Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

a4

Namessar

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

babam arac yeniliyor ve a4 bakiyor. bayi kendisine 94 milyar pesin para fiyati cekmis.

fiyattan anladigim kadariyla 160 hp lik multitronic model onerilen ama donanim paketini ve icerigini bilmiyorum. kendisine ben olmadan kesinlikle hic bir sey satin almamasini ve pazarlik yapmamasini soyledim. arabalardan pek anlamaz cunku.

simdi sorularim sunlar:

1- a4 lerde paket farklari neler? attraction-ambiante-ambition paket olaylari bu modelde de mevcut mu? konfor acisindan en dolusu hangisi?

2- audi lerde bildigim kadariyla su anda liste fiyatlarinin baya altina iniliyor pesin odeme yapilirsa cunku dogus iyi durumda degil, yil sonu satis hedefine varmaktan da uzak. verilen fiyat ise direk liste satis fiyati pesin fiyata ragmen. konu hakkinda bilgisi olan var mi? fiyat rakami normal mi?

3- 120 hp lik 1.8 litrelik bir tsi motorun neden varoldugu sorgusunu bir kenara birakirsak, (onceki nesilin motorlarindan bile kotu bir secenek yahu) babamin performansli arac kullanmayan birisi olarak 160 hp lik model yerine buna yonelmesi olasi bir sey fiyat olarak. bu motorun yakit tuketimi 160 liktan farkli mi? devirli ve hizli kullanmayi sevmeyen birisi icin bu kasayi kaldirabilecek gucte mi?

bir de gercekten tsi motor mu bu? bana daha cok turbosu sokulmus gibi geldi de :P 120 hp nedir 1.8 litreye yahu. insan utanir uretmeye. urettin diyelim ki tfsi demeye utanirsin. bir tarafta 1400 motora 140 beygir ureten golf, diger tarafta bu ucube.

4- ben su asamada bu fiyata yeni a4 bile olsa audi alinmasini uygun gormedigimden kendisini passat a yonlendirmeye calisiyorum. sonucta farki cok anlayamayacaktir, ustelik motorlar passat ta cok daha iyi. faydaci mantikla araba kullanan bir insan oldugundan premium imaj olayini da cok takan birisi degil. passat dogru bir secim mi? (not: scoda onericektim ama guvenmiyor.)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence passat ve a4 dısında yeni kasa golf leri kesınlıkle dusunmelisiniz.

Gecen gun ntv de yapılan roportajda golflerin Almanya satıs fiyatından bıle daha altına Turkıyede satısa sunuldugunu soyleniyordu.

Kaldı ki yeni kasasının ic ve dıs dızaynı cok tatmın edici olmuş.

Örnek olarak :
Yeni Golf 1.4 TSI 122 HP TİPTR. DSG 4 KAPI HİGHLİNE 49.950,000

Yeni Golf 1.4 TSI 160 HP TİPTR. DSG 4 KAPI HİGHLİNE 54.450,000

Yakıt Tuketımlerı :S.İci - S.dısı - Genel
160 hp (7.5 - 5.2 - 6.0)
122 hp (7.7 - 5.0 - 6.0)

Birde tabi pazarlık payı var bu fıyatların bence super şu durum ıcın...
Sosyal ağlarda paylaş

Passati a4 e tercih etmek konusunda haklisin, bu motorlar ve fiyatlarla insan kendini kaziklaniyormus gibi hissediyor. Premium aracsa ona gore davransinlar, 1.8 motora 120 beygir nedemek gercekten?

Paketler hakkinda cok fazla sey bilmiyorum, zaten audi de bilmemizi istemiyor pek islerine gelmediginden olsa gerek. Gidip galeride capraz sorgulama yapmadikcada oyle kolay kolay ne donanim fiyat farki nede seceneklerden haberiniz olmuyor.

Bunun disinda benim de aklima ilk skoda geldi ama audi ile ismi ayni satirda gecmiyor turkiyede bu bi gercek.

Fikir olmasi acisindan benim onerim saab lar. 9-3 aero gibi dolu otesi bi paket 44bin euro gibi bi fiyata geliyor ki 5k euro liste fiyati ustunden indirimleride soz konusu sitesinde yazdigi kadariyla, pesinde daha da ilginc rakamlar elde edilirse kesinlikle cok ciddi bi secenek oldugunu dusunuyorum. 1.9 twin turbo dizel motoruyla 190 beygir gibi guzel degerler veren motorlari var, benzinli motorlarda ztn saabdan bahsetmeye gerek yok.(rezillik : az once baktim 1.8i 4 silindirli turbo motoru bu grubunda 120beygirmis)

ayrica 9-5 inde dolu paketlerine 46bin euro gibi bi fiyat cekmisler, 5000 binlik indirimide eklersek yine cazip bi secenek gibi gorunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Skoda Superb güzel gerçekten, onun haricinde fiyat konusunda esnekliğiniz ve 2. el araba alma durumunuz varsa eğer 2. el Mercedeslere de yönelebilirsiniz bence, matama'nın dediği gibi belli bir yaşa geldikten sonra biraz ağırlığı olsun eğer durumunuz varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Skoda'nın SuperB'i çok güzel fuarda inceledik beğendik fakat Skoda'nın marka imajı premium olmaktan uzak.

VW grubunun 96-2000 arası Passatlarındaki 1.8 motor 125 HP güç üretiyordu. Nasıl hem turbo takıp hemde -5 HP yapmayı becermişler bende gerçekten çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.8TFSI 120HP multitronik
230Nm @ 1500-3650rpm
120HP @ 3650-6200rpm
1470kg
10,5s 0-100km/h
200km/h Vmax
9,4 - 5,9 - 7,2 lt/100km (95 oktan)

1.8TFSI 160HP multitronik
250Nm @ 1500-4500rpm
160HP @ 4500-6200rpm
1450kg
8,6s 0-100km/h
218km/h Vmax
9,4- 5,9 - 7,2 lt/100km (95 oktan)

Teknik değerlere göre 160HP olan daha mantıklı. Fakat liste fiyatlarında 7.052€ fiyat farkı var ki bu da %17,74 fiyat farkı demek. Eğer performanslı kullanım tercih etmeyen biriyse o fiyat farkını vermeye gerek yok.

Passat bana bir türlü çekici gelmiyor. Hatları o kasa için pek güzel seçilmemiş gibi. Donanım ve malzeme konusunda birşey diyemem. O led stoplar falan tam bir kro tasarıma sahip Jetta ile : Bir türlü sevemedim gittiler. 1.4TSI 120HP daha mantıklı bir motor fakat otomatik vites sunulmuyor sanırım.

Görünüş ve verdiği his bakımından A4 çok daha iyi bir seçim. Ama insanların fikirlerini bir kenara atarım derse Superb çok güzel bir araç bence de.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

1.8 TFSI motorun 120 ve 160 beygirlikleri arasındaki tek fark motor yazılımı...

Audi tek blok motor üreterek masraftan kısmak istemiş. Hem 1.6 motor hem 1.8 motor üreten üretim bantları yerine bütün araçlar 1.8 motorla üretiliyor ve siparişe göre gücü yazılımla ayarlanıyor...

ABT var ya bi modifiye şirketi VW ve grubundakilere bişeyler yapıyor hani, onlar bi chip çıkartmış audi a4 için. 1.8 TFSI 120 beygirlik olana uygulanınca 211 beygire çıkarıyor. 2.500 euro falan fiyatı da. Uygulayan tanıdıklarım var...

O yüzden A4 düşünüyorsanız 1.8 TFSI 120 beygirlik alın, chip takın, garantiyi de bozmuyor ABT kit i doğuş otomotiv den alırsanız, 7.000 küsür euro 160 beygirliği için vermeyin boşuna...
Sosyal ağlarda paylaş

Passat vs A4 konusunda ben de A4 diyen arkadaşlara katılıyorum. Passat a ben de pek ısınamadım ama A4 çok çok hoşuma gitti açıkçası. Tasarımı harika olmuş bence.

Onun dışında hakkaten 1.8 e 120 beygir ne?
Yine de eğer yeterli gelecekse 1.8 e 120 olanı alın, kalan parayı illa ki kullanmak isterseniz bir öğrenciye Dacia Logan falan bağışlayın sdfşkil
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Ya yapmayın. Bir yazılım farkı için 7 bin Euro fiyat farkı belirlemenin ne mantığı vardır? Bu kadar basit mi bu olay? Hiç değilse turbosu farklıdır.

+1 ve USA da ki bir çok pro. tuning yapan ustalar direk kırarlardı simdiye kadar bana da biraz saçma geldi artı piston capları, artı motor hacimleri nasıl aynı olur? (Acıklayabilecek biri var mı?)
Sosyal ağlarda paylaş

euro su anda 2.25 civarinda. dolar ıse 1.50 lerde. bu parite boyle gitmez. bu nedenle beklettiriyorum alımı. dolar yukselirse bir sey kaybetmem ama euro duserse fark baya olacak.

ancak yıl sonu fırsatlarını da kacırmamak lazım cok bekleyip. meretin bayi fiyatini bilmedigim icin oluyor bunlar hep. liste fiyatina bombos araba hayatta almam pesin para ile bu krizde.

160 beygir audi a4 olayı tamam gibi. alınacağı kesinlesti (acıkcası ben sıcak bakmasam da). ne zaman alınacagı ise belli degil. babama kalsa gecen pazar vermisti siparisi. bir hafta daha ertelettirdim pariteyi izlemek için.

ederi ne kadar bu arabaların su anda? bilen var mı? bir de a4 almıs olan varsa aranızda donanım paketleri ve seceneklerini merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...