Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 evet hd almaya karar verdim, önerisi olan var mı? lg gibi ucuz iyi marka olsun, sadece marka ismine +500 lira vermeyeyim :) kalite:fiyat ratiosu iyi olan bir hdtv öneriniz varsa söyleyin öpüyüm sizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 kac paran var, aradigin boyut ne,istedigin ozellikler ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 2k ytl civarı (2300 max olur herhalde) 1080p olcak tabiy. boyut konusunda pek bir fikrim yok, ama yatak odasına koyacağım, yaklaşık 3.5-4 metreden izlicem, kaç ekran olur bilmiyorum :P fikriniz varsa veya bu tür önerilerde bulunan internet sitesi biliyorsanız yardımcı olun, +rep veriyim :P şimdiden teşkür efenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 esh'ten zamanında aldığım süper bilgi ile samsung le40a656 (40'') ve 42LG6000 serileri fiyat/perf olarak bayağı güzel aletler diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Samsung al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 SAMSUNG LE46A656 LCD TV aldık biz ama 3-4 metreden izlemek için fazla büyük sanırım eheh. ama yine de samsung tercih edebilirsin, gayet memnunuz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 dasaaa said: le40a656 (40'')aha ben de uzun araştırmalarım sonucu bunda karar kılmıştım. süper gerçekten. ama şimdi dolar yükseldi fiyatı da çıkmıştır illaki 2000e geleceğini sanmam. 3-4 metre için büyük gelebilir zaten aynı serinin 32" olanı falan varsa bi bakın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 lcd mi plazma mi diye sormak lazim tabi once. yani 42" icin uygun fiyatli plazmalar da mevcut. Samsung un plazmalarini cok begeniyorum son donemlerde. Kendim panasonic plazma kullaniyorum 50 lik. Pek memnunum ama fiyatli bir urun. Yatak odasi full hd ye ihtiyac duyulacak son yer. HD ready yeterince iyi ben 1080 aldim sirf pc baglarim diye. uygun fiyatli samsung hd ready plazma oneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 ya da 6 serisi lcd alip gecersin, derdin tasan kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 hm ok saolun abim de full hd yatak odası için fazla dedi sinemanın en ön koltuğuna oturmak gibi bi his vericekse parayı çarçur etmemek gerek. samsunglara bakayım çok sağolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 42 inç LG full hd tv 50000:1 kontrast oranı falan olan bi tv geçen süper indirim 1899 du mediamarkt'da. süpermiş söylenenlere göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Masquerade said: SAMSUNG LE46A656 LCD TV aldık biz ama 3-4 metreden izlemek için fazla büyük sanırım eheh. ben de 42" birsey aldim, benzer bir tecrube yasiyorum. showroom'daki goruntuye aldanma derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
levdem Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Burada birkaç tane filtreledim, bir de 26" olarak bu olabilir Umarım tercihin için faydalı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 42GL5000 dusunuyorum ben de epeydir. sorum sudur, 5000 ile 6000 arasindaki fark o fiyata deger mi ? "ikincisi de neden LCD degil de PLAZMA alayim ?" sorusunu cevaplar misiniz size zahmet. Sirf contrast muhabbetine LCD taraftariyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aerials Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Şimdi arkadaşım neden LCD neden PLAZMA demek yanlış olur. Avantaj ve dezavantajlarına göre ve senin ihtiyaçlarına göre karar vereceğin bir konudur bu. Ben sana elimden geldiğince ikisi arasındaki farkı anlatmaya çalışayım. Sen ondan sonra kararını vereceksin zaten. 1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar. 2- Parlaklık oranı LCD tvlerde max 500cd/m2 dir. Plazma tvlerde ise 2000cd/m2 değerlerine kadar ulaşır. 3- LCD tvlerde tepki süresi en hızlı değer olarak 1ms değerline ulaşır. (Ben pek rastlayamadım 1ms tepki süresi olan lcd tv ye. :S En hızlı tepki süresi 2ms dir. O da GTG değeridir.) Plazma tvlerde ise bu tepki süresi anlık denebilir. 0.01ms gibi ifade ediliyor. O da ekranın içinde sıvı yerine gaz kullanılmasının yani tüplü tvlerin mantığında çalışmasından kaynaklanıyor. 4- Görüş açısı plazmalarda her açıdan kaliteli izlenim sağlar. GÖrüntü kaybı yoktur. LCD tvlerde ne kadar 160 derece 170 derece görüş açısı denilsede biraz olsun görüntü kaybı vardır. 5- LCD tvlerin kullanım asıl tabirler panel ömrü 60.000 saattir. Yani daha uzun soluklu kullanım sağlarlar. Ancak plazmalarda ise bu panel ömrü 30.000 saati biraz zor geçer. 6- Plazmaların güç tüketimi LCD tvlere oranara oldukça fazladır. 7- Plazma tvlerde pixel blocking denen bir teknoloji vardır. Yani piksel kapatabilme. Bu sayede LCD'lerin kontrastla gri ve siyahları ortaya çıkararak renkleri canlı göstermesinin yerine, piksel kapatma ile plazmalar hatasız, daha canlı ve gerçek görüntüler sağlar. Yani LCD tvlerin janjanlı tasarımları ve kullanılan teknolojilerinin abartılması ve ayrıca daha uzun kullanım ömrü ile güç sarfiyatının az olmasından dolayı daha çok tercih edildiğini düşünüyorum. Elbette çok iyi görüntü sunan LCD tvler var. Ancak anlattığım gibi sonuçlar ortada.. Karar senin. Umarım yardımcı olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 aerials said: 1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar. 2- Parlaklık oranı LCD tvlerde max 500cd/m2 dir. Plazma tvlerde ise 2000cd/m2 değerlerine kadar ulaşır. birazcık geride kalmışsın sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Genel olarak plazma daha avantajli gorunuyor tabiki, ozellikle gorus acisi konusunda ama takildigim ve beni kararsizliga surukleyen etkileyen asil faktor yazdigin ilk madde. aerials said: 1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar. Inceledigim LG LCD'lerde bu oran 50k/1 civarinda ve cidden plazmalar bana cok soluk gorunuyor gidip teknosa gibi yerlerde yerinde inceledigimde. Pencereden falan gunes girse ne herhangi birsey gorebilecegimden supheliyim. Tepki suresi cok onemli degil bana gore. Fazla zap yapan biri degilim haliyle. Goruntu acisi cok onemli olmayacak sanirim. Evet kayip var ama bu nesil lcd tv'lerdeki cok belirgin olmuyor sanki. Yalniz su guc tuketimi olayi onemli. Zira alabilirsem TV'yi bol bol uyuya kalirim karsisinda =) aerials said: 7- Plazma tvlerde pixel blocking denen bir teknoloji vardır. Yani piksel kapatabilme. Bu sayede LCD'lerin kontrastla gri ve siyahları ortaya çıkararak renkleri canlı göstermesinin yerine, piksel kapatma ile plazmalar hatasız, daha canlı ve gerçek görüntüler sağlar. Bunun ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ama o kontrast olayi yuzunden hic mi hic inanasim gelmiyor canli gorunecegine. Henuz denk gelmedim diyeyim. aerials said: Karar senin. Umarım yardımcı olmuştur. Epeyce oldu, sagol =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Peki plazmalarda bi "burn-in" olayı vardı, sürekli gösterilen görüntülerin izi kalabiliyodu ekranda. O ne oldu, eskisi kadar yok mu o olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 dinamik kontrast denen olaya kanmayin. 50.000:1 diyen lcd o orani ayni sahnede veremez. ki teknik olarak da lcdler backlight olayi nedeniyle gercek siyahi veremez. koyu bir gri tonu verir. plazma ise neredeyse hic isik yaymayarak gercek siyaha cok daha yaklasir. (ph)oled ekranlarda ise isiksizlik yani gercek siyahi yakalayabilicez, 5-10 sene sonra. tepki suresi ise zap ile alakali degil, ekrandaki goruntunun degismesi ile alakali. o yuzden oyun oynamayi dusunuyorsaniz plazmalar daha iyi sonuc verecektir. (gerci benim lcd 2ms ve hicbir eksisini goremedim ama bu konularda tam farki zaten anlayabilen bir adam degilimdir) genel olarak ise, lcdler kucuk uretmesi kolay, buyudukce komplikasyonu artan, plazmalar ise buyuk uretmesi kolay, kuculdukce komplikasyonu artan teknolojilerin urunleridir. o yuzden 50" birsey alacaksaniz gidip lcd bakmayin. ayni sekilde 32" icin de plazma bakinmayin. 42" bence referans noktasi. onun altina inince lcdler, ustune cikinca da plazmalar fiyat/performans konusunda daha avantajli. ek: burn-in olayina buyuk olcude cozum gelmis olsa da plazma teknolojisinin dogasi geregi tam olarak cozulemiyor. ama ev kullanicilarinin yeni plazmalarda burn-in yasamasi mumkun degil diyorlar. lcd'de boyle bir sorun zaten yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Tepki suresini onun icin soyledim zaten. Oyun oynamayacagim, tv acilirken 5 degil, 500 ms beklesem de olur. Geriye bi tek kanal degistirirken goruntunun gecikmesi haliyor ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 tepki suresi demek kumandadan gelen sinyale tepki suresi demek degil, anlatamamisim. bir pikselin bir renkten digerine donme suresi. yani filmdeki hareketli sahneler icin de gecerli. basit olarak bir kareden digerine gecis suresi diyebiliriz. filmlerde bu sure zaten kisitli oldugu icin cogu lcd'de sorun olmaz. ama oyunlar icin onemli bir faktordur ve 5ms ustu ekranlar tavsiye edilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Full HD plazma ile lcd arasinda 1800 lira gibi devasa bir fark var. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 5 ms bile görüntünün bozulmasına yetiyor. şu ana kadar tavsiye ettiğim süre hep 2 ms lik lcdler veya plasma alın demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Kojiroh said: Peki plazmalarda bi "burn-in" olayı vardı, sürekli gösterilen görüntülerin izi kalabiliyodu ekranda. O ne oldu, eskisi kadar yok mu o olay? 8 serisi panny lerde kalkti burn in. hatta yeni nesil samsunglar bile yapmiyor deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 esh bi cok yeni teknoloji uretiyolar, mesela philips pixelleri oynatiyo falan olmamasi icin, ama burn in e garanti veren hic bi marka yok daha.. varsa ben kacirmisim.. yani yandigi zaman yandigiyla kaliyosun.. plasma daha iyi ve daha ucuz evet, organik bi goruntu sagliyor, ama surekli onun stressi ile yasanmaz. yani altta siyah bar varsa izledigin filmde onu bile dusunmek zorundasin, insanlar filmi pauselayip kanallar arasinda geziyo bunun icin.. onun icin ki degmiyor, onun icindir ki sony plazma uretimini kesti.. ayrica oyun oynicaksaniz lcd %100.. burn in azaltildi, ama halen var ve garanti kapsaminda degil halen. ganrati kapsaminda olmayan genel bir sorunu olan teknolojide cok talep edilmiyor bu sebeple.. bu sebeple daha kotu goruntu kalitesi ve daha pahali olmasina ragmen lcd tercih ediliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar