Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Ben bir türlü anlayamadım insanlardaki bu Nutella hayranlığını.. Küçüklüğümden itibaren Sarelle denen aşmış lezzetle büyüdüğümdendir belki.. Efsanenin yokluğunda insanların Nutella yemesine bir şey demek mümkün değil tabii, zira ben de fazlasıyla aldım ama gerçeğinin lezzetini bilen biri olarak o çiğ yağ tadını daima yavan buldum, çoğu kavanozu da bitiremedim.. Küçükken Sagra Special dükkanları vardı, beyaz ince plastik kavanozlara Sarelle çeşmesinden doldururlardı.. Normal cam kavanozların dışında böyle de satılırdı, ambalajdan da ucuza gelirdi sanırım.. Her Sagra'ya gidişimizde ablamla bana iki büyük plastik kaptan alınırdı.. Kendi kavanozumu 2 günde bitirip daha yarısına gelmemiş ablamın payına sarkar, sıklıkla da kavgalara neden olurdum evde.. Küçükken ablamla kavga edişlerimizde büyük bir yüzdeyi Sarelle almıştır hep.. Her alışımızda o Sarelle çeşmesine ağzımı dayayıp kana kana Sarelle içmeyi (ya da yemeyi) düşlemiş çocuklardan biriyim ben de.. Ki benden piyasada fazlaca olduğunu da iyi biliyorum.. Sarelle'nin hiçbir zaman Nutella gibi çiğ bir tadı olmadı.. Sarelle kavanozuna 10 gün elinizi sürmeseniz bile hiçbir zaman Nutella'da 3-4 günde ortaya çıkan yağ tabakası çıkmazdı en üste.. Sarelle dışarda kaldığında asla Nutella gibi cıvıklaşmazdı.. Tat, kıvam, yağ oranıyla fındık-çikolata karışımlarının her zaman en babası, en fevkalbeşeri oldu benim için.. Neden piyasadan kalktı, nasıl kalktı hiçbir zaman o bilgiyi edinemedim.. Ama dün öğrendim ki efsane geri dönmüş.. Sarelle'nin olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi'lik yapanların saltanatı sona ermiş.. Tadı, kıvamı hala aynı mıdır bilmiyorum ama olmasa bile eski günlerin hatrına kavanoz kavanoz tüketmeye devam edeceğim.. Çocukluğumun en güzel figürlerinden biri geri döndü.. Bir daha hiç gitmesin mümkünse.. Çakma Sarelle'ler çekin ellerinizi raflardan, alemin kralı dönüyor.. http://tardinibufe.blogspot.com/2008/11/efsane-geri-dnd.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 evet valla bende sein gibi düşünüyorum nutellaya sarelle bittikten sorna başlamıştım. Efsane döndüyse bende alıcam onu zaten. yeni kabı ve etiket dizaynıda çok hoş olmuş. iyi bir tasarım çok satar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Masquerade said: Küçükken Sagra Special dükkanları vardı, beyaz ince plastik kavanozlara Sarelle çeşmesinden doldururlardı yav bu dükkana giripte ağzını o çeşmeye dayamak istemeyen çocuk var mıdır acaba diye merak etmişimdir hep harika bişeydi yav o küçükken eve alalım diye salya sümük ağladığımı hatırlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 S-H said: Masquerade said: Küçükken Sagra Special dükkanları vardı, beyaz ince plastik kavanozlara Sarelle çeşmesinden doldururlardı yav bu dükkana giripte ağzını o çeşmeye dayamak istemeyen çocuk var mıdır acaba diye merak etmişimdir hep harika bişeydi yav o küçükken eve alalım diye salya sümük ağladığımı hatırlarım. ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Krokanlı fındık ezmsi de dönerse, bi de çeşmelerinden açarlarsa var ya... Off o üç noktanın ardından neler gelir neler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 imkansızlıklar içindeyken, bir kavanoz nutella için çok yüksek meblağlar ödeyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 nutella sarelleyi her türlü havada karada ezer. sarellede bildiğin çakma çikolata tadı var, nutellada ise kaliteli çikolata tadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 nileppezdel said: Krokanlı fındık ezmsi de dönerse, bi de çeşmelerinden açarlarsa var ya... budur! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 nutellayı sevmem direk şokella var o fena diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Sarelle varken nutella ne ya. Yeniyetme kolpa çikolata bozuntusu X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 şenerella gördüm markette bugun,şaka degil caps koycam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Nurilla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 S-H said: yav bu dükkana giripte ağzını o çeşmeye dayamak istemeyen çocuk var mıdır acaba diye merak etmişimdir hep harika bişeydi yav o küçükken eve alalım diye salya sümük ağladığımı hatırlarım. valla ben pek cocuk sayilmazdim son donemlerinde ama yine de ayni seyi istemisligim var bolca hatta simdi dusundum, hala isterim =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 hepimizin hayalidir sanirim o cesmenin geldigi yere dalmak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 hehe çeşme meşhurdur tabi :) bende saralle yi niye bıraktım diyodum geçenelerde, doğru kaldırılmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Oha nutella bashing olmuş direk. Nutella WoW gibi birşey, hepiniz döneceksiniz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Nutella dururken başka bişey yemek ayıptır... cidden nutella en iyisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 SARELLE ÇEŞMESİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 ooOo o çeşme gerçek efsane asıl ya onun tadı bi başkadır walla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Bizim burda Sagra Special dükkanı hiç kapanmadığından sürekli büyük büyük sarelle alıyoruz halen daha : ) . Nutella onun yokluğunda idare edebilir bir lezzet sadece. Ama dev gibi 1 litrelik kapta gelen mükemmel lezzete hiçbir zaman değişmem tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Ya nutella çok kötü sarelle üstüne. Sarelle tadı bilen bi insan nası nutella yer anlamıyorum... Demin yedim, yani anca idare ediyo işte. Chokella'dan iyi, sarelle'den bariz kötü ya :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 canıma okudu başlık. sagra çeşmesi muhabbeti yanında nutellayla birlik. fındık ezmesi de denmiş. ahahaah hiçbiri yok şu an acı çekiyorum sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 nileppezdel said: Ya nutella çok kötü sarelle üstüne. Sarelle tadı bilen bi insan nası nutella yer anlamıyorum... Demin yedim, yani anca idare ediyo işte. Chokella'dan iyi, sarelle'den bariz kötü ya :S heç olurmu ikisinin ayrı yeri var! nutella böyle daha akışgan daha yağlı Lööööp Lööööööyypp ekmeğin üstüne fln koyulacak bişey =D. Sarelle ise daha tabikide efsane ama öyle çok yağlı akışgan ve agır değil . parlak fln değil çok . eskiden değildi en azından Lööp lemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 tadelle stokladım ben de. hayvan gibi tadelle yiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 çükünella da geri gelsin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar