Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klavye ve Mouse tavsiyeleri

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Klavyemi ve mousemi değiştirmek istiyorum. aradığım özellikleri yazayım;

klavyede;
Enter tuşu büyük olacak, tuşları minimum seste olcak, yazı yazarken veya oyun oynarken arkamda uyuyan kişi rahatsız olmayacak yani. makro tuşları olsun gibi bi takıntım yok. oyunumu rahatça oynayabileyim yeter.

gelelim mouse'ye;

mouse oyunlarda zaten en önemlisi. hassasiyeti tatmin edici olacak, ya mouseyi aldığımda yanında üstünde kullanmak için zemin verecekler, ya da her zeminde sorunsuz çalışıcak bıktım zemin sıkıntısından gazete kağıdı kullanıyorum oda kayıyor hassasiyet dandik falan. bide benim mousemin üstünde bi tuş var tek tıkta mouse hızını arttırabiliyorum bu özelliğinde olduğu bi mouse olursa daha güzel olur ama şart değil. kablosuz olcak bide.

fiyat olarak ikisi toplam 150 200 bişey harcayabilirim gibi görünüyor. alternatifleri ve özelliklerini sunarsanız sevinirim.

teşekkür
Sosyal ağlarda paylaş

Copperhead 150 kusur lira olmasi grekiyor, g9 da aynen 200 e yaklasik bi fiyatta.

klavye icin buyuk enter tanimina uygun logitech wave ve revoltec fightboard var oyuncu klavyesi olarak.

90 liraya bu klavyelerden birini + logitech g5/mx518 ayarinda bi mouse ve mouse pad alabiliyorsun toplamda 200 liraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ondan değil ama benim a4tech bilgisayar masası zemininde iyi gibi ama mesela mouse bi anda sol yaparken sağa doğru kaçıyor falan.Oyun içinde target alma problemi çok yaşıyorum tıklayamıorm adama çok titriyor.Bazende hiç kaymıyor o yüzden memnun değilim.Bi de teknosa'dan aldım ilk aldığım hafta mouse'un tuşları bozuldu sol tuş basmadı falan gidip değiştirdim.Ama fark alcakları için yine aynı mouse'u almak zorunda kaldım :)

Tabi her a4tech aynı olcak diye birşey yok bence sen alcağın yerden bi test etmek iste.

bu arada bilgisayarımdan mouse'un hassaslığı ve mouse hızı falan herşey ayarlıdır onla ilgili bi problem yoktur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Edit : Dartanian, senin kullandığın mouse bundan değilmiş sanırım. Bence bunu alıp dene bir de :)

Bir de şu mouse pad'i öneririm. Ben mouseyi bununla rahat rahat kullanıyorum.

Ben bu mouse'yi almadan önce çok araştırdım.
Bütçeniz kısıtlıysa mouse'ye çok para vermek istemiyorsanız uygun fiyat+performans istiyorsanız bu mouse'yi kaçırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Xenocide said:
arkadaşlar G9 almış bulunmaktayım ancak şimdi geriye zemin problemim kaldı. Mavi'nin resmini koyduğu gibi büyükçene güzel bi zemin lazım ama 10 liradan fazlada ödeyemem ona artık. var mı bu konuda bana yardımcı olabilecek?

en aşağıda kalmış.

MX Revolution alcaktım aslında, ama baktımki MX revo. 1000 DPI, G9 3200 DPI. revo bide daha pahalı. tabi kablosuz olmasının avantajı var ama yinede gönlüm el vermedi 3200 dpi'ı bırakmaya.

Neyse sonuç olarak mouseyi aldım artık. pad lazım pad.
Sosyal ağlarda paylaş

Klavye olarakta Logitech G15 aldım;
http://www.everythingusb.com/images/list/logitech-g15-gaming-keyboard-2007.jpg

ancak bir sorunum var LCD panelinde program switch yapamıyorum. otomatik switch açınca değiştiriyor ama manual switch yapamadım bi türlü. bu klavyeyi kullanan başka kimse varmı? bide klavyenin üzerinde türkçe karakterler yok o da bir eksi sayılabilir. ama zaten bakmadan yazdığım için pek problem olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

pc'yi baştan başlatmak gerekiyormuş meğersen. neyse o sorunu çözdüm. şimdi sıradaki sorunuma geleyim. Klavye, windows tam olarak açılmadığı sürece aktif hale gelmiyor. şöyleki, benim hdd'de bi problem var şu anda ve her pc'yi açtığımda hdd'yi scan etmek istiyor işlemi geçmek için bir tuşa basınız diyor ancak klavye windows açılmadığı için aktif olmuyor ve geçemiyorum. bunuda çözersem sorunum kalmayacak

edit: abimin dediğine göre bu sorun USB olmasından kaynaklanıyor. PS2 çevirici kullanırsam düzelirmiş. şimdi onu deneyeceğim bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan in dedigi gibi usb key. supp. i aktif edersen problemin devam etmemesi lazim. Klavye bios yuklendigi gibi calismaya basliyor yalniz hdd den boot edildikten sonra isiklari yaniyor ve ancak isletim sistemi boot edildikten sonra lcd app. ler gorunur hale geliyor.

ps/2 den kullanirsan klavyeyi lcd ekran koskoca G15 yazisindan baska bisey goremezsin.

application switch icin ise yuvarlak onay tusuna tekrar basarak alt-tab gibi calisan fonksiyonuna ulasabilirsin, boylelikle profil belirtmediysen (degisen uygulamayi goster, yok ne bileyim favori uygulamalar, screensaver saat v.b.) o uygulama kalir.

kullanim kilavuzunu okumadan olacak gibi bisey degil, birsuru luzumsuz kombinasyon var. Ztn hevesin gecer cok zaman gecmeden =PP
Sosyal ağlarda paylaş

Yumusuyor o tuslar basmakta israr edersen

manuel ini aratirsan bulursun bu arada , neredeyse heryerde var gibi birsey. Icindeki kitapcigindada yaziyordu ama hic ilgilenmedim dedigim gibi.

Esh su siteleri vermisti bana fan made yazilimlar ve diger yakisikli yazilimlar icin;
www.g15mods.com
www.g15forums.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...