Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 6.1k gördüm ben ofansif tank olarak ama karşı takımda serverın en yüksek renown una sahip 4 adam vardı deli gibi verdiler kesince :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mina Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Sanirim 1k bile goremeyen arkadaslar bu yazilari gordukten sonra , oynayis tarzindan tarza fark oldugunu gorurler ve rp gelmiyor diye de buralara yazmaya son verirler. Dogru durust oynarsan ister healer ister ol rp geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 neon lamba olayını anlamadım wow'da ortalıkta gezmenin nesi kolay yahu? oyun ilk başladığında mal gibi ortalıkta gezip neyin nerde olduğunu soranlardan chatte birşey okunmuyordu. sonradan 3. parti programlarla koordinat, quest help tarzı şeyler geldi de millet otomatiğe bağladı. yani bu 3. parti programlar ve db'ler olmasa wow'daki gibi bir kaşif ruh gerektiren kaç oyun vardır ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fuzulee Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Mighty_THoR said: bahsedilen şey bu :) aynı şeyi defansif bir sm veya ib ile denersen dibe vuruyorsun Bi saniye, yanlis okuyorum ya bi tekrarlayayim, sen simdi solo partiye geciyorsun tank olarak dizayn edilmis, asil amaci hasar emmek olan bir meslek ile, sonra ben hic adam olduremiyorum, o yuzden de hic exp alamiyorum diyorsun. Ayni sekilde healer olarak da, solo partiye geciyorsun surekli heal atiyorsun (oysa sen grup icerisinde durup buff/heal/shield falan atan bir karakter olmalisin, meslegin amaci o) ama sen oldurmedigin icin exp kazanamiyorsun, ve bu olay bir sikayet konusu?????? Yani hem cinlik (partide duran adam aptal ya) yapayim, hem tank olayim, hem olmeyeyim, hem de super dps yapayim, ayni zamanda kriptonit de beni etkilemesin istiyosun ama oyun "yok artik ali sami" deyince suclu oyun oluyor. Ha dersen ki, elin bright wizardi yapiyor ben niye yapamiyorum, o genel olarak oyunlardaki mesleklerin farklilasmasinin istenmeyen bir sonucu. Tank veya healer olan class'in mecburen daha az damage yapmasi gerekiyor, yoksa dps siniflarini zaten yapmaya gerek kalmaz. Ona bakarsan healerlar verdigi heala orantili exp alsa, o zaman ben durayim oturdugum yerde, surekli bir yerden dusup damage alayim veya uzerimdeki wounds veren giysiyi cikartip takayim, kendimi healleyeyim, haybeye exp alayim nasil? Herkes bright wiz acsin o zaman taktigi de yaramaz (yaramiyor zaten), o zaman da bir cok senaryoda oldugu gibi, tanksiz ve healersiz kalirsin, senin bright wizardligin da, mum isigindan oteye gidemez. Neyse yazmayacaktim yine tutamadim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bogachan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 fuzulee arkadaşım sen tank yada healer olarak tek başına partiye geçmiyosun adpsler daha çok renow alcaz diye tek partiye geçince sen yanlız kalıyosun zaten otomatik. Siz heralde anlatılanı anlamamakta ısrar ediyonuz. DPS yaptıgı damage ile renow kazanıyosa tank da yedigi damage ile kazanmalı 2 side yaptıgı damage ile kazanıyosa sistem yanlış bu kadar. Dahi olmaya gerek yok anlamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fuzulee Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 hocam ben suzme aptal oldugum icin anlayamiyorum okudugumu, yazmakta da zorlaniyorum ama iste cikiyor biseyler sans eseri, arti bunun yaninda herkes bu topicte zaten acikca ve akici bir sekilde anlatmis herkes cikiyor ben partimde yanliz kaliyorum diye, o yuzden anlamamisimdir, kati suretle ben tank halimle ayri partiye geciyorum dibe vuruyorum gibi bir seyler anlatilmamis mesela bir kac mesaj yukarida. Mesela tank dedigin yedigi damage kadar exp (pq'larda loot icin soylemiyorum, zaten oyle olmasi lazim) almali gibi sacmasapan bir sey denmemis katiyen, o zaman tank arkadaslar dalsin bodoslama 12 kisinin arasina, olsunler bi daha dalsinlar, paso olsunler boylece expleri tavan yapar. Zaten iki tane healer da var kesin arkada o da seni healledikce exp kazaniyor ya, ooh. Takim sefil olmus 500e 0 yenilmisin ama, super exp almis healer da tank da, cunku sadece oluyor, healleniyor adam. Eger senin partinde kimse kalmadi mi (hic basima gelmedi ama), senaryo chatine girersin eger partiye girilmezse senaryodan cikacagini soylersin, tepki yoksa hadi eyvallah deyip senaryodan cikarsin, kalsin isteyen tek basina healersiz. Ne ugrasicam 15 dakka bos yere. Yeni senaryo yeni heyecan. O kafamla anca bu kadar yazdim. Bi daha da zor cikar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mina Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Fuzulee insanlar diledigi gibi oynar arkadasim. Ben senaryoya realm point alip,rr yukseltmek icin giriyorum, ben solo yaparkede heal aliyorum. Illa grup penceresinden tiklayipta heallicek diye bir olay yok.Zaten genelde healerlar arkada durdugu icin onundeki combatta tiklayipta healliyorlar. Yani solo takilanda memnun healliyanda :P Zaten WH oynuyorum oyle kalabalik combatlara girmeden adamlarin olupte reslenip assagilara indikleri yeri kampliyorum ordada stealth ozelligi olmayan birinin dayanmasi zor oluyor.Herkezin bir oynama tarzi var,bunu begenmeyipte senaryodan cikarsan bu da senin oynama tarzin derim.Bir sonraki senaryoyu beklemekte senin secimin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ben tank olarak solo gruba geçiyorum demedim.arkadaş zaten örneğinde bir healer dps duosundan ve bu duo ile aldığı tatminkar puandan bahsetmiş bende öyle bir haraketin bir healer tank duosuyla mümkün olamadığı belirttim. bide şöyle birşey var healerlar solo heal atarak baya iyi puan alıyorlardı biraz nerfledile onu ama günün sonunda işlerini yapıyorlar, paylaşımcılık güzel ama dps in aynı haraketi yapması bence buna nazaran daha nahoş bir haraket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 bence gayet isabetli tespitler var yazıda, hatta geçtiğimiz haftalarda benzer yorumlarda bulunmuştum burada. insanlar artık oyunu oynarken keyif almak yerine kendi avatarlarını başkalarının önüne geçirme yarışındaki başarılarından keyif almak gibi ilginç bir yaklaşıma sahipler. elbette ki item toplamaca oyunlarında geçirilen fazla zamandan etkilendi çoğu ister istemez. ben kendim bunun örneklerine wow'da yaşadığım r14 sürecinde çok belirgin olarak şahit oldum. o ödülleri alıp kullanmak yerine tanıdığım çoğu r14 anında pvp'yi bıraktı. ve bu mantıktaki 'güruh' doğal olarak war'a başladığında akıllarına gelen ilk sorular şunlar oldu: - nasıl en hızlı rank alırım? - nasıl en hızlı, en az eforla ve en iyi eşyaları alırım? elbette ki bu kestirmeye sapma düsturu nedeniyle kısa bir süre sonra insanlar monotonluktan şikayetçi olsalar bile kalıbın dışına çıkmaya çalışmadılar, dayanamayıp çıkmaya çalıştıklarında da mmo'lardaki grup hareketleri gerektiren mekaniğin sebebiyle çıkamadıklarını farkettiler. bu durumun büyük şehirlerdeki trafik sıkışıklığına benzetmek de mümkün bir bakıma. bence şu aşamada kısa vadeli olarak mythic'in yapabileceği iki çözüm var: ilki keeplerde savunanlara saldırının şiddetine göre, saldıranlara ise savunmanın şiddetine göre verilen drop ve renown point miktarını ayarlayan bir sistem getirmek. karışık, belki de başlangıçta dengesi pek olmayacak bir formüle sahip olacaktır ama zaman içerisinde geliştirilebilir. ikincisi ise en çok oynanan senaryolarda alınan xp ve renown point'lerin devam eden günlerde sunucu bazında dinamik olarak düşmesi ve oyuncuya sıraya girerken bilgilendirilmesi bu konuda. bg holiday sistemini şahsen yetersiz buluyorum iki nedenle: birincisi sizi sevmeseniz de belli bir mekanı oynamaya zorlaması, (çünkü herkes oraya akın ediyor) ikincisi ise gene "en kestirmeden gidelim" mantığını körüklemesi. öbür türlü insanlar dinamik olarak tercihlerini belirleyebilir monotonluğa saplanmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Sam bir noktada haklısın ama şunuda gözardı etme eskiden oyunlar içerik olarak daha doyurucuydu everqest 1 de aylar süre questler vardı insanlar onlarla uğraşır sonundada fark yaratacak itemlar alırdı wow la aynı anda çıkan 2 de bile bu tarz uzun vadeli questler mevcuttu eskiden kimse oturun aynı senaryoya bininci kere girin demiyordu 1-2 12 22 tamamda hep aynı terane çekilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 son zamanalrda openrvr yapıyorum ve gordugum en buyuk hatalardan bırı aynı adamı öldürdüğünde aldıgın rp lerin hızla dibe vurması;praagda order kalesine saldırıyoruz adamlar canla başla savunuyorlar ve dest zergi nasıl olsa renown gelmıyor dıye hop baska harıtaya ısınlanıyor,oyunun tüm zevki kaçıyor. Bence buna care bulmaları lazım,aklıma gelen en basıt çözüm kalenin belli sınırlar ıcınde cevresınde renowndakı azalmayı durdurmak hatta belli miktarda artırmak,birde kale alınırken ne kadar direnişle karsılasıldıgına göre alınan bonus renownu artırmak.hiç direnişsiz kale alınınca 200 versın misal,200 kişiyle savasıp aldıgınızda ise 3k.böylece tüm serverı openrvr yapmaya mecbur bırakırsınız ve warın ruhu geri döner. sistem böyle işlerse(koş oraya tıkla,koş buraya tıkla,defans var boşver git baska yere tıkla)yakında herkes sıkılıp bırakır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madnex Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Arkadaşlar birde işin şu boyutu var birçok insan WAR'ı WoW ile kıyaslıyor ancak bazı kişiler şu bakış açısı ile bakıyor."Daha 3 aylık oyun, 3-4 yıllık bir oyunla karşılaştırılıyorya, helal olsun bu oyuna" gibi düşüncelerde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Bugün televizyon imalatına başlayacak bir fabrika kursan, insanlar bir süre için bile olsa televizyonlarını uzaktan kumandasız yapmanı hoş görür mü? İnsanlara "yakında üretip dağıtacaz kumandaları biraz sabır edin lütfen" diyebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar