Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 Tane 25 Man Raid

Sahi

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar ;

Merak ettiğim bir şey var .
Acaba 2 tane 25 man raid çıkarabilen türk yada yabancı bir guild varmıdır bildiğiniz ?

Var ise server adı ve guild adı ile paylaşırsanız sevinirim.

Çok yakında 2. 25 man raid gurubumuzu çıkaracagız. Organizasyon ve yapılanma hakkında araştırma yapmak ve bilgilenmek istiyorum.

Mutlu günler ...
Sosyal ağlarda paylaş

Sahi said:
Selam arkadaşlar ;

Merak ettiğim bir şey var .
Acaba 2 tane 25 man raid çıkarabilen türk yada yabancı bir guild varmıdır bildiğiniz ?

Var ise server adı ve guild adı ile paylaşırsanız sevinirim.

Çok yakında 2. 25 man raid gurubumuzu çıkaracagız. Organizasyon ve yapılanma hakkında araştırma yapmak ve bilgilenmek istiyorum.

Mutlu günler ...

Ee bu çok saçma olmamış mı ? Hey yaşasın biz 2 tane 25m yapabiliyoruz deseydin keşke.

2 25m yapan var mı organizasyon ve yapılanma hakkında araştırma yapmak, bilgilenmek istiyorum demek bana gülünç geldi. Ne araştırması ne bilgilenmesi yahu ? 50 aktif oyuncu ile düzgün setup çıkarabiliyorsan başka neye ihtiyacın olabilir ? Saçma bir konu olmuş..
Sosyal ağlarda paylaş

mesela sunnari soruyo olabilir

*raid gruplar her hafta degisiyor mu yoksa hep sabit mi

*gerektiginde diger grutan recruit ediliyo mu

*raidler ayni gun mu yoksa opsiyon icin farkli gunler mi

*bi grubu cok guclu yapip full content kasip dieri zayif mi yapmak yoksa ikisinide esit tutup ayni seviyede mi gitmek lazim

*itemization nasil oacak gerektiginde dier grubun tanki alinip 2inci grup icin kullanilacak mi

*yeni oyuncular bu gr4uplara nasil girecek

*eski ekip dagitilmali mi

*sabit dkp mi uygulanmali yoksa ezik gruba increased dkp mi gelmeli

gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Agresif tavırlarınızı bir kenara bırakıp, eğer sorulan soruya cevabınız yoksa, boş şeyler yazmamanızı öneririm.

Pardon Gangren ama aynı mesajımı okuyoruz ? Konuyu açan kişi sorularını sorup ortada soru işareti bırakmamak zorunda. Böyle bir konu açılınca durumun bu şekilde değerlendirilmesi gayet normal. Bu algı, buradaki insanların suçu mu oluyor sence ? Sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sahi said:

Organizasyon ve yapılanma hakkında araştırma yapmak ve bilgilenmek istiyorum.

Bana kalırsa gayet açık sormak istediği.

Guildinin ismini verse veya bir şekilde bahsetse, tamam, reklam kokan hareketler deriz ama, gayet sade bir şekilde bilgi almak istemiş.

Senin gibi bir WoW oyuncusu, bu sorudan ne öğrenmek istediğini tahmin etmiştir de, neyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
mesela sunnari soruyo olabilir

*raid gruplar her hafta degisiyor mu yoksa hep sabit mi

*gerektiginde diger grutan recruit ediliyo mu

*raidler ayni gun mu yoksa opsiyon icin farkli gunler mi

*bi grubu cok guclu yapip full content kasip dieri zayif mi yapmak yoksa ikisinide esit tutup ayni seviyede mi gitmek lazim

*itemization nasil oacak gerektiginde dier grubun tanki alinip 2inci grup icin kullanilacak mi

*yeni oyuncular bu gr4uplara nasil girecek

*eski ekip dagitilmali mi

*sabit dkp mi uygulanmali yoksa ezik gruba increased dkp mi gelmeli

gibi

iyide bunların tümü o guildin kendi kararıdır.

2 tane 25 man çıkartınca kurallar budur denmez ki :D
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten eleştiri gelen nokta o değil mi :) Ya benim demek istediğim çok açık ve net burada bir guild hakkında konuşuluyorsa konuşan kişinin belli ölçüde bir rütbesi vardır. Bu pozisyondaki biri liderlik becerisini ve yönetim vasfını kullanıp olayı zaten kendine süzgecinden geçirip değerlendirmek ve kararını vermek zorundadır. Sağa sola danışmak iyi bir fikir değil. Ayrıca burada buna ortam yaratacak düzeyde karmaşık bir durum yok ki. 50 ya da daha fazla aktif üye varsa ve aynı guild çatısı altında tutulmak isteniyorsa iki farklı yol izlenir.

1) Takımlar kurulur. Her hafta a takımı b takımı kendine ait bir dkp düzeni içerisinde sınıflara ayrılarak progress yapar. Bu epey saçma olur gidip yeni bir guild kurulmasının önünü açar bu yöntem.

2) Random takımlar oluşturulur her hafta aynı dkp tablosuna kayıtlar işlenir bütünlük bozulmamış olur.

Bunu düşünmek için konu açılmamalıydı biz 2 25m yapabiliyoruz oley demek daha doğru olur derken bunu kastetmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane 25 man çıkartabilmek için bonepart ın "bunları soruyordur herhalde" diyerek yazdığı soru/sorunları zaten guild içinde çözmüş ve karar bağlamış olmak gerek.

acaba o guildde 2 25 man çıkarken kaç yedek vardır?

healer ve tank kadrosu 2 25 man için zaten yeterli midir?

acaba tankların durumu nedir healerların heal kabiliyeti ve itemizationu nasıldır?

o 50 üye full online olabilecek mi?

yedekleri var mıdır?

bu ve şu an yazmaya üşendiğim / ve aklıma gelmeyen onlarca değişken faktör var 2 tane 25 man çıkartmak için.

ha arkadaş soruosa neleri dikkate almak lazım die o zaman ok herkes aklına geleni yazsın tabii bi beyin fırtınası olur
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş Guild/Raid Liderliğimin kazandırdığı tecrübeler eşliğinde benden sadece ufak bir nasihat;

Raid gruplarının (özellikle 10man'lerin) kadrolaşmasına izin verme.(25manlerde zaten bu kolay olmayacaktır.) Yer yer zaman zaman oyuncu değişiklikleri yap. Gerçek hayatta tam tersini savunabilirdim...ama mmo'larda insanlar çok rahat ve sonunu düşünmeden hareket edebiliyor.
(Bknz: Guildlerde Kopma ve Guild Bölünme Sebepleri)
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam kendi yaptıklarını yazmamış yahu?

ortada hiç bir veri yok ki

lütfen aşlık sahibi guild kompozisyonunu, stabil raider kadrosunu (class/spec olarak) item seviyelerini vs yazsın da biz de aklımız erdiğince fikir verelim dimi ama?

"biz 2 tane 25 man yapcas da bilgi alcaktım" biras eksik kalmış yardım talebi için.

bence
Sosyal ağlarda paylaş

Niye adam guildinin bütün külliyetini anlatsın yahu? :)

Örnek cevap:

"5 Tank alın, 5 Healer alın, 15 DPS alın."

"Main / Alt diye raiderları kadrolaştırmayın."

" İki raid arasında güç farkı çok olmasın."

"Raidleri aynı günde yapın."

"DKP verirken, eşitliği sağlayın."

gibi gibi, amma uzattınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...