Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilmenizi istediğim bir şey var...


Eternalus

Öne çıkan mesajlar

kavurmadan kastın ne anlamadım ama et söğüş soruyorsan:

üstünü kapatabileceğin bir kapağı olan koca bir tava ya da tencereye kocaaaman bir parça tereyağı atıyorsun, kısık ateşte yağ erirken sen soğan ve biber kıyıyorsun. yağ eriyince gene kısık ateşe kıydığın soğan ve biberleri atıyorsun arada karıştırıyorsun. bu arada artık kullanacağın et miktarına ve tencere tavanın ebatlarına göre elini korkak alıştırmadan domates rendeliyorsun. domates bol olsun ama.

soğanın biberin cırtlığı gidince yağda, atıyorsun içine eti. bu arada ateşi daya gitsin, etin dış tarafı az ateş görsün, karıştırıyorsun tabii bu arada bol bol. baktın etten dumanlar tütüyor, rengi kahverengiye dönüyor. basıyorsun içine rendelediğin domatesi. bol kırmızı ve karabiber. karıştır 3 dk. sonra kısık ateşte kapat kapağı. git arada bak et ne alemde, gidince karıştır 2-3 şöyle. domatesin suyu çekilince, anla ki olmuştur. afiyet olsun.

max 30 dk, çok kral yemek.

kuşbaşı etin hacmine, tencerenin, tavanın ebatına göre pişme süresi değişir. bu konu tecrübedir anlatamam. o bakımdan mutfaktan fazla uzaklaşma sen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...