Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 yıllık özel üni'den ön lisans alıp aöf ile tamamlamak

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

çok yakın bir akrabamızın bir sıkıntısı var, buraya da sorayım dedim onun üyeliği olmadıgından. (almayı denedik geçen ama onaylanmamış hala :D) hatta hemen onun başka foruma yazdıgınu copy/paste ediyorum.

yardımcı olursanız minettar kalırız;

Arkadaşlar merhaba,

Ben bir özel üniversitede öğrenciyim. Ama bu ve benzeri üniversiteler eğitimden ziyade para odaklı çalıştıkları için oldukça zorluyorlar bütçemizi. bu sene 3. senem ve 2. sınıfta kalmıştım. ayrıca bu sene de not ortalamam düşük kalırsa okul 1 sene daha uzayacak ve benim buna ne tahammül edecek sabrım ne de param kaldı...

Konuya gelirsek,

Önlisans diplomamı alıp aöf'e kayıt yaptırmayı düşünüyorum artık. İşletme Fakültesi bölümü öğrencisiyim. aöf'e kayıt yaptırdıgımda 3. sınıftan başlıyorum di mi? ayrıca programına baktım aöf'ün. 2. sınıfta verdiğim bazı dersler aöfde 3. ve 4. sınıfta gözükebiliyor. bunlardan da muaf mı oluyorum.

toparlamam gerekirse, 4 yıllık bir fakülteyi önlisans diplomamı alıp bırakıcam ve aöf'e geçicem. 3. sınıftan devam ediyorum? Lisans tamamlamak için.
Nasıl olacak bu durum?

Gerçekten zor bir durumdayım lütfen.

Saygılar Sunarım ...

PS: Ayrıca ilk 2 senenin notlarının kümülatifini nasıl hesaplıyoruz bununla ilgili farklı duyumlar aldım, normal kümülatiften farklı hesaplanıyormuş, bu konuda bilgisi olan varsa da çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ilk 4 dönemden ders kalmaz ise ve GANO 2.00 ise ön lisans alıp ilişiğini kesebiliyosun.

bizim sorduğumuz; hiç intibak hede hödö yapmadan aöf'e kayıt olacak ve 3. sınıftan başlayacak ve verdiği 2-3 ders de muaf olacak. malum işletmeden işletmeye geçecek. farklı bir alan değil.

olayın uzamaması lazım çünkü yaşı gelmiş 26'ya lisans diploması edinip kısa dönem hakkı yakalaması gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak... Tamamen para odakli bir yerde sinifta kalabilmissen, universitenin senin icin dogru yer oldugunu dusunmuyorum.

aof dediginiz acik ogretim fakultesiyse, bence okuma, gir bi ise tecrube kazan daha iyi olur senin adina. Illaki universite bitirmis(!) dedirtmek icin boyle yollara basvurman pek de mantikli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

İİBF İşletme bölümü. İşletmeye geçicek tekrar işte ön lisansını alıp.

bir de muaf olma olayı tam nasıl. muaf olan dersler onun programından çıkarılıp kalan dersleri alıp o kadar kredi ile mi değerlendiriliyor yoksa ön lisans aldığı okuldaki getirdiği notlar mı yazılıyor o ders hanelerine?
Sosyal ağlarda paylaş

İlk iki sene aynen geçiyor aöf e. AÖF işletmenin ilk 2 yılı gibi gözüküyor.

O kadar detaylı bilmiyorum ki bence bu kadar detayını öğrenmesinede gerek yok. Aöf e girecek işte tek bir dilekçe yazıyor.Bu ayın sonuna kadar zaman vardı sanırım bitti.
3. sınıftan başlıyor

AÖF 3 ve 4 ün derslerini alıyor işte.Zaten onlarıda daha görmemiştir.Eğer gördüğü bi ders varsada geçmiş sayılır muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...