Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sorun

pogodi

Öne çıkan mesajlar

Kabuslar demişsin ya,aklıma bi an elm sokağı kabusu geldi(geyik değil,ciddi ciddi).Orda freddy nin rüyalara girmesine engel olmak için bi çeşit ilaç kullanıyodu bi hastahanedeki hastalar,biraz da araştırma yaptım.Kabuslar hakkında şöyle bişey buldum.

Eğer çok rahatsız ediyosa,bi uzmana gidip rüyaların yüzünden olduğunu söyleyebilirsin,oda en uygun ilacı verir,ama linkte de dediği üzere 20 li yaşlarda kabus ve karabasan sık görülen şeylerdir.

Kendi adıma konuşayım,ne zaman ruh,3 harfli vb olan film izlesem aynı gece rüyamda karabasan gelir,sırf bu yüzden izlemiyorum artık o tarz filmleri.(hele bi Dabbe vardı ki hiç sormayın)

Kısaca sorun ne ile alakalı ise ondan en uzağa gitmek en iyi çözümdür.
Sosyal ağlarda paylaş

bilinçaltının seni yönetmesine izin verme
sen bilinçaltına emirler ver. ve beynin bunu uygulasın.

o nasıl olcak diyosan buyur
yardımcı olur inş
ben bu bilinçaltı olayı sayesinde bu tarz bi sorunumu çözdüm.

ayrıca

bilinçaltı said:

Neye inanırsanız onu yaşarsınız. Çünkü bilinçaltınızda titreşimler yaratarak Çekim Yasası'nı devreye sokan inançlar, hayat boyu size yön bulmada yardımcı olur.
Bilinçaltı her zaman mıknatıs gibidir. Kabul etmesek de, yaşamda bizi zorlayan koşullardan her fırsatta etkilenir ve hiç ummadığımız anda korkularımızla yüzleşiriz. Korkular, endişeler ve yaşanan gerginlikler mutlaka yüzeye çıkacak bir yol bulur kendine... Bilinçaltı, aynı zamanda kendi inançlarını yansıtan olayları da çeker. Açıkçası, bilinçaltımızdaki düşünceler belli titreşimler yaratır. Bu enerji ile birlikte bilinçaltına yansıyan olaylar ve kişiler bir çekim yaşanmasını sağlar. Buna "Evrensel Titreşim" ve "Çekim Yasası" denir. Nasıl Yerçekimi Yasası varsa Çekim Yasası da vardır. Bu yasa insanoğlunun hayatını etkiler. Evren yasalarla yönetilir. Başarı, yasa ile sağlanır. Sizin bilinçaltınız da yasa ile oluşmaktadır. Bilinçaltımızın yasası, inanç yasasıdır. Her zaman kafamızda oluşan soru işaretleri vardır. "Ya şansız doğduysam...", "Başarılı olmak kaderimde yoksa..." gibi sorularla kendimizi zorlarız. Eğer bilinçaltınız hayatın zor geçeceğine inanırsa, gerçekten zorlu bir yaşam sürersiniz. Karşılaşacağınız olaylar ve insanlar hayatınızı zorlaştıracaktır.

Evrensel Titreşim
Bilinçaltınız paranın zor kazanılacağına inanırsa, para zor kazanılır. Maddi sıkıntı yaşıyorsanız bilin ki; bilinçaltınızda paranın kolay kazanılmadığına dair düşünce hakim olduğu içindir. Böyle bir durumda karşınıza çıkan fırsatları paraya çevirmek için insan üstü çaba göstermeniz gerekecektir. Sıkıntılı geçen hayatınızla ilgili hiç kimseyi suçlamanıza gerek ve neden yoktur; çünkü 'sizin gerçeklerinizi yine sizin bilinçaltınız yaratır'. Hayatta başarılı olabilmek için kişinin anlaması gereken en önemli söz de budur. İnsanlar bilincinin gücünü bir fikri kavramak için, bilinçaltının gücünü ise sonuca ulaşmak için kullanır. Birçok kişi bunun tersini yapar. Bilinçlerini neticeye ulaşmak için kullanır. Bu da genellikle stres ve endişe yaratır. İşte, bilinç gücümüzle, bilinçaltı gücümüzün kullanımındaki fark budur.

Bilgisayar Hard Diski
Bilinçaltınız bilgisayarınızın hard diski gibidir. Ekranda gördüğünüz ise sizin gerçeğiniz veya yaşantınızdır. Ekrandaki bilginin nereden geldiğini kendinize bir sorun! İnançlar değişince, yeni insanlar ve yeni işlere karşı Çekim Yasası devreye girecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Gerçekden rahatsız oluyorsan Fransız Hastanesi gibi bir yere gitmeni tavsiye ederim. Ben gittiğimde yapmadıkları test kalmamıştı, psikiyatr, psikolog hepsi baktı tek bir doktorun altında. Sonra iyileştim. Öyle iki seans gidip valium gibi birşey alınca sadece daha kötü olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

pogodi said:
doktora da gittim 6 ay önce ama antidepresan yazdı.

Böyle doktorların kafasına antideprasan şişesi atıp öldürmek istiyorum. Bunlar insanı o ilaca bağımlı hale getiren şeyler, o insanın karakterini ve hayatını değiştiren şeyler.

Bunların hepsi psikolojik hastalıkları, grip gibi, sarılık gibi hastalıklarla bir tutan hastalıklı zihniyetin sonucu. Onlar da fizyolojik, onlar da genetik belki ya da tıbbi boyutlar alabiliyor ama bir insanı hayatını değiştirecek bir ilaca bağımlı yapmak bu kadar basit mi yahu, kim gelse önlerine antidepresan. İyi yapmışsın almamakla sadece bunu diyebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rüyayı da bir nevi vücudunun bir ihtiyacı olarak gör, nasıl yorgun bir vücut esneme ihtiyacı duyuyorsa, yeterince çözümleyemeden gömdüğün bir tramvatik olayı da muhtemelen rahatlamak için hatırlamak zorunda kalıyor.

Bu misal olması gereken bir tedavi yöntemi, bu tarz şeyleri senle konuşacak adam gibi bir terapist bulmayı dene.

Ben bu tarz şeyler başına gelen yakın tanıdıklarım arasında ilaç alanlarla almayanları karşılaştırdığım zaman kessinlikle ilaç almamanı tavsiye ediyorum. Alacaksan da bunu mutlaka bir psikolog kontrolünde yap ve zamanı geldiğin de bitir.

Öte yandan, günlük hayatında az çok unuttuğun/gömdüğün bir olayın rüya yüzünden tekrar hatırlanması sorunu sebebiyle hayatını etkileyecek bir ilaç verilmesi sana gerçekten çok sorumsuzca geldi bana. Evet doktor değilim ama dediğim gibi günümüzde bu tarz ilaçlar su gibi verildiği için alanlarla almayanları karşılaştırabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benzer sorunu ben de yasiyorum,uzerinden yaklasık 6 ay gecmesine ragmen yasadigim bir olayi gerek ruyalarda sık bi sekilde goruyorum gerekse gundelik hayatta olup olmadık zamanlarda aklıma geliyor,dusunurken buluyorum kendimi,olasılıklar icinde kayboluyorum sonra,ya olmasaydı su an nasıl bi ben ve durumda olurdum,acaba bu olayı engelleyebilirmiydim ya da gercekten yasamam gerekiyordu yasadım mı,cevap bulamıyorum henuz,bi yandan bunlar öteki yandan gundelik hayatın rutin sorunlar insanın omuzuna binince tökezleyebiliyorsun,ben aşamadım henuz aşarsam nasıl aştıgımı anlatırım belki sana da yardımcı olur
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
olayın sorumlusu da var sanırım kabuslar tek kişilik olmuyor pek sonuç olarak ya vicdanınla ilgili bir sorun veya yargılanması gereken kişiler,affedilememiş bir durum olabilir.Olaylar geçip gitse de beynini hala etkiliyorsa demek ki geçip gitmemiş bir durum söz konusu çözümün anti depresan olacağını hiç sanmam ilaçsız bir çözümü illa ki vardır
Sosyal ağlarda paylaş

pogodi seni etkileyen olayın ne olduğunu bilmiyorum ama tahminimce günlük hayatta yaşandı geçti gitti diyorum derken bu olayı sadece bastırarak bilinç altına itiyorsun. Bilinç altına itip sıkıştırıp tepiştirince de bu olay kendini rüyalarında ortaya çıkartıyor.

lise psikoloji bilgim ve okuduğum birkaç kitap ile sana bu olayı yaşadığını kabullenmeni ve bu olayın da yaşadığın herhangi başka bir olay gibi bir tiyatro oyunu olduğunun farkına varmanı tavsiye edebilirim.

osho'dan birkaç kitap okumayı deneyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...