utopia Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 selamlar. erasmusa giderkene hem taşıması kolay hem işimi görecek bir pc lazım oldu, bu minibooklar da fiyat avantajı olduğundan makul geldi. ben tasarım filan yapmıyorum bilgisayarda, oyun da oynamıyorum, bana çok temel özellikler lazım, office skype vs, işimi görürler diye düşündüm. şöyle şu ayarda bir şeyler arıyorum. aslen bunu çok beğendim, fakat araştırmış da şunu al diye tavsiyede bulunabilecek varsa zevkle okurum. avantajları-dezavantajları nedir bunların merak ediyorum. bunların sanıyorum linuxla çalışanları ya da 12 gb bellekli olanları falan var, öyle bir şey değil istediğim, ne yapayım onu. derdimi anlatabildim heralde:) teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Söylediğin gibi, film izlemek, müzik dinlemek, internet olayları, e-book falan bunların olayı sadece. Alırken pil ömrüne dikkat et. Bu linkine verdiğin 6-7 saat gidiyor diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 benim tavsiyelerim, - 15,4" buyuk olur, 13,1" idealdir, eee pc kucuk gelir. - agirlik cok onemli bir faktor olacaktir. 50-100 lira fazla ver, daha hafifini al. - harddisk boyutu hic mi hic onemli degil. burada 70 euro'ya 500gb external hdd var. hem guc tuketimi hem de tasinabilirlik bakimindan 15-20 gb olsa bile sdd olabiliyorsa sdd olsun. external alirsin yaninda bir de, okula goturmezsin, evde durur. - cok temel ozellikleri ariyorsan windows calistiracak bir makine almana gerek yok, bosuna windows'a da para vermis olacaksin. office ve instant messanging olaylari her isletim sisteminde var. - exchange ogrencileri icin entegre kamera mecburi olmayan guzel bir ozellik - secme sansin varsa bir buyuk hucreli pil al. yani 6 ve 12 ise, 12 hucre, 3-6 ise 6 hucre gibi.. 4-5 saatlere cikan pil omru derslerde cok isine yarayacaktir. - kilitleme olasiliklarini dusun. bazi laptoplarin kilitleme icin bir donanimi oluyor (bu konuda pek bilgim yok) fakat derslerde/ kantinde cok onemli bir ozellik bu. tuvalete bile gidemiyor yoksa insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 http://forum.paticik.com/list.php?7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 her taşinabilen şey cep telefonu değildir diye düşündüm. windowsu çalıştırsın istiyorum, boşuna para değil rahat edemem öbürüyle, normal fonksiyondan anladığım şeylerden biri bu benim, küçük esnafım iş dünyası jargonunu bilmem ben p: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Yaklaşık bir hafta önce 10" Samsung NC10 aldım. Vaktim olduğunda detaylı yorumlarımı yazmak istiyordum ama pek vakit yok gibi. Özet geçeyim: Temel işlerde kullanmak için çok küçük. Benim asıl alma amacım kütüphanede çalışırken masamın bir kenarına koyabilmekti. İsabitli bir seçim de yapmışım açıkcası. HDD tıkırtıları hariç en ufak ses çıkartıyor. İşime yarayan her türlü programı çalıştırabiliyor. Genelde google'dan bir iki şey aramak için, ders notlarına yada paper'lara bakmak için kullanıyorum. Artıları: - Sadece 1.3 kilo ve ufacık bir şey. Kılıfı ile birlikte geliyor. At sırt çantana çık, her yere rahatça götürebiliyorsun. - Şarjı 6-7 saat gidiyor. Okula şarj aleti falan götürmeme gerek kalmıyor. - İşlemci ve ram windows xp için gayet yeterli. Boot süresi beklediğimden çok daha kısa. - Sessiz çalışıyor ve çok şık görünüyor. Eksileri: - Office, Eclipse vs kullanabiliyorsunuz ama 10" ekranda çalışmak zor oluyor açıkcası. 5-10 dakka bir şey yazmak zorundaysanız vs yazılır. Ama oturup yarım saat Word ile bir şey yazmaya kalkarsanız gözleriniz ağrımaya başlıyor. - Touch pad çok küçük. Kursör hassaslığını maximum ayara aldım, ona rağmen bazen bir noktadan bir noktaya gitmek için birden fazla hamle yapmam gerekebiliyor. El alışkanlığı lazım. Ufak bir mouse taşımak da başka bir çözüm ama o zaman mobilite azalıyor ki netbook'un asıl amacından sapmış oluyosunuz. Genel: - Klayvesi diğer 9" ve 10" laptop'lara göre çok iyi. Ama desktop ve 14-15" laptop'larla kıyasla rahatsız ediyor. Alışınca çok rahat kullanılabilir diye düşünüyorum. - Genel işler için bir bilgisayar almak istiyorsanız pek uygun değil. Bu netbook'lar genel işler için değil, şipşak bir şeylere bakmak için yada çok rahat taşıyabilmek için. Yani evde desktop'unuz varsa ve mobil bir bilgisayar istiyorsanız işinize yarar. Ama her türlü iş için kullanılacaksanız ve tek bilgisayarınız olacaksa 12-13" aşağısına inmeyin. Yada ev için 19-22" lcd ve güzel bir mouse alın. Uzun süreli kullanımlar için lcd + mouse takın. Açıkcası kaliteli 12-13" notebook'lara (subnotebook diyolar onlara) bütçem yetseydi onlardan alcaktım. Ama şarjı en az 5-6 saat giden düzgün markalı subnotebook'lar 700 euro'dan falan başlıyordu. Ben bu Samsung NC10 için 400 euro verdim. Yani fiyat/performans açısından bomba gibi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 2 soru. 1- Nereye gidiyorsun? -Gideceğin yerde daha ucuzunu bulma imkanın olabilir. 2- Ne kadar para ayrımayı düşünüyorsun böyle bir alete? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 finlandiyaya gidiyorum, daha ucuzu olsa da burdan halledip gitmek tercihim aslında. 1000 ytl gibi bir para ayırmayı düşünüyorum ben şahsen de, onu ben bilmem babam bilir. çok iyidir alet, o zaman paraya kıyılır. ama bana kalsa zaten olayın mantığı dahilinde 1000 ytl veririm maksimum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 samsung yeni netbook çıkardı, ona bak derim. edit: Mirage demiş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 msi wind acer aspire one ^^ 2 side şahane bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 O zaman HP'nin 10' gayet kullanışlı makineleri var tavsiye ederim. Küçük olsunda çokta küçük olmasın. Şimdi linki bulamadım bulunca eklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 HP aşırı pahalı ya. Acer'ın netbook fiyarına 13" notebookları var. Pil ömürleri 3 saat kadar ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Samsung uzun zmndir cok guzel makineler ureten bi firma, turkiyede cok yeni oldugu icin gozum kapali tavsiye edemiyorum servis v.b. gibi cozumlerden dolayi fakat yurt disi icin dusunulmeden alinacak makineler. mirage in makinesi 400 euro ya kesinlikle turkiyeye kiyasla bargain bin gibi kaliyor. hp lerden ben her daim uzak durmusumdur, uzak durulmasinida oneririm. Bunun yanina netbooklar icin max 3 saati gecmeyen pil omruyle acer larida ekliyorum. samsung ve ardindan msi wind icin (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 yalniz, yigidi oldururken hakkini vermek lazim, hp'nin teknik destegi/musteri iliskileri baska hicbir yerde yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Diger makinelere oranla servis ziyaretleri daha sik olunca tabiki servis hakkinda yapilan yorumlarda fazla oluyor. Bunu ancak sorunlu makineler olduklari icin oldugunu dusunebilirim =P 4 sene once daha 2 yasindaki hp nin top notch makinesinin adaptoru ariza yapinca yenisini istemek icin goturmustuk, ankaraki ve istanbuldaki servislerde daha makineyi ilk defa goruyorlardi. Bulamadiklari adaptor icin 120euro istediler, gelis tarihi icin de 1 ay dediler. Netten siparis ettigimiz bi trust fanli evrensel adaptorle 60 liraya cozmustuk problemi. Ardindan ayni makinenin yine adaptor un kablosuna takilinmasi sonucu adaptor girisi kirilmisti. Ankarada 400 lira istediler, anakart degiscek dediler. ankara ulus elektrikciler pasajindan alinan 50 krs luk adaptor girisi, elektrik bandi, havya, pasta ve lehimle toplamda 15 liraya 10 dakikalik bi operasyonla makineyi calisir hale getirdik tekrar. hp servisi denilince iyi hic bir yorumu kabul etmiyorum o yuzden. Bu makineyle basima gelenlerin yanisira etrafimdaki cogu makineninde problemlerine cok farkli sekillerde yaklasilmisti o yuzden yigidi oldururken hakkini da sakli tutuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Acer sevrisleri çok iyi. Kendimi bildim bileli Acer kullanırım, alışkanlık oldu, daha bir kere bile servis iktiyacı duymadım 9 yıldır. En iyi servis gerek duyunulmayan servisdir. Acer'ın NetBook'unu ciddi olarak düşünmeni tavsiye ederim. 6 hücreli pili olup 7 saat giden versiyonu da var. Ama yurtdışına tek bilgisayarın olarak götürüyorsan şunu alman daha mantıklı olabilir: http://www.mavibilgisayar.com/ud/10144 Core Duo'lu daha ucuz modeli de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 bu da iyiymiş aslında. bugün gidip canlı da inceledim, tahmin ettiğim kadar fena değil sanırım, minibook almaya karar verdim evet. tek bilgisayarım olacak; ama oda arkadaşım laptop götürecek mesela mecburen, o yüzden bana bu yeter orada, döndüğümde internet cafe açarım eve laptop alırsam p: en azından evde olmadığım zamanlar için iyi bi seçenek olur bana minibook dönünce de. bakalım, bir de bir bilene danıştım, modellere göre inceleyip tartıp karar vereceğim artık, sonucunu yazarım buraya=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar