Bone Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 TÜBİTAK'ı biliyordum da, BTYK'i ilk defa duyuyorum. Ankara'da toplantısı olmuş, çok komiğime gitti, Tayyip Erdoğan'ı çağırmışlar. Başka bir haber yok bu konu hakkında, ama Tayyip Erdoğan hemen mali krizden bahsetmiş. Mali kriz psikolojiktir felan demiş. Tuhafıma giden nokta, Bilim ve Ekonomi taban tabana zıt şeylerdir. Elbette Bilimin Ekonomiden yararlandırığı, Ekonominin de Bilimin bilgilerinden yararlandığını söyleyebiliriz. Ama Ekonomiyi elinde tutan kişilerin Bilim olayıyla uzaktan yakından alakası yoktur, eskiden beri. Bilim adamlarının (misal Erdal İnönü) bir ülkenin bilimini güçlendirdiği zaman ekonomisinin de gelişeceğini söyler. Ekonomik adamları için ise, bilim, ekonominin iyi olduğu zamanlar "ilgi gösterilebilecek" lüks bir tüketim hadisesidir. Burdan şuraya gelmek istiyorum. BTYK'de dönemin bilim adamlarından birinin çağrılıp konuşturulması yerine, Mali kriz "uzmanı" birisi çağırtılıp Ekonomi konusunda nutuk atması ne acıdır. Bence bu, Türkiye'de Bilimin gelişmemesi unsurlarından biridir. BTYK toplantısında bile hemen kriz, ekonomi gibi konular ön plana çıkartılıyor. Gönül isterdi ki, BTYK'de Artificial Intelligence, Uzay yolculuğu, Bioteknoloji gibi konulardaki gelişmelerden bahseden birileri çağrılsaydı ve konuşsaydı. Ama o zaman herhalde gazetelere bile yansımazdı o toplantı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 said: BİLİM VE TEKNOLOJİ YÜKSEK KURULU Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) 4 Ekim 1983 tarihinde 77 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulmuştur. Kurul'un yasayla belirlenen görevleri; Türk Bilim Politikasının yürütülmesi, uzun vadeli B&T politikalarının tespitinde hükümete yardımcı olunması, hedeflerin saptanması, plan ve programların hazırlanması, kamu kuruluşlarının görevlendirilmesi, özel kuruluşlarla işbirliği sağlanması, gerekli yasa ve mevzuatının hazırlanması, araştırıcı insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması, araştırma merkezlerinin kurulması için tedbirler alınması, araştırma alanlarının tespit edilmesi ve koordinasyonunun sağlanmasıdır. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakanın başkanlığında, ilgili Devlet, Milli Savunma, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık, Orman, Tarım ve Köy işleri, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları ile YÖK Başkanı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarları, TÜBİTAK Başkanı ile biryardımcısı, TAEK Başkanı, TRT Genel Müdürü, TOBB Başkanı ve YÖK'ün belirlediği bir üniversitenin seçeceği bir üyeden oluşur. Yasayla yılda en az iki defa toplanması planlanan Yüksek Kurul ilk toplantısını 9 Ekim 1989'da yapmıştır. Görüyoruz ki Özal'dan beri var olan bir çiftlik. Yüksek kurul üyesi adı altında extra cash indragandisi. Diyeceksiniz ki, hiç mi bi işe yaramıyordur, e yarasa haberimiz olurdu herhalde, di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 AB muzakerelerinde en cabuk acilip kapanan baslik bilim ve teknoloji idi demekki avrupalinin gozune girmis bunlar :p ahkam kesmeyip sozu forumun kadrolu bilim adami ardeth e birakiyorum aslinda birakmama gerekte yok atlar birazdan buraya :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Economics is the social science that studies the production, distribution, and consumption of goods and services. tayyip erdoğan alakasız olmuş ama bilen biri tarafından yapılan ekonomi üzerine doyurucu bi konuşma bence iyi ve yerinde olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Bone said: Tuhafıma giden nokta, Bilim ve Ekonomi taban tabana zıt şeylerdir. Elbette Bilimin Ekonomiden yararlandırığı, Ekonominin de Bilimin bilgilerinden yararlandığını söyleyebiliriz. Ama Ekonomiyi elinde tutan kişilerin Bilim olayıyla uzaktan yakından alakası yoktur, eskiden beri. ney ney ney? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 in the butt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Bone said: TÜBİTAK'ı biliyordum da, BTYK'i ilk defa duyuyorum. Ankara'da toplantısı olmuş, çok komiğime gitti, Tayyip Erdoğan'ı çağırmışlar. Başka bir haber yok bu konu hakkında, ama Tayyip Erdoğan hemen mali krizden bahsetmiş. Mali kriz psikolojiktir felan demiş. Tuhafıma giden nokta, Bilim ve Ekonomi taban tabana zıt şeylerdir. Elbette Bilimin Ekonomiden yararlandırığı, Ekonominin de Bilimin bilgilerinden yararlandığını söyleyebiliriz. Ama Ekonomiyi elinde tutan kişilerin Bilim olayıyla uzaktan yakından alakası yoktur, eskiden beri. Bilim adamlarının (misal Erdal İnönü) bir ülkenin bilimini güçlendirdiği zaman ekonomisinin de gelişeceğini söyler. Ekonomik adamları için ise, bilim, ekonominin iyi olduğu zamanlar "ilgi gösterilebilecek" lüks bir tüketim hadisesidir. Burdan şuraya gelmek istiyorum. BTYK'de dönemin bilim adamlarından birinin çağrılıp konuşturulması yerine, Mali kriz "uzmanı" birisi çağırtılıp Ekonomi konusunda nutuk atması ne acıdır. Bence bu, Türkiye'de Bilimin gelişmemesi unsurlarından biridir. BTYK toplantısında bile hemen kriz, ekonomi gibi konular ön plana çıkartılıyor. Gönül isterdi ki, BTYK'de Artificial Intelligence, Uzay yolculuğu, Bioteknoloji gibi konulardaki gelişmelerden bahseden birileri çağrılsaydı ve konuşsaydı. Ama o zaman herhalde gazetelere bile yansımazdı o toplantı :) Bence biraz abartmissin... Yani arkabahce muhabbeti, siyaset vs. bunlara katiliyorum ancak bilim/ekonomi iliskisi pek de soyledigin gibi degil. Ha ekonomiden kastin bakkal defteriyse hakli olabilirsin belki ama ozellikle "ilgi gosterilebilecek"ten cok daha ote, ihtiyac olarak algilandigini bircok yerden duydum, duyuyorum, yasiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 abi ekonomi bildiğin bilim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar