Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evdeki Küçük Tosbağa


Laraken

Öne çıkan mesajlar

Perdem güneşe engel olamayacak duruma gelince bitti rüyam. Eğer rüya güzelse en tatlı yerinde biter ya; öyle oldu. Güzel bi rüya görürken uyanmaktan hoşlanmıyorum hele ilkokulda yancı gibi köşeye çizdiğim o çeyrek sarı daire yüzünden. Değiştirecem perdeleri de ne zaman bakalım.

Zar zor kalktıktan sonra mutfağa yöneldim otomatik, tost makinasını fişine taktım ısınsın diye. Daha sonra buzdolabına yönelince ayağıma atlayan puştla tamamen ayıldım. Kedim. Biraz sertçe iteleyip puştu buzdolabını açtım. Ayranı ice tea bardağıma dudak payı kalacak şekilde doldurdum. Ayran bardağa dolarken biraz sinirliydi sanki. Ben de "ama senin bardağın yok ki üzerinde ayran yazan" gibi baktım ayranı koyarken. O da ama "anneanne bardağı?" gibi baktı da uzatmadım, çünkü sabah kalkınca ayran içmeyi çok severim. Geçmiş gecenin zehrini alıyor sanki. Ayranı içmek için ağzıma götürdüğümde kolumdaki saatim bağırdı. Geç kalıyordum.

Ama neye? Onu hatırlayamayınca sessizce irkildim. Gerçi sesliydi, geç kalmanın verdiği o seri, acımasız korkuyla acınası bi şekilde osurdum. Ama o anki ani hislerimle farketmedim bile onu, kokuya ayıldım zaten. Neydi geç kaldığım, neydi beni o denli osurtan? Bunları düşünürken akrep ilerliyordu hala ama ben neye yetişmem gerektiğini bulamamıştım. Bişiye yetişeceksem neden alarm kurmamıştım? Ya bildiğin has salaktım ya da güneşe çok güveniyordum. Salak olduğuma karar verip telefonumdaki numaralara teker teker bakmaya başladım. Çünkü güneşe güvensem yine salaktım zaten; derece kıştı; hava bulutlu olsa en edebisel terimlerle yarrağı yemiştim. Tam bu sırada bağırsaklarımı düğümletmem gerektiğini anladım. Oda hala kokuyordu akrebin hareketine inat.

Telefondan bir şey bulamıyordum ve geç kalmanın verdiği "atak" etkisi kokuyla karışmıştı. Çıktım evden bi çırpıda. Yürürken aklıma gelir diye düşündüm. O soğukta üzerimde ortaokuldan kalma pijamalarla yürüyordum. Üst kısmı halletmek kolaydı, çizgili üst kısmı dirseğime kadar çektim - kimse kısa olduğunu anlayamazdı- ama o paçalar? Her bir adımda Nadide Sultan memesi gibi bileklerimden umarsızca salınıyorlardı. Otursam frikik verecekti neredeyse bilek dekoltem. O yüzden oturmamaya karar verip yürürken hala o gizemli buluşmayı düşünüyordum. Aklımın bi köşesinde yer etmişti ama hatırlayamıyordum işte.

Serdar abi? Yok abi ondan bi yol olmaz.

Ece? Ulan o olsa hatırlardım.

Orhan? Yok o gavat ne işim olur? En son 1-8-1 en sevdiğim taktik diyordu. Sondaki 1 o değil de ben olsam değişebilirdi gerçi ama konu o değil .

Kimdi?

Özge? Onu daha çok hatırlardım. Hatta hatırladım. ... Lan akrep baya ilerledi kendine gel! Humm... Orhanın sevgilisi miydi lan? Neyse lan zaman ilerliyor.

Ekrem? Biraz düşününce insan bazında "Ekrem" tanımadığımı farkettim. Zaten tanımamalıydım "Ekrem" isimli birini. Bilgisayar mühendisliği okuduğum için sadece gb tan ibaretti o. Daha fazla olmamalıydı. "Murat, Ali, Ahmet, Okan" a yancı gibiydi. Biliyorum çok sulanmıştı beynim. Gerçek ekrem küçükken sevdiğim bi balıktı sadece. Öyle çok bi bağımız da yoktu hani; hamsiydi. Yedim bitti. Niye aklıma geldi diye düşünürken yüksek bi sesle irkildim... Geçenin uçak olduğunu anladım ama dolu kül tablasında bekleyen yanan sigaranın hangi izmariti yaktığını ararsın ya öyle bakındım yukarı doğru. Bulamadım. Ama onun uçak olduğunu biliyordum. Lan?

Hasiktir...

Kokpit...

O an kiminle buluşmam gerektiğini anladım. Aslında gerçek hazinem evimdeydi. Çocukluk yaşamımın en az bir senesini menkıbenin ne olduğunu anlamakla geçirmiş olsam da "simyacı" yı anlamıştım. Dışarıda hep boşuna aramıştım.

Eve koşarak döndüm. Anahtarımı çıkardım yaklaşınca, ama, etrafı kalabalıktı evin. İtfaiye gelmişti.

Oha

Evim yanıyordu. Bunu düşünmeliydim yoldayken ama olmadı... Bi daha tost makinası almayacaktım. Adını kokpit hiç koymayacaktım. Lamba falan koymalıydım bi dahaki sefere. En azından uçak geçmeden farkederdim. Yandı lan ev.

Neyse iyi oldu perdeleri değiştirmem lazımdı zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...