Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Songbird 1.0 çıktı en sonunda!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

sharky said:
Cidden cok iyiymis foobar2000.. Bundan sonra Windows icin direk bunu kullanacagim.

Yanliz DeviantArt da cok guzel theme ler buldum 0.9.6.2 icin calismiyor anladigim kadariyla .. Pfs :(

foobar 2000 in neresi iyi anlatabilecek olan var mı? ne gibi özellikleri ya da hede hödösü var. ona göre ben de kullanabilirim...
Sosyal ağlarda paylaş

Foobar2k ortadaki en guzel gorunuslu player degil, bu bir gercek. Yukledikten sonra tam performans almak icin baya bi tweak gerekebiliyor.

Pro ses kartlari ve diger destegi olan kartlar icin asio destekliyor, boylece dac in neredeyse standalone hi-fi ler kadar hizli ve performansli calismasini sagliyor.

celeron makinelerde bile 1000kbps+ flac dosyalarini takilmadan oynatiyor, acilip playlist i olusturup ses vermesi neredeyse 1-2kb lik bir txt dosyasini notepad de acmakla ayni sure icersinde gerceklesiyor.

Tag editor u para verilipde alinan editorlerden daha kullanisli ve kapsamli,

ayni sekilde playlist oriented bi calisma mantigi var.

Ayrica benim en sevdigim ozelligi freq spectrumu realtime olarak isleyebilmesi, iyi bir ses karti ve birazda yetenekli monitorleriniz varsa muziginizi dinlerken realtime olarak tum sesleri ayni zamanda "gorebiliyorsunuz".

Tum bu hedelerine ragmen kullanimi nispeten zor olmasi, onboard ses kartiyla surround setlerle muzik dinleyenler icin winamp den iyi oldugunu soylemem. Uygun bilesenlerle mutlak galiptir o ayri.

@Sharky
Ben muzik dinlerken sapikligim tutarda spectrum izlemezsem player a bakmadigim icin gorunumu standart albumlist+proporties+vis olarak biraktim.
Gui ve plugin leri daha da kurcalamak istersen su iki siteye goz atmani oneririm.
http://eolindel.free.fr/foobar0.9/index.php
http://www.fooblog2000.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Editable action list den kisisel key. shortcutlarini da ayarlayabiliyorsunuz, gordugum kadariyla g15, wave v.b. klavye shortcutlarini da default olarka destekliyor listeyi customize etseniz bile.

mp3, mp4, ogg, flac, apac, musepack, hatta sun audiopack lere kadar hepsini sorunsuz ve basarili bi sekilde oynatiyor.

Gerge nin songbird threadinin de icine ettim ama parantez icinde soyleyeyim; asio desteklemeyen ses kartlariyla, onboard hd cozuculerle fln calisabilecek asio4all adinda bi asio emulatoru varmis. kullananlar ac97 den bile Ks e gore hayli hissedilir bi "parlaklik" aliyoruz diyorlar, bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki native Asio ve alsa ya gore basarili olmasi beklenemez ama farkli cozunurlukteki ses dosyalari icin(karisik playlistler falan filan) automatic sample rate ayarlamasi, daha dusuk gecikme sureleri linux kullanmayipda dolayisiyla alsadan yararlanamayanlar icin directsound ustune altin degerindedir diye dusunuyorum.

Birde merak ettim, lin ustunde herhangi listening test yapmadigim icin; alsa tum kartlara mi destek veriyor yoksa asio uyumlu kartlarla mi calisiyor? Birde alsa asio ya gore ne konuda ustun, ustun oldugunu dusunuyorsan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Alsa'nın çalışmadığı karta daha denk gelmedim, yani illada Asio olsun istemiyor. Ama müzik işi için direk Alsa kullanılmıyor. Alsa üzerinden çalışan başka şeyler kullanılıyor. Tekrar yazmaya üşendim, buraya bak, ben devam edeyim orada olmayanlarla.

Alsa'nın Asio'dan bir farkı yok çünkü Asio'nun tek var olma amacı Core Audio va Alsa gibi Unix tabanlı ses sistemlerinin özelliklerini Windows'a sağlamak. Steinberg Asio'yu Windows'un MacOS gibi Unix sistemlerine göre olan eksikliklerini gidermek için çıkardı. Unix'de yapısı gereği latency yok. Kernel real-time çalışabiliyor, preemptive aslında ama zero latency yani.

Ama Reaper gibi programları kullanmak için Linux'de de Asio çalıştırabiliyorsun. Steinberg, sağolsun, kaynak kodlarını yayınladı sistemin.
Sosyal ağlarda paylaş

Jack dan haberdardim test etme sansim/imkanim olmamisti. Asio gibi kernelden biseyler overdrive etmek zorunda olmadigi icin daha avantajli olur diye dusunuyordum o yuzden fikrini sordum ama kernele gomupde problem yasayanlarida okumustum zamaninda. O acidan tecrubelerini merak ettim. tesekkur ederim aciklamalar icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...