Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistanda ayaklanma

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Esnaf, kelime anlamı olarak sınıflar anlamına gelir. Bağımsız çalışan, sermayesi olmayan, kol ve beden gücüne dayanarak iş yapan girişimcileri tanımlamak için kullanılır. Zanaatkar ve küçük ticarethane sahipleri esnaf olarak anılır. Esnaf ile tüccarı ayırmada temel olarak emek-sermaye yoğunluğu dikkate alınır.

Kapitalizm
, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

Wikipedia
Sosyal ağlarda paylaş

Garager said:
Esnaf, kelime anlamı olarak sınıflar anlamına gelir. Bağımsız çalışan, sermayesi olmayan, kol ve beden gücüne dayanarak iş yapan girişimcileri tanımlamak için kullanılır. Zanaatkar ve küçük ticarethane sahipleri esnaf olarak anılır. Esnaf ile tüccarı ayırmada temel olarak emek-sermaye yoğunluğu dikkate alınır.

Kapitalizm
, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

Wikipedia

teoriyle pratiğin ayrıldığı bazı konular var. bu da onlardan birisi.
Sosyal ağlarda paylaş

teoriyle pratiğin ayrıldığı bazı konular var. esnaf da tüccar da çok veya tek uluslu şirketler de kapitalist sistemin beraber içinde yer alsalar da esnafın ormanları yıkıp nükleer santrallar kurarak özel mülkiyet hakkını sömürdüğünü söyleyemeyiz. eşitsizlikte eşik değer denen bişey var, makineden çıkmıyor insanlar sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

ha tabi haklısın zaten o yüzden küçük esnaf ile büyük esnaf diye ayrı kavramlar var.Sanırım senin bahsettiğin küçükesnaf oluyor.ama bu küçükler de büyümesi için bazen kaçak bi şekilde ormanları kesip ^_^. boş arazide çadır kurup çekirdek patlatıp kaçak elektrik fln yapmalıki büyüsün yani. Kapitalizm birazda olsa şart gibime geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...