Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Holy pri ve sp pri talent önerileri

hozceri

Öne çıkan mesajlar

FreEmoon said:
Nomak said:
Dicip priest tartışılır özellik ile shield üstüne :)

Ne? :S8-)

İşden dolayı açık yazmamışım, team mate göre değişir şu açıdan yeni talentlar ve özellik ile reflective shield istenebilir(melee için shield ek olarak caster mate için imp.DS olur ) ek olarak arena duruma göre yani kısacası healer focus alıcaksa eskisi gibi 2v2 de Focused Will düşünülebilir kısacası biraz tarza göre değişir asla fix bir talent tree olmaması lazım.

Borrowed Time,Divine Aegis,Rapture shield üstüne endeksli göründüğü gibi denemek lazım tam net birşey diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

alpg said:
http://www.wowhead.com/?talent=bVsbzhxtrZzxtcf0qibV0o

şöle bi hybrid build yaptım
biraz yorum alabilir miyim. nası geliştirilebilir sizce? yararlı olur mu

Bu buildin temel amacını söyleseydin keşke yani ne amaçla kullanacağını. Ben varsayımla yorum yapacağım uyarırsın aksi bir düşüncen varsa :)

Bence şöyle bir hybird daha faydalı olur.

http://www.wowhead.com/?talent=bVcbkhxuZcxtcc0qqhVIo

Level 70 gear ile heroic farmlarken stat açıklarını kapamak amacıyla (mana regen sıkıntısı yaşanıyor ilk başlarda) böyle bir hybird build kullanmıştım. Tabiki bu buildin raidlerde işi yok. Onlarca buff min 1k int/spi gereksinimini rahatça kapatıyor bunun sonucu olarak karakterden en iyi verimi almak için diğer sayfadaki raid buildlerine yönelmek şart oluyor.

Nomak said:
Dicip ile pve yapan gormeyelı oldu baya pekı pvp dıcıp talent tree alabılırmıyız, yakında geçiş yapıcağım boylamasına tartışalım bari treeyi.

Discipline ile pve yapan görmeyeli baya olmasından ziyade bu bir ilk oluyor priestler adına. Daha önce discipline priestlerin raidlerde işi yoktu sadece pvp amaçlı bir talent ağacı söz konusuydu. Raidlerde spirit buff için discipline ağacında biraz ilerlemek zorunda kalınıyordu bunun dışında deep discipline priest gören olmamıştır :)

WOTLK ile birlikte discipline raidlerde yeni bir role sahip oldu. Ana rolü tank healer olmak. Bunun dışında raid healinge katkısıysa pom/renew/pws ile sınırlı. Özellikle shield rapture talenti sayesinde absorblerin mana getirisiyle beraber neredeyse mana götürüsü olmaksızın çalışıyor (mana userların dışında geri dönüş şuanda yok ama bu bir bug büyük ihtimalle bir sonraki patch ile fixlenecek.) Poh çok efektif değil açıkçası cast süresinı tamamlayana kadar grup aoe healerlar tarafından fullenebilir :) Dolayısıyla discipline priestin rolü tanka yoğunlaşmak ve ihtiyaç duyulan anlarda PWS ile aoe healerlara yardımcı olmak.

S2 sonrası pvp yapmayı bırakan biri olarak ahkam kesemem açıkçası ve pve için olduğu gibi pvp içinde ''işte bu fix build'' tarzı bir söylemde bulunmak biraz güç olur. Farklı setuplar farklı talentlere gereksinim duyulmasına sebep vermektedir.

Ana hatlarıyla böyle birşey http://www.wowhead.com/?talent=bxcMuIMtMcsVbRtfzth

Geriye kalan 3 talent holy ağacında imp heal ya da disc ağacında silent resolve üzerinde harcanabilir. Tekrar pvp yapmaya başlarsam hem gözlemlerimi hemde daha kesin bilgileri etkileri getirileri ve götürüleriyle birlikte ifade ederim şuanda diyeceğim bundan ibaret.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
14/57 daha iyi bir seçim her koşula uygun. Fakat Improved Divine Spirit gereksiniminiz varsa o zaman verdiğin buildi şu şekle sokmak daha akılcı olur.

Disc Tree

IMP PWS 1/3 diğer basamağa geçmek için harcanıyor. Disc priest olmadığı için daha fazla puan harcamak fayda sağlamaz.

Absolution 3/3 son derece gereksiz bir seçim.

Buradan gelen 5 talent puanıyla Mental Agility 5/5 yapmak daha faydalı.

Holy Tree

Test of Faith yararsız bir talent değil fakat burada sınırlı talent puanına sahip olduğumuz için Test of Faith'i 3/3 yapmak iyi bir seçim olmuyor. Heavy holy buildlerde vazgeçilmez fakat burada 3 talent puanını harcayacağımız 1 talent daha var.

Improved Holy Concentration, Test of Faith'den daha faydalı olacağı için bunu 3/3 yapmak çok daha iyi bir adım olur.

Böylece ortaya şöyle bir build çıkıyor.

http://www.wowhead.com/?talent=bVcbkhxzbZcxtcc0qihVIo
Sosyal ağlarda paylaş

Pve Heal

Improved inner fire a vermeden olmaz, saçmalamayın havadan kimse size spell power vermez. Perm tavsiye etmem aoe yapacaksan circle ol aoe'le, discipline olacaksan Penance single target healda oldukça başarılı discipline ol biraz ordan biraz burdan çok başarılı olmaz. Renew eskisi kadar efektif deil zaten holy regeni tamamen clearcaste ve ham spirite döndü, o yüzden iyi bi crit oranıyla flash spamlıyo olursun sorunsuz bir şekilde, aynı şekilde renew spamlasan fightın ortasını görmeyebilir mana, herkese hot kampanyası kalktı yani. Healing focussuz bazı şeyler olmaz, şu anki raidlerde illaki bişeyler birilerine vuruyor oluyo ki sanada vuracaklar, millet boşa hastede yüklenmiyo, ufak bir haste artışı bile birazcık erken çıkan bir heal bile raidin kaderini değiştirebilecekken, aynı anda tatak yiyip healing focussuz iş yapamazsın.

Shadow

Level kasarken kullanmıştım bunu, gank yerkende iş yapar mob keserkende. Pve de kullanacaksan ufak bi iki deişiklik yapabilirsin. Blackout, Psychic Scream ve silence dan alıp Affinity, Veiled Shadows ve Meditation verirsende Pve de oldukça iyi iş yaparsın. Improved Ve vermiş çok kişi ama gerek yok, zaten oraya vermek için alınabilecek yer yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Disc'im ben 2gündür. 1200 SP var. Düşünün gearın halini. Dün 7 tane heroic yaptım (hala gözlerim ağrıyor) HoL son boss hariç, başka hiç bir yerde wipe olmadık. Tabi diğer party üyeleriyle de ilgili birşey tabiki de, demek istediğim heal konusunda o gearla hiç bir sıkıntı çekmedim. HoL' daki wipeları da CoH olmayaşıma bağlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şöyle bir talent yaptım gerçi daha lvl 80 olmadı Priestim.
Guildim serverin en iyilerinden ondan pek fazla aggro çekeceğimi yada ilk ben mobların arasına gireceğimi sanmıyorum. :) Bu yüzden de olabildiğince Heal bonus ve sprit e ağırlık verdim.
Bazı arkadaşlar CoH e vermediğimi hatırlatacaklar ama şimdiye kadar hiç CoH kullanmadım. Zaten 6 sn'ye yükseltmişler CD yi bu saatten sonra kullanmasam da olur.
Not: Pek fazla Heroic yapacağımı sanmıyorum. Sadece raidlerde healleyeceğim.

Tahmini yapacağım talent
Sosyal ağlarda paylaş

Saçma talent iş yapmaz, regen mechanic öğren ondan sonra bidaha ver bence, olmamış. Her raide en az 1 disc alıyolar zaten buffı o atsın bırak. Almazlarsa bile scroll bas, vay canına. Circle iş yapmaz diye bişeyde yok, şu anda ben ilk aoe demage da single circle atıp çook kritik olmadıkça ikinciye basmadığımdan, 6 sn cd'da etkilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Spirit buffının olayı spirit vermesi değil bir kere. Raidde bu buffa sahip bir pri'nin olmaması tüm casterların direk flasksız oynaması gibi bir etki yaratır. Beleşten gelen 80 spell powerın olmaması kabul edilebilecek gibi değil.

O sebeple priestler kesinlikle imp spirit almalı. Gerekirse az heallasın ama genede alsın bu talenti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...