Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kombi kullanma topiği

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Bu yaklaşan soğuklar ve "hayvan gibi" zamlardan sonra, zar zor geçinen 1-2 öğrenci arkadaşım için şöyle bir topik açayım dedim.

Alttan ısıtmalı kat kombili evde oturan 2 arkadaş. Malum öğrenci bütçeleri var. Botaştan adam gelip demiş ki, belki de kekledi bilmiyorum, eve bile gitseniz 1 haftalığına, en kısıkta da olsa bu kombiyi kapatmayın demiş. Aç kapa daha çok harcar demiş.

1 ay boyunca en kısıkta yaktılar ama fatura kol gibi geldi yine.
Şimdi doğalgaz kullanmicaz elektrikli soba yakıcaz diyip dellendi bunlar.

Ben de diyorum akşamdan akşama ikiniz de eve gelince yakın, okula giderken kapatın işte.

Nasıl kullanmak en makbuldur bu aleti? Daha önceden tecrübe etmiş arkadaşlar varsa yardım etsinler. Tşk.
Sosyal ağlarda paylaş

Timerı varsa eve gelmeden evvel 1 saat önce yansın sonra gece gene 02 gibi sönüp sabaha karşı 6da tekrar yansın ve evden çıkmadan tekrar 30 dakika önce sönsün. 2 kişi yaşıyorlarsa zaten toplamda salon ve yatak odalarını ısıtmaları yeter. Hatta kaloriferi açık odaların kapılarını kapalı tutsunlar ısı kaybı olmasın koridora falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ya rusya ve iran bize kalitesiz doğalgaz satıyor ya da bizimkiler gazı yollarken içine hava basıyolar. ciddi ciddi düşünmeye başladım bunu.

evin ısınması için alt ve üst kattakilerin düzenli kaloriferleri yakmasıda önemli. Ayrıca sen petek yok diyosun ama petekli olanlar kalorifer peteklerinin arkasına yanstıcı diyolar herhalde izolasyon malzemesi yapıştırsınlar duvarı ısıtmasın gerekisz yere.
Sosyal ağlarda paylaş

doğalgaza hava!

fatura az gelecek ama iyi ısınıcaz diye bişi yok. zaten artık fatura az gelecek diye bişi yok. döşüyorlar boruyu! kombi siz dışardayken az yanınca, evet daha makul oluyor ama neye göre? kombilerin ekonomik olarak gösterdiği yanma dereceleri de 10 üzerinden 5-7 falan oluyor hep mesela (termostatsız için diyorum) en ucuzu diyorsanız eve geldiğinizde kombiyi az yakıp ısınana kadar yorgan altına giriyorsunuz, hırka falan da giyiyorsunuz. az geliyor o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...