Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alt tab yaparken low fps ve crash sorunu


Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Şimdi benim oyun içerisinde normalde fps 60 larda,

Ancak arka planda yf ve firefox açık sadece

sistem de gayet iyi işlemci de

ama bikaç kez alt tab yapıp questler için wowhead e bakıp oyuna döndügümde ilk 2 3 seferde bakıorum fps 2 3 lerde sürünüo ve düzelio, sonrasında crash.

bunu çözmem ram arttırımı iile mi mümkün? 2gb ram var xp kullanıorum ram arttırmam mümkün mü yoksa vista olmadan 4gb ram görmez mi sistemim?

service pack 2 bu arada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.4ghz işlemcim 1gb ddr400 ram'im fx5600 ekran kartım var, wow, ventrilo, media player, nod32, msn, wowhead, wow-pro ve paticik açık sapık gibi alt tab yapıyorum, ne bir takılma ne birşey. Arada ram yuvalarım bozuk olduğundan makine kilitleniyor ama günde 2-3 defa maksimum. Sisteminle alakası olduğunu sanmıyorum yani :P Driverlarını güncellemeyi dene bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı driverlarını update ederken önce uninstall yap sonra nvidia diriverlarını tamamen kaldıran bir programla tamamaen temizle ve ondan sonra yeni driverları kur. Bazen eski driverkalıntıları sıkıntı yaratabiliyor uodate ederken ve performans kaybı yaşıyabiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alt-tab sonrasi yasanan fps düsmesi düzenli yapilmayan defrag daha sonra senin düsük rame bagli bir sorun. Arka plana atilan programi ramde hafiza ediyor ve ön plana cekilenin ramde kullanimina öncelik veriyor windows. Geri döndügünde ramden geri cekerken wowun asagi yukari 300-500Mb olan kisim oldukca yüksek bir miktar ve bu cekilen 1gb'lik mpq dosyasindan geliyor. Bu dosya zamanla her wowu acip kapamanda harddiske parca parca dagiliyor ve bunlari harddiskde bulup bir araya getirip wowun istedigi sektorlari bulup aktif hale getirmesi zaman aliyor :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:
nvidia 8800gts (320mb olan versiyon)

güncel sürüm (ama buhafta check check etmedim)



Şimdi hatırladım, aynı sorun ile bende karşılaştım uzunca bir süre, Nvidia kart sorunu.

Özellikle, XP'de sağ alt köşeden gelen her türlü pop-up ve wowhead acaip kasıyordu aleti, orta-iyi olmasına rağmen.

Sonra hatırlamıyorum nasıl çözüldü :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O&O Defrag programini kur. Onda ilk defragda gece yatmadan "Name" ile defrag at. Sonra her 2 haftada bir sthealt secenegi var onu kullan. Sthealt 1 dk'da defrag atiyor ama daha önce adam gibi bir defrag atilmasi daha iyi.
Sthealt defrag ile ayrica wowda nadir olan, iste su dosya hata verdi diyip seni oyundan attiginda ve o haritada seni oyuna sokmadigi zaman o hatayi da gideriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yannız bu sorun genelmiş

hatta orda "sadece kamerayı çevirdim" ve patladı diyenler de var

(thanx to gangren)

çünkü benim hiç defrag olmaz makinem hep update sürücüdür (atlamazsam) ve wotlk öncesi böyle bir sorunum hiç olmadı 2 senedir :(

edik: 2.1. küsurdan beri var denio ama o zaman quest mediğim için alt tab yapmıodum tabi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Defrag ile update sürücü olayini nasil birbirine bagdastirdin ki? :D Birbirinden oldukca farkli kavram ikisi de eheh. Defrag napiyor biliyor musun peki?

Edit: Wotlk ile wowun sistem gereksinimleri artti. Alt-tabdan düsen fpsyi genel olarak devamli düsen fps ile kiyaslamayin. Ikisinin de sebebi farkli..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

I have also been experiencing the memory leak due to alt-tabbing. I can tell when the leak has reached a critical point when the game stops rendering walls and such or stops processing anti-aliasing. I have become acustomed to using the "/console gxrestart" command ; that command seems to restore wow to fresh status and wipe the memory clean... at least for me.


This is how I fixed it:

Right click My Comp - Properties - Advanced - Performance settings - Advanced and make sure "Adjust for best performance" is checked in both places for PROGRAMS. When I check it for background services I get a huge graphics/memory leak and the game is impossible to play. Try this out.



BİKAÇ YORUM.

ya sanıorum sorun benim makinede degil akıncı. evet defrag napıo biliorum :D

ama genel sorun şu olmuş,

her alt-tabde memoryden biras daha fazla çöp çekio. en sonunda avaible ram bitio. bende de aynen öyle ram yok die crash edio zaten en son :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unchecking Vsync would only have an effect if your game refresh is different from your monitor. Setting them to different values and leaving Vsync checked defeats the purpose of this solution. Vsnyc should be unchecked for this to work.

I agree that the blackouts are a little annoying, but to me, smoother gameplay is worth the tradeoff.

Bottom line...

1) Set your monitor refresh to a different value than you use in your game. I suggest making your in-game setting the higher value of the two (for slight performance advantages in the game).

2) Make sure Vsync is not checked.

3) Wait for Blizzard to own this problem and fix it so we don't have to apply band-aids.

4) Continue thanking the original poster.

Happy Bandaging



lol :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...