mood u edin. o donemin telli kısmından wes montgomery ilgini ceker. iyice sindirdikten sonra bitches brew albumunu acık bi zihinle dinle, deneyseldir bir anda hosuna gitmeyebilir. sonra jazz rock ve fusion geliyor ki cok da hastası degilim, pat methenyyi tenzih ediyorum. cellar doorda miles davisi john mclaughlinle dinleyip bi de jeff beckin 70lerin sonundaki albumlerine bakabilirsin. marcus miller jaco pastorious soylemisler zaten.

ama bana tek bi album soyle dersen, sketches of spain derim.
ha bi de art tatumun hayvanlıgına sahit olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...