Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Abi yeni teknolojiyle X noktası hedefse onun için bir çok noktadan geçmiyosun o X noktasını vuruyosun doğal olarak fazla da can kaybı olmuyo
logcupasa Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 20-30 yıl ıcınde bu lafı tekrarlayın gorıyım :) kuresel ısınmayla bırlıkte su savaslarında arap ulkelerıne saldıracak olan batılı ulkelere arap ulkelerı bulabılırlerse nukleer sılahalrla karsılık verecekler sonrası amerıka bunlara nukleer gum ...
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 logcupasa said: 20-30 yıl ıcınde bu lafı tekrarlayın gorıyım :) kuresel ısınmayla bırlıkte su savaslarında arap ulkelerıne saldıracak olan batılı ulkelere arap ulkelerı bulabılırlerse nukleer sılahalrla karsılık verecekler sonrası amerıka bunlara nukleer gum ... hayır asıl küresel soğumayla beraber gelecek olan düşük arpa üretiminden doğacak alkol savaşlarında beyoğlunu istila etmek isteyen ruslarla uzaylıların birbirine girip sonra afrika ülkelerinin zenci birliği kurmasıyla birlikte savaşa dahil olup sonra amerika nükleer gum
Venator Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Yahu allah askina konuyu saptirmayin. Biz burada dünya capindaki genel ölüm rakamlarindan bahsetmiyoruz, orantisal olarak sicak catismalardaki kayiplardan bahsediyoruz. Dünya nüfusu artıyor bi kere, bu totalde daha çok ölüm demek; ama orantılarsanız oran gayet de düşebilir.
AMO Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Eskiden savas dediginde 2 taraf butun ordularını toplarmıs meydanda birbirlerine girerlermis. E boyle olunca catısma basına dusen ölu sayısı az cıkar tabii . Gunumuz savasları oyle deil ama aynı anda bir suru ayrı yerde catısmalar oluyor . Eskisi 100000 lerce insan bir yerde birbirine girmiyor. Bence bunla alakalı. yoksa sivil ölumlerinde sayısının arttıgını dusunursek. toplam savas basına dusen ölu sayısının hıc de az olmadıgını dusunuyorum
maxigenous Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Jadelith said: maxigenous said: İkinci Dünya Savaşından beri birbirine denk iki büyük gücün savaşmamış olması da bizi yanılgıya sürüklüyor olabilir bence. ama kaç insan öldüğü önemli değil, oran önemli. yani savaş başına ölen insan sayısı. yani datayı normalize etmek lazım; 1 ülke vs 1 ülke, ya da ordudaki insan sayısı açısından vs. ama venator güzel açıklamış işte. ondan bahsediyodum. ben de ara sıra ingilizce kelime kullanıyorum, baya süre yurtdışında yaşadım :/ ama viktor olayı abartmış : P Ben de diyorum ki böyle bir karşılaştırma yapacak verimiz yok elimizde. Yukarda arkadaşın da söylediği gibi bir birine çok orantısız güçlerin çatışmalarından bahsedilebiliyor. Misal bir Rusya vs ABD savaşındaki oran ile ABD vs Panama arasındaki oranın arasında dağlar kadar fark olacaktır. Bunu ülkelerin kaynakları, stratejileri , taktikleri vb bir çok faktör etkiler. Ama dediğim gibi birbirine denk veya denkliğe yakın güçlerin çatışması olmadan kalkıp böyle bir çıkarım yapmanın sonucu ancak ve ancak yanlış olabilir.
SkyberG Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 bunun nedeni teknoloji degil insan hakları emin ol eskisi gibi o ona bu buna dalsa bak sen insan kalıomu :D tabi insan hakları israil e işlemio o ayrı
Valeron Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 silahlar geliştikçe savaşlarda azalıo bence
firatram Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Ölen asker sayısı azalmış olabilir ama silahlar geliştikçe ; Bir silahın kişi öldürme kapasitesi Toplumdaki huzursuzluk Sivil kayıplar Mafyalaşma ve çeteleşme Baskılar Artıyor. Cicim günleri bunlar. Şu anda artık sömürücü devletler, özelleştirmeleri ile markaları ile, ülkeleri kendine bağlı ediyor. Silahlardan daha işe yarıyor çünki bunlar. IMF onların elindeki en büyük silah çünki. Ha cicim günleri biter elbette. Su savaşları çıkar, kaynak savaşları çıkar. O zaman görürüz topluca silahlar geliştikçe ölen insan sayısı azalıyormuymuş diye.. Edit : Bir örnek vereyim. ABD'nin Irağa girmesindeki temel sebep petroldan çok, saddamın petrolü özelleştirmemesidir... Eğer saddamda erdoğan gibi satsaydı her şeyi, bugün Irak'da savaş olmayacaktı.
Buyse Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 ölen asker sayısı azalıyor. ölen sivil sayısı artıyor
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 eskiden bi savaş olduğunda sivil mivil dinlemeden orduya katılıyodun onuda biliyon dimi ? yani eskiden ölenlerin yarısıda sivil oluyodu
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 dimi eskiden sivillere hiç dokunmazlardı. sivilleri öldürmek yeni çıkmış bişi :p
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 lan eskiden siviller direk orduydu bi tek kadınlar yaşlılar ve çocuklar sivil yerinee geçiyodu asdkhasgd
fede Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 erkek kadın oranı azalıyodu sonra. 1 erkeğe 4 kadın düşüyodu. sdfs
Buyse Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 o kadar eski değil :) seferberlik gibi olaylar her zaman olan olaylar değil. osmanlı bile ilk kez bunu 1. dünya savaşında kullanmıştır diye biliyorum. ama 2. dünya savaşını düşünün, hiroşima nagazaki veya amerikalılar tarafından nerdeyse haritadan silinen alman şehirleri (ki almanyanın savaşı kaybettiği barizken) direk sivilleri hedef alan silahlarla yapıldı. askerlerin korunması için bin türlü teknoloji geliştirildi son 20 yıldır. israil askerleri mesela adamlar senden benden güvende filistin sınırında.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 düştüğü pek söylenemez, ama ne var ki eski meydan savaşı usulü yerine topyekün savaş şeklinde geçtiği için savaşlar genelde. "herkes ölsün yeter ki vatan düşmesin" gazıyla sokak sokak çarpışınca haliyle kayıplar bambaşka oluyor. nüfusun katlamalı artışını da hesaba katmak lazım. koca pers imparatorluğu üç-dört meydan savaşında yokoldu, şurda tırnak ucu kadar gazze'de onyıllarca savaş sürüyor ki yüzlerce katı büyüklükte topraklar bedavaya el değiştiriyordu geçen yüzyılda daha. "nasılsa ilerde tekrar kapışır alırız" gibi bir düşünce de olamadığı için günümüzde, iş hepten inada biniyor.
Öne çıkan mesajlar