Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Yılbaşına kadar geçerli bir olaymış buyrun kaynak http://www.onlinealisveris.info/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 süper haber, bi ipod alayım ben o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 tam'da 270$ lik siparis vermistim 3 gun once super. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Süper bir haber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 benim bildiğim zaten yılbaşına yakın zamanlarda gümrük limitini hep arttırıyorlar, ebayla alakalı da değil sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Uluslararası alışveriş siteleri ile alakalı. ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 yılbası ve bayramlarda yapılıyor ama 300 €'ya kadar arttırıldıgını gormemistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Bayram ve yılbaşı öncesi ve sonraso 1 er ay diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prondir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 daha önce hiç ebay amazon tarzı sitelerden alışveriş etmemiştim. Bu gmrük vergi olayıda kalktıysa elektronik aletler çok ucuza geliyor. Mesela ben dslr fotograf makinesi alıcaktım ama türkiyede çok pahalı, neredeyse 2 katı fiyatına geliyor. Sizce mantıklımı, güvenilirmi bu tür sitelrden alışveriş yapmak. Dha önce alışveriş yapan varsa sorun yaşadımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 mükemmel konuyu açana çok tşk ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Mavi said: Uluslararası alışveriş siteleri ile alakalı. ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı. sadece bu sitelermi yoksa her site buna ? mesela giyim markalarının siteleri fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Biri bunun doğruluğunu kanıtlayabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 bu hep olan bir şey. tüm ithal ürünler için geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 ben armaniden saat almayı düşünüyorum türkiyede 700milyonluk saatlar 180 dolara satılıo ebayde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 şimdi orda istediğim mp3 çalar var, ammavelakin abim bana bitane sony 1gblık mp3 çalar aldı doğumgünü vesilesiyle. ben gidip bu istediğim mp3 çaları söylesem hayvanlık olur demi =/ ucuz kargolu da buldum 80 dolara geliyo ühühühü ya almak istiyom =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Ben dijital fotoğraf makinesi alıcam inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Masticore said: Mavi said: Uluslararası alışveriş siteleri ile alakalı. ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı. sadece bu sitelermi yoksa her site buna ? mesela giyim markalarının siteleri fln bilen biri yokmu şunu cevaplasin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 olurmu oyle sacma sey, istedigin heryerden 300 euroluk mal getirtebilirsin o sitelere ozel diye bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 300 avro yada 400 usd sınırı var. Kargo dahil. Dikkat et. eğer geçerse KDV ve gümrük ödersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı. Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği'nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor. Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor. BAYRAM HEDİYESİ Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor. GÜMRÜKLÜ Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika'dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor. Ancak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro'yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor. Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor. DAHA AZ SORUNLU DHL, UPS, Fedex gibi uluslararası şirketlerle gönderilen ürünlerde ise görevliler kargonun içeriği ve değeri konusunda gümrük görevlileri anında bilgilendirildiği için gümrük işlemlerinde daha az sorun yaşanabiliyor. Ayrıca ürünün gümrüğe takılıp takılmadığını da, takip numaraları sayesinde kolayca izlemek mümkün oluyor. Bu nedenle bayram ve yılbaşı, yurtdışı siparişlerinde en uygun dönemi oluşturuyor. Özellikle dijital fotoğraf makinesi, DVD oynatıcı, MP3 çalar gibi elektronik ürünlerde sorun yaşamak istemiyorsanız, şimdi İnternet'in başına geçip, güvenilir alışveriş sitelerini kullanarak 400 doları geçmeyen siparişlerinizi verebilirsiniz. Bu siparişler, seçeceğiniz kargo şirketi ve türüne göre 4 ile 20 gün arasında değişen sürelerde elinize ulaşacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 cep telefonu için nasıl bir prosedür var bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 alıp, sonra kayıt yaptırıyorsun. Maliyeden galiba. Bende paso ps3 bakıyorum. Ama istanbulda ps3 160 gb buldum 680 gibi bir rakama adamın elinde 14 tane varmış sabah arıcam bakalım neymiş değilmiş öğreneceği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
münazara Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ya Iphonelar fena değil aslında Peki ıphone a gümrük ne kadar uygulanıyor? Ayrıca ben de saat almak istiyorum ama orjinal olup olmadığına güvenemiyorum.Süper saatler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 saat alıcam bende powerseller lar var bir tane china da satıcı var %98 positive satıcı.yorumları okudum onlarda da bir terslik yok.orjinal kutuda garanti belgesi ve kullanma kılavuzu hersey var. birşey sorucam bu veri olayı yilbasına kadar ya eğer siparişi yılbasından önce verip fakat türkiyeye yılbasından sonra gelirse nolcak?vergisi olcak mı ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 http://www.gumruk.gov.tr/Brosurler/brosuricerik.aspx?id=b_yolcu said: Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya Muafiyeti Ne Demektir? Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır. Bu muafiyet; a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen, b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan, d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan, Eşya için uygulanır. Bu muafiyet, alkol ve alkol ürünleri ile tütün ve tütün ürünleri için uygulanmaz. Hediyelik Eşyada Kaç EURO luk Muafiyet Uygulanır? Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir. İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkiyatın toplam kıymetinin 300 EURO’yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır. Hangi Sürelerde Bu Muafiyet Uygulanır? Bu muafiyet, (a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye gümrük bölgesine girmiş eşya için uygulanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar