Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bandwithim costu... soylemesem yaptirimi ne olur? :P


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Sebebsiz zenginleşme hükümlerince dava açılır abonmanlığından fazlası talep edilir kullanman durumunda.

Fark edene kadar iyi niyetlisindir ve hukuken korunursun fakat an itibariyle öğrendiğin ortada ve durumu bildirip gerekenin yapmasına yardımcı olmadıgın için kötü niyetli sıfatıyla yukarıdaki söylediğim dava açılır.

Verdiğim tam hukuki açıklama olur mu bilmiyorum. Ama az ve öz tavsiye ara durumu bildir.
Yok aramam haber etmem onlar köfteyi çakana kadar kullanırım dersen ben biraz araştırıp bilgilerimi tazeleyip sana daha net bir şekilde neler olacağı/olabileceği konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sebepsiz zenginleşme kanundan doğan borçlardan olup, Borçlar Kanunu'nun 61.-66. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Borçlar Kanunu'nda sebepsiz zenginleşmeye ilişkin hükümler, genel hükümler arasında düzenlendiği için, aksine bir hüküm olmadıkça, diğer özel hukuk alanlarında da uygulanır.

Haklı bir sebep olmadığı halde başkası aleyhine zenginleşme olarak tanımlanmaktadır. Sebepsiz zenginleşen kişi, bu zenginleşmeyi, aleyhine zenginleştiği şahsa iade etmek mecburiyetindedir(BK 61/1). Sebepsiz zenginleşmeden doğan borç ilişkisinde haklı bir sebep olmaksızın başka bir şahıs aleyhine zenginleşen kimsenin malvarlığında meydana gelen artışın (zenginleşmenin) aynen veya nakden iadesi söz konusudur. Dolayısıyla hukuk düzeni, malvarlığı sebepsiz olarak başkası aleyhine artan kişiye müeyyide olarak bu zenginleşmeyi iade borcu yüklemek suretiyle hukuki değerler arasında bozulmuş olan dengeyi yeniden kurmuş olur.
*********

Beklenmeyen Halden Doğan Sebepsiz Zenginleşme : Burada taraflar dışında bir şahsın fiilinden yahut bir tabiat olayından meydana gelen bir sebepsiz zenginleşme söz konusudur. Üçüncü şahsın fiilinden kaynaklanan sebepsiz zenginleşmede üçüncü kişinin kusurlu olup olmaması ya da filinin hukuka aykırı olup olmaması gözönüne alınmaz.

**********
Borçlar Kanunu'nun 61. maddesine göre; haklı bir sebep olmaksızın başkası zararına zenginleşen kimse, bu zenginleşmeyi iade etmek zorundadır.

**********
Zenginleşme konusu şey, ferden muayyen bir şey ise ve zenginleşen kişinin malvarlığında aynen bulunuyorsa, hukukumuzda illilik ilkesi gereğince zenginleşenin söz konusu şeyin mülkiyetini kazanması mümkün değildir.

Mülkiyetin kazanılması söz konusu olmadığından ve alacaklı halen bu şeyin maliki olduğundan, bu durumda sebepsiz zenginleşme davası değil, istihkak davası açar ve şeyin aynen iadesini talep eder. İstihkak davasının mümkün olmadığı durumlarda ise sebepsiz zenginleşme davası açılarak şeyin aynen iadesi talep edilir. Aynen iadenin mümkün olmadığı durumlarda zenginleşme değer üzerinden (para olarak, nakden) iade edilir.


Durumu ciddiye alsan iyi edersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica durumu henuz fark etmedim bile. nelerden soz ediyorsunuz anlamiyorum :o


bu arada cidden... cok anlamsiz, dun netim hic calismiyordu, snyede 4kb ile cekiodum 56k gibi, sonra adamlar geldi MODEMIN BOZUH dediler, dandik bi modem verdiler test icin, o modemle 4mbit olan hattimla anca 2mbit baglanabildim sonra da simdi eve gelince eski modemi tekrar deniyim dedim ve 2mb/s ile dosya cekince gozlerim fal tasi gibi oldu.

Simdi, ben internetten anlamayan biriyim, bole bir anda firladi onlarin hatasi yuzunden, bi de yanlis yonlendirmisler beni MODEMIN BOZUH diye.
tam tersi modem BABALAR gibi calisiyor... sddfg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:
Yani internet mevzuatından değil genel zenginleşme mevzuatından patlıyosun. Garipmiş.


Neticede Borçlar kanunu genel bir kanundur aksine özel hüküm bulunmadıktan sonra özel kanunla düzenlenen konulara da uygulanabilir. Sebepsiz zenginleşme ilk aklıma gelendi varsa özel kanunuda uygulanabilir. Ama burada bilişim suçu gibi bir durum değil olaydan anlaşılabileceği gibi "aktifte bedelsiz artış var" bir ara fakültedeyken hocamızın çözdürdüğü telefona gelen 100 kontor olayı vardı. Sanırım iki olay aynı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Web Archive'den bulurlar. Google'ın gözünden de kaçmaz. Ama sistem hatası olduğu için ve sen servis çağırdıktan sonra olduğu için torrente falan abanmazsan iyi niyetten, söylersen dürüstlikden yırtabilirsin sanırım. bilmiyorum, medeni giriş aldım ben sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...