Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düşük fps nedenleri


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle sistemi yazayım;

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, 2.21 GHz
2GB DDR Ram
ATI Radeon x800 GT 512MB VGA


Windows C: sürücüsünde kurulu iken, WoW D sücüsünde kurulu.

Dalaran'da 5-10 fps arası, normal haritalarda 15-30 fps arası alıyorum. Bana aşırı düşük geliyor. Tamam, aşırı über bir sistem değil ama bu derece sürünmemesi gerekli.

Çok fazla kullandığım add-on da yok. Atlas, Recount, CT Raid, QuestHelper. Bunları kullanıyorum add-on olarak.

Bu kadar kötü fps'in nedeni neler olabilir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

questhelper ve recount asırı memory yer. ozellikle questhelper'ı kullanmadıgın zamanlarda kapatırsan fps'ye buyuk oranda etki ettigini anlayacaksın. en azından map'i acıp hide edebilirsin, bu sekilde bile etkisini hissediyosun.

recountu da verilerle isin bittiginde resetle, memorynin dustugunu goreceksin. eger fubar performanca eklentisi varsa goruyosun addon memory, fps vs.

ayrıyetten golgeler wotlk ile tamamen degisti biliyosun. golgeleri kapatmak da etkiler sanıyorum. ben hersey fullde dalaranda qh'yi kapatarak 40 fps alıyorum.

sistemim;
intel c2d 2,66
hd4850
2gb ram
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

questhelper açıkta olsa dalaranda o fps çok düşük benim sistemim seninkinyle nerdeyse aynı ama questhelper açık dahi olsa dalaranda 15-20 arası normal haritada 20-30 arasında bi oran alıyorum raidde de 15-30 arası gidip geliyor fightin yoğunluğuna bağlı.
oyun açıkken sende benim gibi windowed mooda oynuyorsan ve sürekli explorer yada firefox açıyosan oyunda enteresan bi fps düşüşü oluyor sora oyunu açıp kapaman gerekiyor
sanırım bu opengl ve direct3d ile alaklı bir sorundu
www.blizzard.com/support tan wow için olan kategoride bu dediğimle alakalı ayarlar vardı ordan bakabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem eskiyse golgeler mutlaka lowest'ta kalsin, hele hele ahim sahim sistemim var diyorsaniz bile medium'da tutun, high ile medium golgeler arasindaki tek fark anti-aliasing biraz dusuyor, ama framerate kazanci bayagi fazla oluyor.

Release doneminde ben x800xt, p4 3.0 prescott ile oynuyordum oyunu da, retail donemden simdiye kadar ahim sahim gelismeler oldu, poligon sayisi olsun texture olsun, efekt olsun vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...