Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ödülünü alamadın biliyor musun?

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

okul yönetmeliğine aykırı bir kıyafetle alamaması doğal. ben nasıl ki o sahneye başımda bereyle altımda kot pantolonla ya da üzerimde montla çıkamazsam o da o şekilde çıkamaz. olayı sosyolojik olarak ele alıcam diye kasmayı bir kenara bırakıp gayet sığ yaklaşamaz mıyız mevzuya? medyanın size düşündürmeye çalıştıklarını bir kenara bırakıp yazılı metinlerden yola çıksak?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu insanlarımızı sosyal yaşamımızda öteleyerek, tü-kaka diyerek kendimizden uzaklaştırdık. Günümüz Türkiye'si malumunuz kutuplaşmaların artık ayyuka çıktığı bir Türkiye. Bu durumda artık bizlerin başörtülü vatandaşlarımıza karşı takınacağımız her türlü tutum ve davranış bu insanlarımızın daha uç kutuplara kaymasını sağlayabilir bu konuda gerçekten hassas olmamız lazım.

E bu hale zaten kutuplaşmalarımız sayesinde gelmedik mi?
Bahsi geçen yarışmada da yine bir hata yapılmış bence. Yani nedir çocuk bu neticede oraya çıkarttıysan ödüle layık gördüysen o ödülü ona vermelisin. Aksi halde bu insanı kaybedersin ki kaybetmişsinde.

Hadi o kızın yada ailesinin yada artık onu oraya çıkartan herkimse onun amacı olayı provoke etmek olsun. Madem böyle bir tehlikeyle karşı karşıyasın sende bu durumu lehine kullan adamların ellerine koz verme. Ne olursa olsun o da bizim evladımız diyip o ödülü hakettiyse o ödül o kıza verilmeliydi.

Türban konusunun her gündeme gelişinde bazı kesimlerin bundan nemalandıklarını zaten hepimiz biliyoruz. Kaldı ki bu insanlar zaten içimizde değiller mi? Yani onların yaşadığı Türkiye başka bir Türkiye mi? Anlamıyorum neyi kimden koruyoruz tamam korunması gereken değerlerimiz var ama bu değerleri korumanın yolu bu mu? Eğer buysa senelerdir neden hala bir türban konusu çözülemedi gitti?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:
okul yönetmeliğine aykırı bir kıyafetle alamaması doğal. ben nasıl ki o sahneye başımda bereyle altımda kot pantolonla ya da üzerimde montla çıkamazsam o da o şekilde çıkamaz. olayı sosyolojik olarak ele alıcam diye kasmayı bir kenara bırakıp gayet sığ yaklaşamaz mıyız mevzuya? medyanın size düşündürmeye çalıştıklarını bir kenara bırakıp yazılı metinlerden yola çıksak?

hocam bilmediğimden soruyorum imam hatiplerde başörtü okul içinde çıkartılıyo mu? senin yazından okul kıyafetine aykırı diye anladım. sabahları birçok imamhatipliyle aynı otobüste yolculuk yapıyorumda başörtüleri hep aynı renk aynı desen? yani okul içinde çıkartılıyo olsaydı neden okula girene kadar tek tip takılsınlar ki dimi?

yada imamhatipler dahi olsa başörtü yasakta idari makamlar göz mü yumuyolar?

aydınlat pls
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

bence çıkardın abi ya, kafası yakasından pırtlayan bir garnizon bilmemnesi de senin olan yerden indirtemezdi seni. doğusundan batısına sosyolojik konu bu be kardeşim, omuzu seksenbir yıldızlı forum üyelerinin verdiği tepkilere verilen tepkilerdir kurulan cümleler de.
Sosyal ağlarda paylaş

ne mizanseni bildiğin gerçek bu.

ve afedersiniz ama kıza haksızlık.

1500 yıl önce adamın teki bir şeyler uyduruyor,(ah canım rencide mi oldun. bebişim.) üzerine arap milliyetçiliği örtünmeyi uyduruyor, annesi babası gariban kızın kafasını toparlayıp zorla böyle "boyunduruk altında olduğu işaretli şekilde" gezidiriyor, birileri göya-laik devlette "imam hatip lisesi" diye bi gudubeti uyduruyor, bu liseye imam olamayacakları kesin olsa da kızların alınmasına izin veriliyor, bu liselerin yeşil kuşak procesi kapsamında pıtrak gibi açılmasına önayak olunuyor, bu liselerde kızların sürekli türban takmasına izin veriliyor, okurken yarışmaya girip kazanıyor teeee en sonda noluyor; kız ödül alamıyor. hadi leeeen!

kız isyan etse beceremiyor. belki başarılı olmak istiyor, ailesinin boyunduruğundan çıkmak istiyor onu da yapamayacağını görüyor.

tüm bunlar bu olayları siyasi propaganda aracı olarak kullananlara ve kızlarını prangalı tutmak isteyen ailelere(ki bu iki küme sanırım çakışık) yarıyor.

laik'im diyen tipitipler de deli büyük hatalar zincirinin faturasını 17 yaşında gariban bi kıza kesiyorlar.

bıktım lan bu ülkeden.
Sosyal ağlarda paylaş

e rahan şimdi senin şu yazdığında itiraz edeceğim hemen hemen hiçbir şey yok. hatta neredeyse benim bu örtünme konusundaki yasaklamalara karşı çıkışımın ana sebeplerinin özeti diyebilirim. ama gel gör ki ben (veya başkası) bu anlamda bişeyler söyleyince "senin gibiler" diyerek başladığın cümleler kuruyorsun. işte bunu anlayamıyorum.

bu arada eğer bu rencide etme davasındaki taş şu video konusunda söylediklerimden dolayı banaysa rencide edici hareket diye kastettiğim şey bu değildi. bir dine inanmıyorsan onun uydurma olduğunu düşünüyorsun demektir. bunun başka bir izahı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
ama gel gör ki ben (veya başkası) bu anlamda bişeyler söyleyince "senin gibiler" diyerek başladığın cümleler kuruyorsun. işte bunu anlayamıyorum.

onu ben senin gibi olmayanlara gıcıklığına yapıyorum. ekiekieki..

edik; bi dakka bi dakka "bu anlamda" dediğin, ben yaklaşık 3-4 senedir türban yasağının kaldırılmasının gerekliliğini savunuyorum. bu anlamda bişi söylediysen ters bir cevap vermiş olamam.

said:
bu arada eğer bu rencide etme davasındaki taş şu video konusunda söylediklerimden dolayı banaysa rencide edici hareket diye kastettiğim şey bu değildi. bir dine inanmıyorsan onun uydurma olduğunu düşünüyorsun demektir. bunun başka bir izahı yok.

video ile bunun arasındaki fark ne? o biraz daha çiğ ve amaçsız sadece. yeteri kadar stv izleyip habervakti nin yorumlarını okursam bende de aynı benzer tepkiler baş gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardelen balonu içi boş laflarla peynir ekmek gemisi yürütürsün sen ancak.Daha ne kadar söyleyeceğim anlamıyorum bu olay tamamen rant elde etmek için yapılan bir kurgu.Amaç da ortamın gerilmesi.Ben sırf bunlar olmasın ve bu insanlar rant elde etmesin diye ödülü verirdim diyorum.İşin en acı boyutuda.Kızın sığındığı yumurta kafalının "Bunlar şerefsiz" demesi ve kendi düşüncem olarak o kız okul müdüründen nasıl hesap soruyor onu anlayamadım.Biz ortaokuldayken müdürün bir otoritesi vardı veya bir müdür yardımcısının öyle şımarık şımarık müdüre hesap soramazdık.Kızın o hareketi de şımarıklığının göstergesi ve bu hareketin tabanıda bir kesimi kışkırtma.Genel olarak da insanları bu konuları konuşmaya hapsetme.

Tüm bunların yanında herşeyi istediğim gibi düşünmekte serbestim.Kimseye düşüncelerimi empoze etmeye çalışmadıktan sonra hiçbirşeyden de sorumlu değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...