Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hdtv alıcam, öneri

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

2k ytl civarı (2300 max olur herhalde)

1080p olcak tabiy. boyut konusunda pek bir fikrim yok, ama yatak odasına koyacağım, yaklaşık 3.5-4 metreden izlicem, kaç ekran olur bilmiyorum :P

fikriniz varsa veya bu tür önerilerde bulunan internet sitesi biliyorsanız yardımcı olun, +rep veriyim :P

şimdiden teşkür efenim
Sosyal ağlarda paylaş

lcd mi plazma mi diye sormak lazim tabi once.

yani 42" icin uygun fiyatli plazmalar da mevcut. Samsung un plazmalarini cok begeniyorum son donemlerde. Kendim panasonic plazma kullaniyorum 50 lik. Pek memnunum ama fiyatli bir urun.

Yatak odasi full hd ye ihtiyac duyulacak son yer. HD ready yeterince iyi ben 1080 aldim sirf pc baglarim diye.

uygun fiyatli samsung hd ready plazma oneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi arkadaşım neden LCD neden PLAZMA demek yanlış olur. Avantaj ve dezavantajlarına göre ve senin ihtiyaçlarına göre karar vereceğin bir konudur bu. Ben sana elimden geldiğince ikisi arasındaki farkı anlatmaya çalışayım. Sen ondan sonra kararını vereceksin zaten.

1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar.

2- Parlaklık oranı LCD tvlerde max 500cd/m2 dir. Plazma tvlerde ise 2000cd/m2 değerlerine kadar ulaşır.

3- LCD tvlerde tepki süresi en hızlı değer olarak 1ms değerline ulaşır. (Ben pek rastlayamadım 1ms tepki süresi olan lcd tv ye. :S En hızlı tepki süresi 2ms dir. O da GTG değeridir.) Plazma tvlerde ise bu tepki süresi anlık denebilir. 0.01ms gibi ifade ediliyor. O da ekranın içinde sıvı yerine gaz kullanılmasının yani tüplü tvlerin mantığında çalışmasından kaynaklanıyor.

4- Görüş açısı plazmalarda her açıdan kaliteli izlenim sağlar. GÖrüntü kaybı yoktur. LCD tvlerde ne kadar 160 derece 170 derece görüş açısı denilsede biraz olsun görüntü kaybı vardır.

5- LCD tvlerin kullanım asıl tabirler panel ömrü 60.000 saattir. Yani daha uzun soluklu kullanım sağlarlar. Ancak plazmalarda ise bu panel ömrü 30.000 saati biraz zor geçer.

6- Plazmaların güç tüketimi LCD tvlere oranara oldukça fazladır.

7- Plazma tvlerde pixel blocking denen bir teknoloji vardır. Yani piksel kapatabilme. Bu sayede LCD'lerin kontrastla gri ve siyahları ortaya çıkararak renkleri canlı göstermesinin yerine, piksel kapatma ile plazmalar hatasız, daha canlı ve gerçek görüntüler sağlar.

Yani LCD tvlerin janjanlı tasarımları ve kullanılan teknolojilerinin abartılması ve ayrıca daha uzun kullanım ömrü ile güç sarfiyatının az olmasından dolayı daha çok tercih edildiğini düşünüyorum. Elbette çok iyi görüntü sunan LCD tvler var. Ancak anlattığım gibi sonuçlar ortada..

Karar senin. Umarım yardımcı olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak plazma daha avantajli gorunuyor tabiki, ozellikle gorus acisi konusunda ama takildigim ve beni kararsizliga surukleyen etkileyen asil faktor yazdigin ilk madde.

aerials said:

1- LCD televizyonların tipik kontrast oranı max 5000:1 iken, plazmaların tipik kontrast oranı minimum 10000:1 den başlar.

Inceledigim LG LCD'lerde bu oran 50k/1 civarinda ve cidden plazmalar bana cok soluk gorunuyor gidip teknosa gibi yerlerde yerinde inceledigimde. Pencereden falan gunes girse ne herhangi birsey gorebilecegimden supheliyim.

Tepki suresi cok onemli degil bana gore. Fazla zap yapan biri degilim haliyle.

Goruntu acisi cok onemli olmayacak sanirim. Evet kayip var ama bu nesil lcd tv'lerdeki cok belirgin olmuyor sanki. Yalniz su guc tuketimi olayi onemli. Zira alabilirsem TV'yi bol bol uyuya kalirim karsisinda =)

aerials said:

7- Plazma tvlerde pixel blocking denen bir teknoloji vardır. Yani piksel kapatabilme. Bu sayede LCD'lerin kontrastla gri ve siyahları ortaya çıkararak renkleri canlı göstermesinin yerine, piksel kapatma ile plazmalar hatasız, daha canlı ve gerçek görüntüler sağlar.

Bunun ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ama o kontrast olayi yuzunden hic mi hic inanasim gelmiyor canli gorunecegine. Henuz denk gelmedim diyeyim.

aerials said:

Karar senin. Umarım yardımcı olmuştur.

Epeyce oldu, sagol =)
Sosyal ağlarda paylaş

dinamik kontrast denen olaya kanmayin. 50.000:1 diyen lcd o orani ayni sahnede veremez. ki teknik olarak da lcdler backlight olayi nedeniyle gercek siyahi veremez. koyu bir gri tonu verir. plazma ise neredeyse hic isik yaymayarak gercek siyaha cok daha yaklasir. (ph)oled ekranlarda ise isiksizlik yani gercek siyahi yakalayabilicez, 5-10 sene sonra.

tepki suresi ise zap ile alakali degil, ekrandaki goruntunun degismesi ile alakali. o yuzden oyun oynamayi dusunuyorsaniz plazmalar daha iyi sonuc verecektir. (gerci benim lcd 2ms ve hicbir eksisini goremedim ama bu konularda tam farki zaten anlayabilen bir adam degilimdir)

genel olarak ise, lcdler kucuk uretmesi kolay, buyudukce komplikasyonu artan, plazmalar ise buyuk uretmesi kolay, kuculdukce komplikasyonu artan teknolojilerin urunleridir. o yuzden 50" birsey alacaksaniz gidip lcd bakmayin. ayni sekilde 32" icin de plazma bakinmayin. 42" bence referans noktasi. onun altina inince lcdler, ustune cikinca da plazmalar fiyat/performans konusunda daha avantajli.

ek: burn-in olayina buyuk olcude cozum gelmis olsa da plazma teknolojisinin dogasi geregi tam olarak cozulemiyor. ama ev kullanicilarinin yeni plazmalarda burn-in yasamasi mumkun degil diyorlar. lcd'de boyle bir sorun zaten yok.
Sosyal ağlarda paylaş

tepki suresi demek kumandadan gelen sinyale tepki suresi demek degil, anlatamamisim. bir pikselin bir renkten digerine donme suresi. yani filmdeki hareketli sahneler icin de gecerli. basit olarak bir kareden digerine gecis suresi diyebiliriz.

filmlerde bu sure zaten kisitli oldugu icin cogu lcd'de sorun olmaz. ama oyunlar icin onemli bir faktordur ve 5ms ustu ekranlar tavsiye edilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

esh bi cok yeni teknoloji uretiyolar, mesela philips pixelleri oynatiyo falan olmamasi icin, ama burn in e garanti veren hic bi marka yok daha.. varsa ben kacirmisim..

yani yandigi zaman yandigiyla kaliyosun..

plasma daha iyi ve daha ucuz evet, organik bi goruntu sagliyor, ama surekli onun stressi ile yasanmaz. yani altta siyah bar varsa izledigin filmde onu bile dusunmek zorundasin, insanlar filmi pauselayip kanallar arasinda geziyo bunun icin..

onun icin ki degmiyor, onun icindir ki sony plazma uretimini kesti..
ayrica oyun oynicaksaniz lcd %100..

burn in azaltildi, ama halen var ve garanti kapsaminda degil halen. ganrati kapsaminda olmayan genel bir sorunu olan teknolojide cok talep edilmiyor bu sebeple.. bu sebeple daha kotu goruntu kalitesi ve daha pahali olmasina ragmen lcd tercih ediliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...