jarjar Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 ehue kapitalist esnaf olmaz mı acep =) bizim sosyolojik durumumuz zaten vahim onların sosyolojik hareketinde ise sömürü var gibi. neyse ibret alınması gereken iyi ve kötü şeyleri bir kez daha gördük en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 265 Milyon Dolarlık hasar var ve bariz kundaklanan evler, arabalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 valla benim de bildiğim esnaf gayet kapitalist mantıkla çalışmak zorunda ayakta kalmak istiyorsa. kit gibi işletmeye çalışan kepengi kapatır direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Esnaf, kelime anlamı olarak sınıflar anlamına gelir. Bağımsız çalışan, sermayesi olmayan, kol ve beden gücüne dayanarak iş yapan girişimcileri tanımlamak için kullanılır. Zanaatkar ve küçük ticarethane sahipleri esnaf olarak anılır. Esnaf ile tüccarı ayırmada temel olarak emek-sermaye yoğunluğu dikkate alınır. Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir. Wikipedia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Estel_Anorien said: yunan halkının arkasındayız. sonra bi zahmet gelip burda da protesto yapsınlar lütfen polis mermi ve tekmelerine karşı. Gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Garager said: Esnaf, kelime anlamı olarak sınıflar anlamına gelir. Bağımsız çalışan, sermayesi olmayan, kol ve beden gücüne dayanarak iş yapan girişimcileri tanımlamak için kullanılır. Zanaatkar ve küçük ticarethane sahipleri esnaf olarak anılır. Esnaf ile tüccarı ayırmada temel olarak emek-sermaye yoğunluğu dikkate alınır. Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir. Wikipedia teoriyle pratiğin ayrıldığı bazı konular var. bu da onlardan birisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 kapitalizme aykırı mı çalışıyor esnaf, ben orayı hala anlayamadım? serbest piyasa denen kavramın bir parçası olmuyor mu esnaf kendiliğinden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Sam said: valla benim de bildiğim esnaf gayet kapitalist mantıkla çalışmak zorunda ayakta kalmak istiyorsa. kit gibi işletmeye çalışan kepengi kapatır direkt. aynen de öyle! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 teoriyle pratiğin ayrıldığı bazı konular var. esnaf da tüccar da çok veya tek uluslu şirketler de kapitalist sistemin beraber içinde yer alsalar da esnafın ormanları yıkıp nükleer santrallar kurarak özel mülkiyet hakkını sömürdüğünü söyleyemeyiz. eşitsizlikte eşik değer denen bişey var, makineden çıkmıyor insanlar sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 ha tabi haklısın zaten o yüzden küçük esnaf ile büyük esnaf diye ayrı kavramlar var.Sanırım senin bahsettiğin küçükesnaf oluyor.ama bu küçükler de büyümesi için bazen kaçak bi şekilde ormanları kesip ^_^. boş arazide çadır kurup çekirdek patlatıp kaçak elektrik fln yapmalıki büyüsün yani. Kapitalizm birazda olsa şart gibime geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar