Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oz-De-Bir Türkiye Geneli D/II

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba ,
Bu gün öz-de-bir Türkiye Geneli 2. Sınavına girdim ..
www.ozdebir.org.tr den cevaplara baktım fakat ilk 20 soruya baktım arada bir iki tanesi doğru geri kalan hepsi yanlıştı ..
Bu mümkün olmayan bir şey çünkü otraokul seviyesindeki sorular ve içinde kafa çalıştırıcı bir şeyler bulundurmayan sorular ve yaklaşık 10-15 kere çözüp kuzenime de çözdürdüm ..
Oz-De-Bir Türkiye Geneli D/II Sınavı B Kitapçığının cevapları yanlıştır , yanlış olmak zorundadır.
Internnetten bakıp benzeri bir şeyi fark edenler lütfen mesaj atsınlar , kafayı sıyırmak üzereyim , doğru mu yanlış mı ?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Ayrım var . şimdi sen öss ye hazırlanıosan konular farklı lgs ye hazırlanıosan konular farklı nasıl aynı olur . Ayrıca geçmiş olsun batırmışsın sınavı bana göre bir cevap anahtarı o kadar hatalı olamaz yada sen yanlış kitapçığa bakıosun A yerine B ye falan bakmışsındır dikkat et .
Edit : Yazım hatası bu konuda özel bi yeteneğim var galiba :)[signature][hline]Bazen Savaşı Kazanmanın Tek Yolu Savaşı Kaybetmektir .
[Bu imza zgrw tarafından 09 May 2004 14:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 09 Mayıs 2004 14:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
:D oda hoş . Dedim sana yanlış bakıosundur siye :)[signature][hline]Bazen Savaşı Kazanmanın Tek Yolu Savaşı Kaybetmektir .
[Bu imza zgrw tarafından 09 May 2004 14:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 09 Mayıs 2004 14:31 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 09 Mayıs 2004 14:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
TheDarkOne, 09 Mayıs 2004 14:31 tarihinde demiş ki:
Sayın arkadaşlar bu kerizliğim bağışlayın Sözel bölüme bakıyormuşum sizlerden çok özür dilerim .. :)

sınavda sayısalı sözele işaretlemede
(ben bi sınavda yapmıştım 10. soruda farketmiştim. nası bi gazla çözüyosam :-) )

[Bu mesaj SethGarrett tarafından 09 Mayıs 2004 14:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Matematik baya zor geldi baya yahu, arkadaşlara da öyle. Mesela inek bir dostum var Yiğit diye adam hep 45, 44 mat yapardı bugünkü sınavla 40 yapmış, ben de 37 doğru yaptım. Zor olduğu için normal diye düşünüyorum. Fen 33, Türkçe 40. Bu özdebir çok kasıyor be, ÖSS böyle olmayacakki.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a ; Grynn , Botanika)

Mesaj tarihi:
Ulan bi özdebir sınavına giremedim hep kaçırıyorum :)[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Mesaj tarihi:
Ben geçen sene Kenan Evren And. Lis'te girmiştim o sinava bütün sınav Şükrü Saraçoğlunun içi gözüküyodu oraya bakmıştım ahah.[signature][hline]_NoelBaba_ ''Orkidin şarkısını her akşam televizyonda dinliyorsam Ajdarı(Vatana millete mal olmuş şahsiyeti) hayli hayli dinlerim'' der.Nane nane nane nanna nanna ne!!! :)
Mesaj tarihi:
sınavın zorluğu bence pek birşey ifade etmiyor. toplamda 1-2 yanlış yapan çok kişi çıkar.. demin arkadaşım söyledi 290 puan yapmış.
özdebir'e girmedim ama güvenderde geçen sene 16 tane 180 yapan varmış, bu sene de yapan tanıdıklarım var. yani sınav ne kadar zor olursa olsun sonuçta iyi yapanlar her zaman oluyor![signature][hline][email protected] | 6254196
Mesaj tarihi:
töderden bende 260 küsür aldım.
Birey in sınavlarına giriyorum 275 flm yapıyorum inanılmaz kolay.
ya ama bizim FDD nin sınavları çok zor 255 i geçemiyorum.Çok kazık.
bizden daha hiç 300 alan yok. Türkiye genelinde..[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Mesaj tarihi:
ama özdebir hep zor oluyo zaten[signature][hline]Here I'll stand on the firing line
Here I'll walk through the field where I died
I will fight and let the voice ring true
I am the ghost.Standing next to you
Mesaj tarihi:
Türkçesi çok kolaydı , geometri ve matematik fena değil , fizikte feci dikkatsizlik yaptım , biyoloji de eh ..
Türkçe 43 net , mat 39.25 fen 33 net sosyal de 20 filan
262 küsür bir şey hesapladım siz kaç yaptınız ?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
blackchaos, 09 Mayıs 2004 16:00 tarihinde demiş ki:
töderden bende 260 küsür aldım.
Birey in sınavlarına giriyorum 275 flm yapıyorum inanılmaz kolay.
ya ama bizim FDD nin sınavları çok zor 255 i geçemiyorum.Çok kazık.
bizden daha hiç 300 alan yok. Türkiye genelinde..

fdd nin Türkiye geneli 1. sine girmiştim baya kolaydı ama o zaman konular bitmemişti haliyle biraz düşük geldi , ama bildiklerim çok kolay gelmişti ..
Onun dışında fdd geometri ve fdd matematik kitapları baya kafa çalıştırtmaya yönelik ve güzel kitaplar .( fizikde fena değil de bizim anafen[ankara] fizik üzerine tanımam )[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
TheDarkOne, 09 Mayıs 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
Türkçesi çok kolaydı , geometri ve matematik fena değil , fizikte feci dikkatsizlik yaptım , biyoloji de eh ..
Türkçe 43 net , mat 39.25 fen 33 net sosyal de 20 filan
262 küsür bir şey hesapladım siz kaç yaptınız ?

Yanlis hesaplamissin 267.319 olmasi lazim.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Mesaj tarihi:
Şu havuz sorusunu yapan varmı ? sürekli 60 buluyorum ..

işlemlerim : x(1/40 - 1/60)=1/2
buradan x=60 çıkıyor .. Nerede hatam ?

edit : Girmeyenler için soruyu da yazayım ..
Bir A musluğu bir havuzu tek başına 60 dakikada dolduruyor. Bir B musluğu ise aynı havuzu tek başına 40 dakikada boşaltıyor. Havuz doluyken iki musluk aynı anda açıldıktan kaç dakika sonra havuzdan boşalan su miktarı havuzda kalan su miktarina eşit olur ?

[signature][hline]Paticik Album Resimlerim
Istiaron
Ruler of fizX and graphX

[Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 09 Mayıs 2004 19:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cevap 40 olabilir mi? yanlış çözmediysem tabi :)
yapım yolum şu: A musluğu 60 dakikade dolduruyor, B musluğu ise 40 dakikada boşaltıyorsa A'nın dakikada doldurduğu su miktarına 2x diyelim, B'nin boşalttığına da 3x diyelim. O zaman bu havuzun içindeki toplam su miktarı (2x * 60) 120x olur.

soruda sorulan zamana "t" dersek;
t sürede boşaltılan su miktarı 3x*t olur. içeride kalan su miktarı ise 120x - x*t olur.. öyleyse eşitliği kurarız:
3xt=120x-xt

t=40[signature][hline][email protected] | 6254196
Mesaj tarihi:
said:
Angelfire, 09 Mayıs 2004 16:38 tarihinde demiş ki:
ama özdebir hep zor oluyo zaten

yau bende girdim bugün cevaplarına bakmadım ama çokta güzel geçti ve kolaydı da yani.. herhalde 250-260 arası bişe alırım..
  • Yeni Oluştur...