Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eurovision'a S.O.A.D.

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Soykırım bize yapıldıda gururumuzdan ses çıkaramıyoruz.Neyse şimdi...müslümanlara yapılanları... anlatmiym nenemin bana anlattığı bikaç hikayeyi düşman tohumları körüklemek istemedim :)

Genede iyi ve birlikte yaşamak isteyen ermeniler var bunu biliyorum.ve bunu o zaman neler olmuş onlarda iyi biliyor zaten.

ve evet hala diyorum pentagram katılsın X(
S.O.A.D. ne ya zaten çamaşırsuyu gibi adı var yenerüz
Sosyal ağlarda paylaş

bide yukarıdaki postlarda bazı arkadaşlar şeyden bahsetmiş Türkiye neden bu kadar yağ çekiyor fln diye.Neden mi çekiyor hemen söyliym.Zaten eminim biliyorsunuzdurda ben genede bir hatirlatiym istedim Bildiğiniz gibi Ermenistan ile sınırlarımız kapalı idi ki emin değilim açıldığına sanırım halen kapalı.Fakat bugun Ermenistana giderseniz Ermenilerin evlerinde hep Türk beyazeşyaları ve aletedevatları görürsünüz.Anlıyacağınız dostlarım Türk piyasası ve iş adamları oraya girmek istiyor,inşaat sektöründen ,besin zncirinden en Çokta Beyazeşya :? money talks

solisti komik bi tipti katılsın

bi arada chop cücü vardı bilene (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Jahrein said:
Jahrein said:
ya şimdi soad dağıldı. ha solist katılacaksa solo da kanal d haber bunu soad sanmışsa pek şaşırmam... serj tankian gayet aydın bi adamdır. bu saçma politik şarkı illetine de grubun diğer elemanlarının baskısı yüzünden girmiştir. zaten grup şarkılarında politik mesajı ne kadar arttırdıysa kalite de o kadar düştü en sonunda dağıldılar
serj solo takılıyo şuan o katılıyorsa bravo ermenistana çok iyi seçim :D benden de 1 oy alırlar

soadın katılması gibi bişey olamaz

[large]edit/dasaaa: bi okuyun bakalım! kısaltma küfür yasak! illa kafanıza mı vurmak lazım, nedir yani?[/large]

Ne saçmasapan bir yorum bu ? Serj sevmezmiş "politik şarkı" illetini. Hadi ya ?

Solo yaptığı albümü dinledin mi hayatında ?

Videolarını izledin mi ?

Nasıl bu kadar rahat bi taraflarından sallıyorsun onu anlamadım ben ?
Sosyal ağlarda paylaş

benim merak ettiğim bu herifler Türkiyede onları sevebilcek Ermenistanın şuanki nüfusu kadar metalci,emo,rockçı fln varken acaba hala bu sert tavırlı parçalar yaparmıydı.Yada yapmasalardı bizde böyle bir tepki oluşmazmıydıda adamlar paşa paşa gelip elip burda devasa konserler verirdi.Alan memnun satan memnun olurdu.Bi bilseler kaçırdıkları potansiyeli ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Tarihi zerre anlamadığın ortada hacım. Kasma kendini fazla sıyırıma balataları.

Yalnız haklı sebepler yok demişin buna cevap vermezsem içimde kalır. AHAHAHAHA
O dönem ermenilerin yaptıklarını ya bilmiyorsun ya da sırf sallamasyon yapmak için yazmışsın. Yani Ermeniler bizim halkımızı öldürürken Milli sınırlar içindeki topraklarımıza göz dikmişken, defolun gidin demek bizim için yeterince haklı bir sebep değil demek. Vay anasını.

güzel evladım, o milli sınırlar yok o zamanlar, misak-ı milli falan çizilmemiş, ortada bi ermeni tehdidi de yok, anadolunun ortasında çete filan da yok. ermenilerin ruslarla beraber doğu anadoluya gelmesi, 1915ten sonra oluyo. olayların kronolojisini bilmeden atıp tutmayalım, komik olmayalım.

huun tekrar diyorum, başka mücadelelerin olması, başka hak ihlallerinin olması bizim yaptığımızı doğru veya meşru kılmaz, yapılanları insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmaktan çıkarmaz. hele ki inkar etmeye, kendimizi haklı çıkarmaya hala bu denli kasarken, yalan söylerken, gerçekleri saklarken..başkalarının işledikleri suçlar benim için ikinci plandadır.

bu topraklarda bugün ben yaşıyorum ve bunu birilerini kovarak-öldürerek-gasp ederek sağladıysam bu benim için bi sorundur, bi haksızlıktır. vicdanı olan her insan için de bi sorun olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ermenlierin sürülmesi ile alakalı mesajlardan dolayı bir soru sormak istiyorum bilen arkadaşlara.

Şimdi soykırımı o şunu yaptı bu bunu yaptıyı esgeçerek , ermenilerin malları vs. gasp edilerek sürüldüğüne pek hayır diyecek kimse yok sanırım , sebebi ne olur ise olsun.

Peki birşey söylemek istiyorum , diyelimki ozamanlar bir çeteleşme olmuş , hatta terör örgütü kurdu deyin ermeniler için. İnsan öldürsünler asker öldürsünler vs....

Bunların sonucunda o bölgede yaşayan ermenileri bu şekilde sürmek doğru birşey mi yani ? Tüm sürülenlerin suçlu oldukları tespit edilip mi sürülmüşler ? Diyelimki bu evet doğru densin.

Ozaman günümüzde yöneticisi ve sempatizanı kürdüm diye geçinen pkk varken , tüm kürt vatandaşları sürgünmü etmemiz gerekiyor ? Bu mantıkta etmeliyiz sanırım. Bu tarz sorunlar böyle çözümemi ulaşıyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

Başka ülkede bu tarz olaylar olsa direk öldürürlerdi adamları.Çünkü onlarda düşman konumuna giriyorlar.İlk önce rusların sonra ingilizlerin şimdide abd nin tetikçiliğini yapıyorlar.

Horizon sana çok basit bir soru soruyorum.

Apartmanı baban yaptırdı doğal olarak apartman senin karşı mahalleden bir adam geldi senin komşuna seni hedef göstererek bunu öldür onun yerine seni koyacağım dedi.Adam sana saldırdı ve zarar verdi.Tüm bunlar olurken tabi sana bir tek o komşun değil tüm komşuların üstüne üstlük diğer mahalleler den saldıran büyük güçler de var.Sen bu esnada "Çık lan apartmanımdan" diyebilirsin.Biraz daha medeniyetten uzaksan öldürebilirsinde pek ala.Savaş döneminde suç sayılmaz.Ama Biz Çık git lan evimden i tercih etmişizdir.

Diyecek olursan ki bizim evimiz değil yunan ın ermenini bizanslının eviydi biz geldik onlardan aldık.O zaman çok sevilen "büyük balık küçük balığı yutar" sözünü hatırlatmamız gerekir :)

Herşeyi geçtim birisi sana saldırcak sen onu ne öldüreceksin ne saldırmasını engelleyeceksin (yer değişimi) bunun neresinde bir mantık var?

Diyelim Sen Erzurum un bir köyündensin cepheye gittin durmadan savaştın döndüğünde bir bakıyorsun ki çolunu çocuğunu öldürmüşler karına tecavüz edip yakmışlar.Devletden bağımsız bir birey olarak eline silah alıp hesabını sormazmısın?

Bana göre çoğunlukla olanda budur.Buna devlet karışamaz kriz anlarında da bunun denetimi çok zor olur.Kriz anında olduğundan dolayı fırsat bilip saldırılar olmuştur zaten ermeni çeteleri tarafından köylere.Kriz anında olmasan nereye saldırıyor?

Elbetteki tüm bunların altında Türklerin anadolu gibi çok güzel bir yere gelip oturması ve mükemmel güçlenip avrupayı bile belirli bir süre kontrolü altına alması tüm bu gücünü kaybedince de başkaları tarafından empoze edilen milliyetçilik akımı ile terör estirmesi var.Türkler çok güçlüyken yenilmezken ekonomileri yağmacılık ile ayakta dursa dahi iyiyken sesini çıkarmayan yavşaklara milleyetçi diyemezsiniz bu da ayrı bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir said:
bu topraklarda bugün ben yaşıyorum ve bunu birilerini kovarak-öldürerek-gasp ederek sağladıysam bu benim için bi sorundur

O zaman dünyanın yarısından özür dilememiz lazım. Yok bu özür dileneceklerin listesini bugün üzerinde yaşadığımız topraklar
üzerinden çıkaracaksak, onu bilemem.

ermenilerin o gün için yaptıklarını değerlendirmeye almadan bugün böyle humanist yaklaşımlarla özür dilemenin bize bir faydası yok.

ha ermenistan ile normalleşme sürecini destekliyorum. orda karşılıklı menfaatler söz konusu; ama böyle suçu üzerine alır yaklaşımlara karşıyım. çünkü suçlu değilim. kendi adına özür dilemek isteyen varsa, açılmış bugün sanırım o "1915 olaylarında kabahatin çoğu biz türklerdedir" sitesi. isteyen gidip imzasını atabilir ya da katılmak istediği aktiviteler varsa konuyla ilgili katılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Anadolunun ortasında çete filan yok hmm
Türk resmi tarihine düşmansınız, anladık da diaspora resmi tarihiyle gelmeyin bari pes.

http://www.tsk.mil.tr/8_TARIHTEN_KESITLER/8_1_Ermeni_Sorunu/konular/arsiv_belgeleriyle_ermeni_faaliyetleri.htm

http://www.tsk.mil.tr/8_TARIHTEN_KESITLER/8_1_Ermeni_Sorunu/konular/ermeni_faaliyetleri_pdf/Arsiv_Belgeleriyle_Ermeni_Faaliyetleri_Cilt_1.pdf

Gerçi bunlar da yalancı(!) genelkurmayın resmi tarihi. Halbuki dürüst Taraf'tan diaspora resmi tarihini okumak daha sağlıklı.

Ha bi de bugünün koşullarıyla o günün koşullarını bir tutmak hastalığından vazgeçerseniz belki biraz yol alabilirsiniz.

Bizim bildiğimiz anlamda soykırım, 1948 yılında hazırlanan, Türkiye'nin 1950'de imzaladığı ve 1951'den geçerli olmak üzere (Yahudi soykırımı hariç, bu sözleşmenin ortaya çıkma sebebi bu zaten) belirlenmiş BM soykırım anlaşmasında tanımlanmıştır. Ermeni soykırımı iddialarından bağımsız olarak, bir milleti bugünün şartlarıyla soykırım olan birşeyle suçlamak için ne kadar geçmişe gideceksiniz, 10 yıl, 20 yıl, 100 yıl, 1000 yıl?

Sizin mantığınıza göre kalecinin geri pası elle aldığı zamanlardaki tüm eski maçlar iptal edilmeli.

Kaldı ki, daha önce bir başka mesajda da söylemiştim, Osmanlı soykırım yapmak istese evlerinden çıkarıp bilmem nereye taşıma zahmetine bile girmezdi. Osmanlı'nın o sıralarda 1. Dünya Savaşı yaptığından bahsetmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırakın bunları ya yunanlar bizi nasıl katletmiş yunanistanında kuzeyinde .Ermeni çeteleri nasıl katletmiş doğuda..Kendi acilarınızıda hatirlayın lütfen.Camilere sokup kapıları kitleyip yakmışlar insanlari...

Bu Diasporacılar Emperyalist ajanları işbirlikçileri .Türkiyeyi aşamalı bi şekilde çözerek topraklarını alıcaklar (kendi ülkelerine katıcaklar Büyük Ermenistan) cevap bu kadar basit .komplike olmaya gerek yok

o kadar dürüst olsalardı bizimle temasa geçerlerdi saçmasapan işlere kalkışmadan.Konsolosluklara saldırmadan evvel. AYRICADA bizlere laf ediceklerine önce kendi ülkelerindeki faşist düzeni düzeltsinler.Mahvoluyo insanları orda.Ekonomisi,Özgürlüğü,İnsanhakları herşeyi kötü .Bunlar ellerinde amerikan hamburgerleri ile bide bize de sözde soykırımı kabul ettirme çabasındalar Lütfen Sözde soykırımı tanır gibi konuşmayalım arkadaşlar :) (hamburgeri bende severim :d ideolojik olsun diye dedim)

ve ailemin büyük bölümü o olayların yaşandığı yerden olduğu için de şunu belirtmek istiyorum.o kadar çok türk köyü basılmış müslümanlar öldürülmüş ki. Artık geri tepki verildiğinde kurunun yanında yaşta yanmış.

Evet bunlar incelenmeli arşivlere bakılmalı ama DÜRÜST bir biçimde.O kadar ihanete rağmen sadece sürdürüldülerse bunu ben halen bir merhamet olarak görüyorum.En çok Üzüldüğüm ise O kadar kaliteli ve Mangal gibi yüreği olan Ermeniler de vardıki..... bi bölümü Şerefsiz çıktı diye diğer altın gibi yarısınıda dalgalara gitti...diasporacı olmayan o insanlara *selamalrımı gönderiyorum* :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Sir, çocuğum muhalefet olacağım diye kendi atana saygısızlık yapmak güzel bir şey değildir.

Milli sınırlar diyince aklına mısak ı milli mi geliyor illaki.
Ermeniler çok uslu olsa, masum olsalarda biz bu adamları sürsek hadi dicem haklısın da, uzaktan yakından alakası yok. Ermeniler o zaman sürülmeseydi başımıza çok ciddi belalar açacaklardı. Napalım sürmeyelim de gelin vurunmu diyelim.

Gasp olayına gelirsek, Ne gaspı allah aşkına. O mantıkla osmanlının kaybettiği her toprak parçasınıda diğer devletler gaspetmiş oluyor. Dünyanın girdiği savaştan bahsediyoruz, ortalık güllük gülistanlık değil. Kaybedersek yaşayacağımız bir yer kalmıyor. Siz gaspettik diyorsunuz yuh yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi özellikle taşnaklar ve hınçaklar bi garip adamlar. "biz köyümüzde teletubbileri izliyor idik! geldiler bize durrup durrurrrkene saldırdılar! Hatta soykırım yaptılar! yaaa.. ufff oldu!" tadında gezinmeleri gözlerimi yaşartıyor.

soykırımın anlamını bu kadar genişletmiş olmaları da bayağı bi komiğime gidiyor. soykırım dedikleri soykırımdan çok herşeye benziyor.

sevgi pıtırcıklarına sefgilerimi sunar, soad'ın elemanlarına da birer soda ısmarlamayı görev bilirim..

hazımsızlığa iyi gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle, o dönemde anadolunun batısında yaşayan ermenilerin, hiçbir olayla, çeteyle, kışkırtmayla vesaireyle alakası yok. dolayısıyla onların bile bile ölüme gönderilmesi için hiçbir haklı sebebimiz yok. ve, tekrar söylüyorum, ermeni çetelerin rusların da desteğiyle doğu anadoluya saldırması, 1915 olaylarının sonrasına denk gelmekte. ki ermenistan bu olayları sahiplenen, savunan veya örtbas etmeye uğraşan bi devlet değil bizimki gibi.

suçun tanımı daha sonra konacak, açıkçası soykırım denmiş-denmemiş çok önemli değil. "büyük felaket" diyen ermeniler de var, "kıyım" diyen ermeniler de var. tartışmaya, konuşmaya başladığımızda adı konacak bunun. bizim birincil suçumuz zaten seneler boyu hiç konuşmamak, ermeniler bu toprakta hiç yaşamamış gibi davranmak, örtbas etmeye uğraşmak, ve sadece resmi tarihin penceresinden olayları değerlendirmek.

gasptan kastım zaten bildiğiniz anlamda mal ve mülklerine el koymak. ermenilere herhangi bi tazminat ödenmedi, üstelik mallarını da burada bırakmak zorunda kaldılar..

ben de size şöyle bi misal vereyim öyleyse, diyelim almanyada türk bi terör örgütü çıktı, almanya "bütün türkler ulusal güvenliğimiz için tehdittir" diyerek hepsini tek tek evlerinden çıkarıp, kışın ortasında balkanlar üzerinden türkiyeye yollamaya karar verdi. bu, insanları bile bile ölüme göndermek değildir de nedir? sizin buna tepkiniz "e adamlar haklı, ulus devleti nası koruycaklar?" düzeyinde mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
cevaben ismail türüt katılsın bence eurovision'a. plan yapmayın plan söylesin.

hakkaten. ciddi bi öneri. soad dan çok farklı sayılmaz.

ne zamandan beri politika karıştı şarkılara eurovision'da?
f1'de m.ali talat 1. ye kupayı verirken "politika ammanın efbir getti" diye bağıran avrupalılar ne ediyor soad eurovision a katılırken acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
öncelikle, o dönemde anadolunun batısında yaşayan ermenilerin, hiçbir olayla, çeteyle, kışkırtmayla vesaireyle alakası yok. dolayısıyla onların bile bile ölüme gönderilmesi için hiçbir haklı sebebimiz yok. ve, tekrar söylüyorum, ermeni çetelerin rusların da desteğiyle doğu anadoluya saldırması, 1915 olaylarının sonrasına denk gelmekte. ki ermenistan bu olayları sahiplenen, savunan veya örtbas etmeye uğraşan bi devlet değil bizimki gibi.

Hemen batı anadoludaki ermenilerin de tehcire maruz kaldığına ve Ermeni çetecilerin tehcirden sonra ortaya çıktığına dair kaynak vermeye başlıyorsun ya da saçmalamayı kesip susuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
öncelikle, o dönemde anadolunun batısında yaşayan ermenilerin, hiçbir olayla, çeteyle, kışkırtmayla vesaireyle alakası yok. dolayısıyla onların bile bile ölüme gönderilmesi için hiçbir haklı sebebimiz yok.

zaten türkiye'nin tezlerini okursan, kullanılan argümanlardan birisi de başta batı olmak üzere bir çok bölgedeki ermeni nüfusun bir süre daha mevcudiyetini koruduğunu görürsün. daha sonra vesair sebeplerden ayrılmışlardır ama ölüme falan gönderilmediler. hangi bölgeden ne kadar ermeni alındı, nereye gönderildi kayıtları var.

bu, o güne kadar tarihin hiç görmediği kadar dehşet verici bir soykırımdı: öyle ki osmanlı devlet'inde kamu görevini sürdüren memurların neden ve nasıl görevlerinde kalmaya devam ettiklerini hiç kimse açıklayamamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

Çarpıtmayı geçmişsin, saçmalamaya başlamışsın.
Kaynak?

sir said:

suçun tanımı daha sonra konacak, açıkçası soykırım denmiş-denmemiş çok önemli değil. "büyük felaket" diyen ermeniler de var, "kıyım" diyen ermeniler de var. tartışmaya, konuşmaya başladığımızda adı konacak bunun. bizim birincil suçumuz zaten seneler boyu hiç konuşmamak, ermeniler bu toprakta hiç yaşamamış gibi davranmak, örtbas etmeye uğraşmak, ve sadece resmi tarihin penceresinden olayları değerlendirmek.

Adamlar tüm dünyaya bunun soykırım olduğunu kabul ettirmeye çalışıyorlar, adını koymuşlar notunu vermişler, sen hala tartışacaz da bıdı bıdı
O tartışmanın resmi teklifi yapıldı, hani muhattaplar?

sir said:

gasptan kastım zaten bildiğiniz anlamda mal ve mülklerine el koymak. ermenilere herhangi bi tazminat ödenmedi, üstelik mallarını da burada bırakmak zorunda kaldılar..

Burada duracaksın.
İsyanlardan, ayrılıklardan sonra Rumeli'den Türkiye'ye dönen/dönmek zorunda kalan muhacirlerin tazminatları ödendiği vakit Ermenilerinki düşünülebilir.

sir said:

ben de size şöyle bi misal vereyim öyleyse, diyelim almanyada türk bi terör örgütü çıktı, almanya "bütün türkler ulusal güvenliğimiz için tehdittir" diyerek hepsini tek tek evlerinden çıkarıp, kışın ortasında balkanlar üzerinden türkiyeye yollamaya karar verdi. bu, insanları bile bile ölüme göndermek değildir de nedir? sizin buna tepkiniz "e adamlar haklı, ulus devleti nası koruycaklar?" düzeyinde mi olur?

Hala bugünün koşullarıyla o günü kıyaslama hastalığı devam ediyor.
Almanya bir dünya savaşında n tane cephede savaşırken onu en zayıf anında sırtından vurmaya kalkan, atıyorum, Düseldorf bölgesi türklerini sürerse diyecek sözüm olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...