Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Selamlar, Oynamak istediğim Silent Storm diye bir oyun var. Oyun biraz eski. Sanırım biraz da çatlak bir oyun çünkü 4GB ram ile çalışmıyor. Ben de sırf onun için kasayı açıp 2GB ram'i çıkartmak istemiyorum. Software kullanarak Vista'nın 2GB ram görmesini sağlayabilir miyim? Msconfig -> Boot -> Advanced Options'ta ram limitleme ayarı varmış. Ama Boot tabına girince boş bir liste çıkıyor ve tuşların hiç birine basamıyorum. O yüzden o işe yaramadı. Var mı başka bir yolunu bilen? (Aşağıdaki tuşların hiçbirine basılmıyor) Edit: Vista yanında Ubuntu da yüklü. Bootloader olarak Grub var. Sanırım o yüzden Boot kısmı boş gözüküyor. Bcdedit diye bir tool varmış ama o da çalışmıyor. Grub ayarlarıyla aynı işi görmenim bir yolu var mıdır acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 win xp emu kullan dicem :) hatta önce virtual pc kur sonra normal xp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Grub ile yapamayacağına neredeysa eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Yukardaki sorun hala devam ediyor ve sinirimi bozuyor. Eskiden sadece Silent Storm oynayamıyordum. Neyse oynamayıvereyim dedim bıraktım. Şimdi aynı sorun Bully'de de çıktı. 2 GB'dan fazla ram'le çalışmıyor meretler. Virtual PC ile uğraşmak istemiyorum. Son çare olarak deneyebilirim ama başka bir çözümü olması lazım. EDIT: GERGE'nin tahmin ettiği gibi Grub'dan ayarlamaya çalışmak işe yaramıyor. Bcdedit çalışması için cmd'ye sağ tıklayıp admin olarak çalıştırın denmiş. Ama o da işe yaramıyor, yani BCD ayarlarında bir şeyler bozuk ama nedir ve nasıl düzelir bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Silent storm cok iyi oyundur bi gorev kafadan 3+ saat surdugu icin zamansizliktan oynayamiyorum. =/ vista kurduktan sonra hic denemedim calisip calismadigini acikcasi birazdan deneyim bende bi problem var mi diye, external disk de duruyordu kurulu vaziyette. win2k uyumlu olarak calistirmayi denedin mi exe i? bazen tutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Denedim denedim. 4GB varken amuda kalksan çalışmıyor oyun. İşin komik tarafı Silent Storm Ubuntu ve Wine ile çalıştı. Grafik ayarlarını tamamen açınca grafik hataları oluyor ama orta ayarlarla oynayabildim. Şimdi derdim Bully ile. XBox gamepad'i aldım Bully oynicam diye seviniyodum hevesim kursağımda kaldı. Silent Storm hiç çalışmıyordu. Bully çalışıyor ama grafik hataları yüzünden oynanabilecek durumda değil. Duvarlar kaybolup geri geliyor yanıp söner gibi. Binaya giriyosun ikinci katın zemini yok. Uçarak ilerliyosun falan... =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 4gb ram kullanan ve bu problemi yasayan bi kac kisi nvidia nin 158 ve oncesi driverlarini kurarak oyunu oynayabilir hale gelmis ilginc bi sekilde, forumlarda rastladim. compat. mode falan yalanmis evet bendede calismiyor mudehalesiz haliyle. bully icin iyi sanslar =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar