Dynun Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Bu yaklaşan soğuklar ve "hayvan gibi" zamlardan sonra, zar zor geçinen 1-2 öğrenci arkadaşım için şöyle bir topik açayım dedim. Alttan ısıtmalı kat kombili evde oturan 2 arkadaş. Malum öğrenci bütçeleri var. Botaştan adam gelip demiş ki, belki de kekledi bilmiyorum, eve bile gitseniz 1 haftalığına, en kısıkta da olsa bu kombiyi kapatmayın demiş. Aç kapa daha çok harcar demiş. 1 ay boyunca en kısıkta yaktılar ama fatura kol gibi geldi yine. Şimdi doğalgaz kullanmicaz elektrikli soba yakıcaz diyip dellendi bunlar. Ben de diyorum akşamdan akşama ikiniz de eve gelince yakın, okula giderken kapatın işte. Nasıl kullanmak en makbuldur bu aleti? Daha önceden tecrübe etmiş arkadaşlar varsa yardım etsinler. Tşk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 kural bir : en kısıkta yakma ya körükle ya kapat kural iki : altkatta cimri öğrenci oturmasın. elli kere dedik yakın lan diye. aralık oldu herifler hala gaz almadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Timerı varsa eve gelmeden evvel 1 saat önce yansın sonra gece gene 02 gibi sönüp sabaha karşı 6da tekrar yansın ve evden çıkmadan tekrar 30 dakika önce sönsün. 2 kişi yaşıyorlarsa zaten toplamda salon ve yatak odalarını ısıtmaları yeter. Hatta kaloriferi açık odaların kapılarını kapalı tutsunlar ısı kaybı olmasın koridora falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Timer yok malesef. Bir de petek yok. Alttan ısıtmalı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 izolasyon şart bi kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 yapıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 matematik işlemi yapın kafanızdan üşümezsiniz. üşüme hissi ile matematik işlemi beynin aynı yerinden geliomuş. işlem çözerken titremiosun üşümüosun. devamlıda yaparım kullanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ikikereikidörtikikereikidörtikikereikikkikikikiikiidıdııdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 ııı efendim, hele ki bir de alttan ısıtmalıysa, o ev için adamın söylediği geçerli olabilir. çünkü beton soğuyo, mesels eve gelip yakıyosun, beton ısınana kadar sen zatürree olmuş oluyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 İyi izolasyon yoksa, kol gibi faturadan kaçış yok :p Zaten kol gibi olmayan Doğalgaz faturası yok. Minimumda sürekli açık tutma sürekli söylenen birşeydir, kendim denemedim ancak, evde olmadığım zaman, elektrikle çalışan bir aletin açık olması beni huzursuz ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 kombi geldiğinden beri kısıkta sürekli açık kalır genelde ,bizde ilk geldiğinde doğalgaz vs üşüdük mü açıyoduk sonra kapıyoduk vs ,bariz fark var fatura olarak,tavsiye edilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 ya rusya ve iran bize kalitesiz doğalgaz satıyor ya da bizimkiler gazı yollarken içine hava basıyolar. ciddi ciddi düşünmeye başladım bunu. evin ısınması için alt ve üst kattakilerin düzenli kaloriferleri yakmasıda önemli. Ayrıca sen petek yok diyosun ama petekli olanlar kalorifer peteklerinin arkasına yanstıcı diyolar herhalde izolasyon malzemesi yapıştırsınlar duvarı ısıtmasın gerekisz yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 doğalgaza hava! fatura az gelecek ama iyi ısınıcaz diye bişi yok. zaten artık fatura az gelecek diye bişi yok. döşüyorlar boruyu! kombi siz dışardayken az yanınca, evet daha makul oluyor ama neye göre? kombilerin ekonomik olarak gösterdiği yanma dereceleri de 10 üzerinden 5-7 falan oluyor hep mesela (termostatsız için diyorum) en ucuzu diyorsanız eve geldiğinizde kombiyi az yakıp ısınana kadar yorgan altına giriyorsunuz, hırka falan da giyiyorsunuz. az geliyor o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 doğal gazınmı var derdin var ula çok şükür bizde yok elektirik sobası rulaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 melihin borclarida dahil o faturaya hic uzulmeyin kasmayin yani kol gibi gelicek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 ekimde evde olmadığım zamanlar kapattim kombiyi 69 ytl geldi, kasımda hep en düşükte veya en düşüğün bir üstünde yandı hiç kapatmadım. fatura gelince haber ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 alttan ısıtmalınında vanaları olmuyomu yav, ben görüyom oluyo bazı evlerde hepsi topluca bi kutunun içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar