Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Beslenme


Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bizim Salep gitgide büyüyor kereta.. Veteriner, petshoplar ve kaynaklardan okuyorum da, bir de sizin görüşlerinizi alıyım...

Kediyi aldığım vet kuru mamayı gün boyu önünde bırakabileceğimi, bütün besinini ondan aldığını, konserve'yle düzenli beslemenin ileride sorun yaratabileceğinden bahsetti. Başka bi vet 6 aylığa kadar ölçek kullanmama gerek olmadığını, ondan sonra kuru mama ölçekleriyle uygun şekilde günlük beslenebileceğini söyledi. Merak ettiğim bir konu eğer 6 aylıktan sonra da kedinin kuru mamasını devamlı önünde bırakırsam obez olur mu acep.. Gece de dahil..

Daha önce kedi bakmış olan kız arkım önceki rahmetli kedisini peynir, vs. besinlerle de beslediğini ve kedinin gayet uzun ve sıhhatli yaşadığını söyledi.

Bir petshop'da adam kedinin mamasını arada bir değiştirmemi söyledi çünkü olur da o mamayı bulamazsam devamlı alışık olduğu mamayı arıyacağını söyledi..

Bir de yaptığım gözlemlerden kedinin konserve sonrası bağırsaklarının iyi çalıştığı yönünde :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kedi 10.5 yaşında. 1 - 2 yaşlarından itibaren kuru mama her zaman durmuştur önünde, istediği zaman gidip yer. Bunun dışında iki günde bir ciğer veririz genellikle ev halkı olarak, ıslak mama da sabah ve geceleri olmak üzere 2 öğündür. Geçen ay kendisini veterinere götürdük ve veteriner tarafından ' 11 yaşına gelmiş olmasına bu kadar sağlıklı bir kedi görmedim, NO WAI ' tarzı övgüler aldı kendisi. Obez mi dersen, evet normal bir ev kedisinden şişman. Ama obez kesinlikle değil, ' yapılı ' diyelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DePeCHe said:
Valla benim tosun 1 yaşına yeni girdi.Kuru maması önünde duruyor.Haftada 1-2 ufak yaş mama veriyorum deliriyor ,çılgın atıyor.

Arada sırada bizim yediklerimize sulanıyor tavuk et vs.Abartmamak kaydıyla ufak parçalar veriyoruz.Ama ana yemeği kuru maması yani.


Biz de aynen böyle besliyoruz kedileri. 2.5 yaş civarındalar. İkisi de obez fln. değil, son derece normaller, biri diğerine göre biraz daha kilolu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...